Referat: Ljungskile SK - IFK Strömstad
Damlaget vann seriefinalen
2018-06-11 06:59, Damer A-lag
Det var en viktig match som väntade IFK Strömstads damlag när de reste till Ljungskile för mötet med serieledarna. Alla förutsättningar för en riktigt bra match fanns där; strålande sol, två bra lag och mycket publik.
Ljungskile SK hade övertygat stort i serien med 6 raka vinster och en målskillnad på 51-6 innan mötet med IFK Strömstad. För IFKs del var det en mycket viktig match för att hålla liv i serien och ha kvar möjligheten att utmana Ljungskile om seriesegern. Vi visste att vi var tvugna att hålla ett extra öga på Ljungskiles farliga målgjörare, Sandra Bagger, som hade gjort 32 av deras mål i serien.

IFK öppnade matchen bra och skapade flera bra målchanser innan Elin Johansson gjorde 1-0 i 25 minuten. Redan på avspark skapade Ljungskile en farlig målchans och var nära att kvittera. Vi fortsatte vårt offensiva spel och i 39 minuten rullade Elin in 2-0 efter mycket fint förarbete av Frida Nilsson. 2-0 blev också halvtidsresultat. Spelet var jämnt även i andra halvlek där båda lagen skapade flera chanser, och det blev extra spännande när Ljungskile reduserade i 79 minuten med långskott. Målet gjorde att Ljungskile fick extra energi men endast 4 minuter efter målet punkterade Elin matchen med sitt tredje mål för dagen.

Segern var en gedigen laginsats med ett fantastiskt försvarspel över hela planen. Samtidigt hade vi ett fartfyllt och kreativt anfallsspel där vi gång på gång utmanade Ljungskiles försvar. Nu har vi på allvar tagit upp kampen om seriesegern och kan se fram emot en spännande höst.