Damer A-lag
Referat: IFK Strömstad - Ljungskile SK
Seriepremiär för damlaget
2018-04-24 10:16, Damer A-lag
I fredags var det seriepremiär för IFK Strömstads damlag. Redan i första matchen ställes vi mot storsatsande Ljungskile SK, som är en av favoriterna till att vinna årets serie. Matchen startade lite försiktigt där bägge lagen kände på varandra men i 18 minuten tog Ljungskile tillvara på en ”ströchans” och Sandra Bagger kunde göra 1-0. Strömstad höll uppe spelet bra under sista delen av första halvlek och skapade flera bra målchanser. I 37 minuten gjorde dock Ljungsklie 2-0 något som också blev halvtidsreultat.

I andra halvlek fortsatte IFK Strömstad sitt fina spel och det kändes som en redusering var nära. Mycket av Ljungskiles spel kretsade kring Sandra Bagger som hela tiden var farlig och utmanade vårt försvar. I 70:e och 78:e minuten gjorde Sandra både 3-0 och 4-0, innan Naime Merovci kunde redusera i 83 minuten. De kändes skönt att vi äntligen kunde ta tillvara på en av alla chanser. I slutet på matchen låg vi på för ytterligare en redusering men Ljungskile kontrade in 5-1 innan Josefin Ågren fastställde slutresultatet 5-2 på straff.
Det blev en klar vinst för Ljungskile men sett till spelet var den kanske något i överkant. Skönt att premiären är över och vi ser nu fram emot bortamatchen mot Bengtsfors på onsdag.