Serie:Div 4 Dalsland/Bohuslän Damer
Samling:17:45
Ny storseger för damlaget
2018-05-16 10:34
Årets andra hemmamatch spelades mot Frändefors IF på ett soligt Strömsvallen. På pappret var detta en match som vi skulle vinna, något som kan skapa en falsk säkerhet i laget. Detta var dock inget man inte kunde se, då vi tog över spelet från start och där alla tog sitt ansvar för att bidra i spelet. Vi spelade med en hög press och redan efter några minuter hade vi skapat flera kvalifiserade målchanser. När Frida Nilsson rullade in 1-0 kändes det nästan som matchen redan var avgjort. Vårt spelövertag fortsatte under hela första halvlek, och när vi gick till halvitidsvila var ställningen 5-0 efter mål av Frida Nilsson (2), Elin Johansson (2) och Josefin Ågren.

I andra halvlek fortsatte vi med samma stora spelövertag och man kunde se att Frändefors började tappa både ork och lust. Det var extra härligt att se hur våra spelare alltid var först på bollen och att alla ville delta i vårt anfallsspel. Vi gav inte Frändefors några möjligheter att bygga upp ett eget spel, utan det blev mest långbollar från deras sida. Det dröjde till 60:e minuten innan första målet i andra halvlek kom när Ida Hansson skruvade in en frispark från 25 meter. Efter detta lossnade det och när domaren blåste av matchen hade vi utökat vår leding till 11-0 efter mål av Ida Hansson (1), Elin Johansson (3), Linda Nygren (1) och Siofra Linnane (1). Det positiva är att vi fortsätter vårt fina spel hela machen och att vi skapar väldigt många målchanser. Med lite mer skärpa kunde vi gjort betydligt fler mål. Samtidigt skapar Frändefors nästan inte inga målchanser, mycket tack vare vårt fina försvarsspel över hela planen.

Nu väntar LDB Dalsland hemma på fredag kl. 1900 och vi hoppas på storpublik.