Inaktivt Herrar Lag 3
Referat: Stngens AIS - IFK Strmstad Div 7
Skrubbsår och målkalas
2020-07-10 11:32, Inaktivt Herrar Lag 3

En underbar sommarkväll mötte kamraterna när vi ankom till Brastad Arenas fantastiskt fina konstgräs. Träningsmatch mot liga konkurrenten Stångenäs. Inte mindre än 4 spelare fick göra sin senior-debut i matchen, Axel Lomgård, Douglas Palm, Said Ali och Sipan Abdulaziz, med idel fina insatser.

Dagen till ära hade matchgenomgången tagits utomhus, redan i Strömstad innan avfärd för att slippa trängas i trånga omklädningsrum och konkurrera om uppmärksamheten med pådragande av sockar och knytning av skor.

Coach Erik och Martin visade stort förtroende för laget när de satte upp två olika sätt att spela på beroende på vilka spelare som för tillfället var på planen. Vi skulle få prova på med både hög och låg press under matchen.

Stångenäs visade upp sitt karakteristiska kortpassningsspel som vi fått lära oss att försvara mot de senaste åren. Till en början var de blåvita en aning passiva och Stångenäs tog tag i taktpinnen. Vi försökte hålla en låg press men lyckades inte riktigt freda vårat mål och tillät några inledande målchanser varpå också ett baklängesmål kom redan efter 3 minuter.

I matchminut 27 byttes Sultan in längst fram och fick då fart på laget. Han visade med sin snabbhet och villighet att jaga fatt på bollen sina lagkamrater att det går lättare om vi blir lite mer aggressiva. I samband med detta satte vi också upp pressen högre upp i banan vilket gav effekt. Vi tog oss in i matchen och blev allt eftersom tiden gick allt mer dominerande i matchen.

I slutet av halvleken slog sedan Jan en fantastisk fin djupledsboll, efter att vi erövrat bollen högt upp, till löpande Sipan som ensam med målvakten mycket påpassligt lyckades få upp blicken och hitta en helt ensamstående Tobias Johansson som i öppet mål kunde rulla in 1-1 bollen, och vi gick till halvtidsvila med ett riktigt gott go i laget.

I halvtid pratade vi bland annat om hur vi tagit oss in i matchen och det fina i att vi försökt att hitta några passningskombinationer även om vi mötte ett ganska stabilt försvar när vi försökt hålla i bollen. Halvlekens ``Maradona´´ gavs annars mycket välförtjänt till debuterande Douglas Palm som vände ut och in på sin motståndare när han i en vändning, på ett mycket avigt sätt, snurrade på bollen till publikens stora förtjusning.

Domaren höll matchen på en bra nivå matchen igenom och fick till en bra stämning på planen. Men den kanske bästa insatsen var när han blåste igång andra halvlek i full vetskap om att vår kära coach, för dagen tillika målvakt, Erik, hade fullt upp med att instruera sina mannar och fick helt sonika börja halvleken med en långrush ner till målet, innan domaren skrattande blåste av igen och tog om avsparken av andra halvlek.

I början av halvleken så var det väl egentligen ganska jämt spel men med en stor skillnad mellan lagen - IFK spelade en mycket mer effektiv fotboll. Debuterande Sipan Abdulaziz som redan hunnit med en assist firade stora framgångar från sin kant och sprang igenom ett lite trögt försvar, och efter 49 minuter fick han göra sitt första mål på senior nivå.

Efter detta så började dock de blåvita tröttna en aning och när domaren annonserade att 25 minuter återstod såg det inte så troligt ut att vi skulle kunna hålla undan. Stångenäs hade hittat ett vägvinnande sätt att sick-sacka sig igenom mittfältet och vi hade svårt att hänga med. Som tur är för vår del är att du även måste ta dig förbi försvarslinje och målvakt för att göra mål i fotboll och ofta tog det stopp någonstans längs vägen.

Men efter 70 minuter kom Erik sent i en av sina många målvaktsutrusningar vilket renderade i straff som slogs i mål och nu gällde det för IFK att hitta en väg tillbaka in i matchen.

Om vi gjorde…

Det var främst under andra halvleken som man kunde se den stora skillnaden mellan lagen. Stångenäs försökte traggla med sitt fina kortpassningsspel som ofta fick stopp innan de väl fick den avgörande målchansen. Medan Strömstad blandade sitt spel på ett bättre sätt. In emellan fick vi till fint passningsspel, men framförallt hotade vi mycket mer med starka löpningar in bakom backlinjen.

Innan halvleken var slut hade Sipan Abdulaziz gjort sitt andra mål och Jan Akbari slagit in spiken i kistan. 4-2.

Träningsmatch till trots, detta var en drabbning mellan två ligakombatanter som går upp mot varandra igen i ligastarten i augusti och nog märktes det att båda lagen ville vinna. Mot slutet när trötta kroppar kämpade mot varandra sparkade en frustrerad Stångenäs-spelare sönder deras spelarbås och fick därmed syna det röda kortet medan några hujanden och diskussioner uppstod på planen, men hela tiden på en kontrollerad nivå där den överhängande känslan var att det var en fantastisk rolig, intensiv och fair match. Båda lagen gjorde vad de kunde och hade en riktigt bra kväll.

Avslutningsvis måste vi också hylla mittbackslåset med Marcus och Muqtaar som matchen igenom såg till att stoppa alla de anfallsförsök som de fick mot sig.

``Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, IFK Strömstad always win´´