SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Verksamhetsberättelse 2020
Vi bygger vidare från den fina grunden som skapades 2019. Tack vare ett lyckosamt fjolår kunde vi inför denna säsong ha tre aktiva Seniorlag-Herr. Ledarna för 2019 års U-lag Herr, Erik Sörvik och Martin Ödlund, ledde det nystartade laget IFK Strömstad Herrar Lag 3. Därtill har även Jonas Persson och Erik Lek anslutit till ledargruppen.

Vi startade försäsongen redan 2a Januari och första träningsmatchen ett par veckor senare. Vi har tränat tre gånger i veckan med ett tre veckors uppehåll i Juni och säsongsuppehåll 11e Oktober§. Efter uppehållet har vi haft ett nära samarbete med P04/05 där vi tränar tillsammans en till två gånger i veckan och flera av dessa spelare har hunnit med sin seniordebut under året. Vi tycker att det varit ett mycket lyckat samarbete och det har även varit bra att få in ytterligare en ledare, Daniel Lomgård, i gruppen.

Året har bjudit på utmaningar i form av osäkerhet runt seriestart och träningsupplägg på grund av Covid-19. Vi såg en tydlig dipp i antalet spelare på träning i Mars, April och Maj. Under året har det varit 36 spelare i truppen som tränat kontinuerligt (P04/05 ej medräknat) och sen uppehållet har det varit mellan 15-30 spelare på träning.

Vi satte upp två mål inför seriestarten i Div. 7 Norra Bohuslän.
1. Nå A-slutspel.
Vi slutade på tredjeplats i grundserien och kvalificerade oss för A-slutspel.

2. Ge så många spelare som möjligt möjlighet att spela matcher.
Vi har under året använt oss av 52 unika spelare till matcher, 54 om vi räknar med träningsmatcher.

Undertecknat
Erik Sörvik
Verksamhetsberättelse 2019

IFK Strömstad U-lag stod inför en ny uppstart och valde spel i div 7 Norra Bohuslän framför spel i div 6 Norra Bohuslän. Både spelartruppen och ledargruppen var tunn i uppstarten men växta fram under försäsongen. När serien väl drog igång hade antalet spelare utökats till ca 30 st och lagom till sommaruppehållet så anslöt Martin Ödlund till tränarteamet.

Målsättningen från undertecknad var att lägga fokus på att utvecklas som fotbollsspelare och föreningsmänniska, matchresultaten var på det stora hela ointressant. Men spelarna förtjänar en stor eloge för sina framsteg och när serien var färdigspelad hade IFKs Kamrater placerat sig på en fin andraplats.

Ledarna vill passa på att framhäva de positiva trenderna som synts under året, bortsett från fina sportsliga resultat. Vi har haft en fin återkomst av spelare av årsmodell 2000 som var aktiva under ungdomstiden i IFK. Vi har haft en bra gruppsammanhållning och bra uppslutning på diverse aktiviteter som genomförts, Std Marknad, IFK-dagen, Landskamp. Stämningen på och utanför plan har varit kamratlig och stöttande.

Undertecknat
Erik Sörvik


Verksamhets berättelse för U-Lag 2017
Verksamhets berättelse för U-Lag 2017

 

Ledare för laget har under året varit Tomas Johansson och Kenneth Olausson.

 

Det första träningstillfället hade vi början på mars med tre träningar  per vecka fram till seriestart och sedan två träningar fram till slutet på september. En dag per vecka har varit så kallade öppen träning där många fick prova på och spela fotboll. Under året har vi haft runt 10 st ensamkommande flyktingbarn med på träning och matcher.

 

I genomsnitt per träning har vi varit 20-30 killar med en dipp på hösten då vi var runt 10-15 st per träning. Vi har deltagit i Div 7 Bohuslän Norra med ett lag. Vi låg länge med i toppen i serien som var väldigt jämn mellan tre lag men hamnade till slut på plats fyra med två poäng upp till tredje platsen för A slutspel. Vi vann B slutspelet på hösten med tre poäng efter bra spel och god lagmoral. Problemet vi har haft är bristen på målvakter, det har varit tre!!! tillgängliga  men av olika anledningar vill de inte stå i mål. På hösten fick vi stor hjälp av A-laget med målvakter.

Ett stort plus har varit sammanhållningen och att ”gamla” IFK spelare har startat upp igen.

 

Anton Nilsson har varit ett stort utropstecken under året.

 

 

Tomas och Kenneth

 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Ungdomsstöd
Gräsroten