SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Stångenäs AIS Lag 2
0 - 3
IFK Strömstad Lag 3
Stångenäs AIS Lag 20 - 3IFK Strömstad Lag 3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 04 augusti, 19:00
Plats:Brastad Arena
Tävling:
Matchnummer: 313925002
Samling:17:00, Strömsvallen
Den blåvita maskinen mullrar igång!
2020-08-06 10:42
Glada gossar efter tre friska poäng på Brastad Arena. (Foto: Fernando Montenegro)

Så var det då äntligen dags för seriepremiär i division 7 Norra Bohuslän Herrar för IFK Strömstad lag 3. En lång och krävande försäsong var slutligen till ända, och hela truppen hade sett fram emot detta allt sedan slutsignalen gick förra hösten för säsongen 2019.

 

En stark trupp mötte på tisdagseftermiddagen upp på Strömsvallen, för att efter taktikgenomgång i solskenet sätta sig i bilarna för att åka ner och möta Stångenäs AIS lag 2 på Brastad Arena. Stämningen var på topp när tränarstaben presenterade startelvan, där åldermannen Jonas Persson lade beslag på platsen längst bak mellan stolparna. Framför honom skulle han till att få en backlinje bestående av Elias Haggren på högerbacken, Erik Lek och Muqtaar Cismaan i mittlåset och Pablo Caicedo Lopez på vänsterbacken. På mittfältet satte kamraterna sitt hopp till kaptenen Marcus Henriksen som sittande mittfältare, som kompletterades av de offensiva mittfältarna Mustafa Ehsan och Daniel Hammar. Trojkan som skulle få förtroende från start på topp var Sipan Abdulaziz, Jonathan Montenegro och Eder Reyes Fraire. Slutligen kompletterades laguppställningen med avbytarna, Jan Akbari, Erion Pervetica, Said Ali, Sultan Khan och Erik Sörvik.

 

Dramatiken inleddes redan på nervägen, då tränarstabens bil krockade med en lågt flygande häger bara några kilometer från Brastad Arena. Inga kamrater skadades i kollisionen, värre gick det tyvärr för hägern.

 

Efter en bra uppvärmning, där truppen visat prov på bra inställning, blåste domaren Tony Hansson slutligen igång matchen prick på utsatt tid, efter att Stångenäs vunnit slantsinglingen och tvingat kamraterna från IFK att byta planhalva. Samtidigt passade dagens två materialförvaltare, Tobias Johansson (även lagläkare vid flera tillfällen under andra halvlek) och Mortaza Akbari, på att springa bort till omklädningsrummet för att fylla vattenflaskor för flera kamrater som glömt bort att göra detta inför match.

 

Stångenäs hade inte mycket att sätta emot i början av halvleken, och Jonathan Montenegro kunde tidigt rinna igenom efter ett bra press-spel från hela laget och dunka in 1-0 från nära håll med en väl avvägd tåfjutt.

 

Bara några minuter senare var det nära igen när Jonathan sprintade igenom centralt och försökte runda målvakten. Målvakten visade att han nästan var lika gammal som IFKs dito, och styrde ut Jonathan mot sidan, och höll in armarna för att undvika en straff. Från dålig vinkel kunde sedan hemrusande Stångenäsare täcka bort skottet.

 

IFK höll i det fina spelet, och kunde efter en icke intränad frisparksvariant med start från mittlinjen och passningskombinationer upp längs kanten skicka in ett studsande inlägg i målområdet som Jonathan förvaltade väl. 2-0 var ett faktum!

 

Stångenäs jobbade sig mer och mer in i matchen, och resten av halvleken blev en jämn tillställning, där kamraterna dock hade kontroll på händelserna. Jonas i målet spelade lika förtroendeingivande som Hitte-Joel, med flera fina räddningar. Han hann även med att ställa till det någon gång med korta insparkar, men redde förtjänstfullt ut situationerna tillsammans med mittbackarna.

 

Mittbacksbjässen Muqtaar fick tyvärr lämna planen redan under första halvlek med ett ymnigt blödande sår och två fina dobbmärken på knät. Sjukvårdsväskan kom väl till pass och den eviga diskussionen om varför vi har 20 liter bomull i väskan kunde läggas död.

 

Tony Hansson flöjtade av första halvleken, och halvtidssnacket togs i strålande solsken vid avbytarbåset. För att försöka kurera sin solsting valde Sotenäs AIS att förlägga snacket till sitt omklädningsrum, det kunde de gott behöva efter denna uppvisning av IFK.

 

Cirka 20 minuter in i andra halvlek var det dags för målklockan att ringa igen, efter fint spel från IFK, där Daniel Hammar fick fram bollen till Jonathan som via styrning på förvarare kunde borra in trean i nätet. I samspråk mellan domare och spelare efter matchen fastslogs att det var Jonathans mål, och således inte ett självmål. Tyvärr fungerade inte VAR-teknologin under den här matchen.

 

Efter en andra halvlek som IFK kontrollerat, kunde hela laget på slutsignal lyfta armarna mot skyn och jubla över tre inkasserade poäng och en hållen nolla.

 

Lag 3-bulletinen fick sig en pratstund med tremålsskytten Jonathan Montenegro efter matchen, som var mycket nöjd med matchen, och det viktigaste är de tre poängen, vem som gör mål spelar ingen roll. Hela laget gjorde en väldigt bra match, och även nummer 11 i Stångenäs, Saleh Nesradin, fick lovord från anfallaren. Trots sina tre mål valde Jonathan istället att lyfta fram den stabila mittbacken Erik Lek som matchens spelare, som hjälpte hela laget och skrämde bort motståndarna bara genom att visa flinten.

 

Även supporterklubbens ordförande, Olivia, besökte redaktionen för en pratstund. Det rapporterades om oroligheter på läktarna där det varit bitvis hätsk stämning mellan de båda föreningarnas Ultras. Covid-19-restriktionerna bidrog dock till att det höll sig vid hån och gliringar den här gången. Matchens lirare tilldelades Eder, vilket Pablo enligt uppgift tog som ett hån mot sig själv.


Dagens EUREKA-stipendium tilldelas Daniel Hammar, för att efter att ha klivit av planen två gånger med kramp meddelar tränarstaben från bänken i den 85:e minuten att han "är klar för idag". Tränarstaben utbytte vid tillfället menande blickar med varandra och återkopplade i kör "vi vet....". En synnerligen välförtjänt stipendiat.

 

Kamraterna satte sig slutligen i bilarna hem, och ser med tillförsikt framemot lördagens hemmapremiär mot Herrestads AIF lag 3 på Strömsvallen, med avspark klockan 13:00. 


Följ gärna laget på appen Min Fotboll för aktuella händelser, laguppställningar med mera!


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Ungdomsstöd
Gräsroten