Referat: Tösse IF - IFK Strömstad
Damlaget hänger på i toppen!
2018-06-06 06:28
Det blev en tuff drabbning för damlaget borta mot Tösse IF. Det var även en mycket viktig match för att hänga på Ljungskile SK i toppen.

Matchen började lite trevande där båda lagen kände på varandra. Efter hand tog IFK över spelet och i 14:e mintuen utnyttjade Elin Johansson en av många chanser och gjorde 1-0. Vi fortsatte att skapa målchanser och i 23 minuten var Elin på nytt framme och slog in 2-0, något som också blev halvtidsresultat.

Även andra halvlek startade med avvaktande spel men efter 10 minuter reducerade Tösse på en av dittills få chanser. Glädjen blev dock kortvarig, när Ida Hansson slog in 3-1 med ett snyggt vristskott efter en hörna. För IFKs del blev det mycket försvarsspel sista delen av machen, men längre än till en 2-3 reducering kom inte Tösse.

Det var en skön men dyrköpt seger eftersom vår duktiga mittback, Linda Nygren, i slutet av matchen blev fult nedsparkad med misstänkt knäskada.

Nu väntar något av en tidig seriefinal borta mot Ljungskile SK på fredag.