Samling:14:00
Inaktivt Herrar Lag 3
Referat: Skredsviks SK - IFK Strömstad U-lag
2019-06-09 11:56, Inaktivt Herrar Lag 3
Kamraterna lämnade regnet på Strömsvallen och brännbollsfesten för att bege sig till anrika Svalåsvallen och ta sig an Skredsviks SK. Väl framme möttes de av strålande sol och värmen var påtaglig vilket Kamraternas tillresta supportar tackade för. Nyckelspelaren Nils Carlgren saknades på grund av sjukdom vilket skulle ge plats för andra i laget att ta ansvar.

Kamraterna startar första halvlek med en offensiv 4-3-3 och hög press. Första 10 minuterna så står man väldigt bra och vinner boll högt upp i plan, men lyckas inte hitta fram med den avgörande passningen eller att få distansavsluten på mål. Sen börjar en period där man tappar mer och mer. Till trots för att Thuresson vinner 95% av nickduellerna så vinner Skredsvik fler andrabollar och hittar ytorna bakom Kamraternas backlinje. Det för dagen nykomponerade mittbacksparet "Colombiano" med Cesar och Pablo fick stadigt göra långa löpningar, varav den sistnämnde stod för många härliga brytningar som påminde om Bobby Moores glansdagar. Ali Hassan kom in efter 25 minuter spel, som högerforward, och det dröjde inte lång stund innan han startar en härlig passningskombination från högerkanten. Enkla korta passningar på ett tillslag och det såg ut som om Kamraterna spelade kvadraten med Skredsvik manskap. Ett, två, tre, fyra, fem, sex och på den sjunde passen så fick samma Hassan som startade det hela ett läge att avsluta innanför 16-meter. Högt skott vid första stolpen, men Skredsvik målvakt vaktar upp med en fin enhandsräddning och styr den via ribban till en hörna. Hörnan klareras men bollen hamnar hos Mortaza 19 meter från mål och Kamraternas bänk står upp av förväntan när han skjuter. Skottet blir dessvärre en "aningen" högt och är närmare att träffa trädtopparna än mål. Spelet böljar åt båda hållen resten av halvleken. Daniel Hammar är så när flera gånger om att göra mål. Två gånger via inlägg från kanten och hade han haft storlek 50 på skorna hade troligen ett av de gått i mål. Han är även där och hugger på en retur som blockeras av två försvarspelare, Hammar fortsätter och forcerar bollen i mål tillsammans med en målvakt och två försvarare. Domaren beslutar att det inte är korrekt enligt regelboken och dömer frispark till fördel för Skredsvik. Det noteras även varsitt stolpskott för respektive lag. Halvleken går mot sitt slut och Kamraterna tränare förbereder sig för stundande taktiksnack när planens äldsta spelare nickar in 1-0 till Skredsvik. Minuten senare blåser domaren för halvtid.

Snöpligt med underläge i en böljande första halvlek men det finns mycket positivt att ta med sig. Inför andra så går man över på en 4-4-2 uppställning för att hitta mer bredd i sitt anfallsspel. I andra halvlek så ligger Kamraterna mer rätt i sina positioner och man matar på framåt. Matchen är tuff och kanske är det värmen som spelar ett spratt när en spelare i Skredsvik får syna direkt rött kort på grund av en eftersläng. Med en man mer så tar Kamraterna över allt mer i matchen. Man hittar mycket yta på högerkanten hos Mahdi och lyckas skapa flera chanser dock utan att göra mål. Sen kommer det från ingenstans, Thuresson klipper till från 25 meter. Ett kanonskott högt i målvaktens bort hörn, helt otagbart! Det var ett skott som ekade hela vägen till Hogstorp och flera grannar ringde polisen. 1-1 och nu var det bara vinst som räknades! Man lägger om till 3-5-2 och skapar ett ännu större tryck. Skredsvik kommer visserligen på en del omställningar men tvingas att ta skott från distans och Christoffer är säkerheten själv i målet. Kamraterna får en hörna som inte lyckas klareras och bollen dimper ner i fältet. Ett, två, tre och fyra tunga skott avlossas mot mål, men det är en mur av uppoffrande gulklädda spelare som kastar sig in framför med livet som insats. 6 minuter kvar av matchen så gör man ett sista desperat försök. In med Omid som forward och 3-4-3. Nu ska bollen in! Ett par minuter senare så ger det resultat. Strömstad med många spelare i Skredsviks 16-metersområde. Man försöker hitta luckan och det är Albin Rexhapi som hittar fram till Omid. PANG! 2-1 till kamraterna och TV-pucken scenerna som utspelar sig visar på det starka kamratskapet som finns i laget. Sen var det bara att lägga sig i försvar och invänta domarens slutsignal.

Många spelare gjorde en gedigen insats. Dock en extra eloge ut till målvakten Christoffer Simonsson, som gjorde sin seniordebut, blott 14 år gammal. En stabil insats med många bra räddningar och aktivt liberospel.

Kamraterna tackar även de tillresta supportarna och tackar för stödet.