SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Svarteborg Lag 2
vs
IFK Strömstad Lag 3
Svarteborg Lag 2vsIFK Strömstad Lag 3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 13 juli, 19:00
Plats:Bortamatch
Samling:17:00
Upphittat, 11 par fotbollsskor
2020-07-14 19:35

Glada miner möttes upp på vallen inför ännu en bra värdemätare när ligakonkurrenten Svarteborg stod för motståndet. Det långa avståndet för alla våra motståndare gjorde att vi ännu en gång fick sätta oss i våra bilar och köra söderöver.

Men innan avfärd fortsatte tränarteamet på den inslagna vägen med taktikgenomgång på känd mark. Denna gång var det dags för en ny taktik att trimmas in så att vi kan ha ett ess i rockärmen när det kniper senare under säsongen. 4-4-2 med förhållandevis hög press var direktiven, vi gick även igenom en för dagen nykomponerad inläggsvariant som byggde på ett överraskningsmoment för motståndaren då merparten av anfallarna skulle starta en bra bit ut på planhalvan.

Allt ljus får lysa över våra 2 Senior debutanter, de lovande talangerna Elton Haxhiu och Jonatan Almqvist från ungdomsleden.


Väl framme vid anrika Skogsvallen i Dingle möttes vi av en alldeles fantastisk gammal klassisk svensk fotbollsanläggning – inget skulle väl kunna stoppa oss denna kväll.

Sen kom uppvärmningen… Martin försökte jaga igång sina mannar genom straffarmhävningar då det var alldeles för låg intensitet och ingen kommunikation bland spelarna. Resultatet?

0-3 efter matchens inledande 8 minuter.

Fotboll spelas vanligtvis mellan 22 fotbollsspelare, men i detta fall verkar de 11 svartklädda spelarna sparka bollen förbi de 11 par fotbollsskor som kamraterna ställt ut. Det var ingenting som stämde tyvärr.

Ett tag in i matchen stabiliserade sig i alla fall spelet en aning och vi lyckades sätta en plugg i hålet. Men så värst mycket anfallsspel orkade vi inte få till.

Halvleken slutade till sist 0-4 och vi fick en välbehövlig vila och tid för att prata igenom vad som hänt och hur vi ska lösa situationen.


Vi pratade om att få upp energin i laget, men tog även fasta på att vi faktiskt vid några tillfällen försökt hitta upp med några passningar mellan varandra för att försöka hitta luckor framåt och även om vi inte lyckats hitta luckorna var det i varje fall positivt att vi försökte.


Andra halvleken drar igång och på ett klassiskt vis försökte Svarteborg utöka ledningen direkt från avspark då 2 spelare rusade fram längst vänsterkanten för att ta emot långbollen, men efter förtjänstfullt försvarsarbete av flera backar lyckades vi reda ut situationen.

Faktum är att vi vid flera tillfällen under matchen, speciellt under andra halvleken, visade upp ett gott försvarsspel då vi antingen tvingade Svarteborg bakåt i banan eller till svåra passningar som vi kunde bryta eller som rann ut över sidlinjen.

Målen fortsatte tyvärr ramla in titt som tätt utefter halvleken men känslan var ändå att vi under andra halvleken spelade en jämnare fotbollsmatch, där vi ändå från tid till tid lyckades att bjuda på bättre motstånd. Men en fotbollsmatch är lång och vi åkte tyvärr på en rad skador, så när vi skulle göra ett av våra flygande byten i slutet av matchen visade det sig att vi inte längre hade något offensivt alternativ att tillgå som fortfarande var kry.


När domaren blåste av matchen fick vi konstatera att vi var ett par nummer för små i denna drabbning och vi får åka hem och göra läxan till nästa match. 0-8 ger såklart en hel del saker att fundera kring och vi tog oss ett snack med vänsterbacken Said, som var en av få som fick lovord från flera av spelarna efter matchen:


Hur var det att spela en sådan här match?
Det var väldigt kul att spela match, men såklart tråkigt att vi förlorade med så mycket.


Vad var det som saknades i denna matchen?
Jämfört med våra motståndare var vi ganska små så vi förlorade mycket i det fysiska spelet. Men sedan så måste vi ha bättre energi och framför allt prata med varandra, vi var alldeles för tysta när vi spelade. För att få till passningsspelet bättre behöver man veta vad man ska göra med bollen innan man får den.


Ja, på det stora hela var det en ojämn drabbning som utspelade sig på Skogsvallen. Speciellt hade vi svårt att fånga in Hampus Tärnklev och Nando Ramadani som gjort 4 respektive 3 mål. Vi behöver slicka såren och träna hårdare för att hitta sätt att stå starkare när vi tar emot dem uppe på Strömsvallen i ligaspelet i mitten av augusti.


Matchens ``Tegnellare´´ går annars till den väldigt frenetiskt arbetande högeryttern Jonatan Almqvist, som utöver att ha gjort en fantastiskt bra seniordebut med en initiativrik spelstil också visade upp ett mycket gott beteende såhär i Corona-tider. Sugen på att spela, visade han vägen genom att redan var ombytt och klar vid samlingen i Strömstad pga osäkerheten kring omklädningsrumsfrågan där trängsel lätt uppstår. Vi tackar Jonatan för denna påminnelse och skickar vidare ut till hela fotbollsfamiljen att det är mycket vi kan göra själva för att se till att få stopp på denna pandemi. Bra jobbat Jonatan!


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Ungdomsstöd
Gräsroten