Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
U-laget
2017-06-02 08:54
Bild 2017
 
En fin kväll på Strömsvallen
2016-08-31 22:22
IFK segrade för andra matchen i rad
Ikväll var det IFKs kväll uppe på Strömsvallen. Flertalet personer hade letat sig upp för att stötta de blåvita i division 7 höst B matchen mot hogstorp/bokenäs.

Efter en femte plats i vårligan så har det börjat riktigt bra för IFK med seger i de två första matcherna och en målskillnad på 17-4!

Detta var alltså andra matchen i den nya serien och vi formade ett lag blandat med A-lagspelare, U-lagspelare och P17 spelare.

Efter många fina anfall där målen regnade in så slog de blåvita av på takten mot slutet och gästerna fick även in en boll.

Tyvärr avslutades fotbollsfesten på ett väldigt tråkigt sätt när en spelare i Hogstorp i en tackling bröt foten. Med så kort tid kvar valde då domaren att avsluta matchen så att spelaren kunde få läkarvård.

Naturligtvis väldigt tråkig avslutning på en i övrigt trevlig tillställning där de flesta såg ut att trivas.

En trevlig IFK-afton!
U-laget igång
2016-04-28 21:05
Så har matcherna dragit igång för vårt U-laget som i år spelar i division 7 norra Bohuslän.

Säsongen började för ett par månader sedan med 2 träningar i veckan. Laget har knutit till sig flera av våra nyanlända Strömstadsbor så det är många nya ansikten vilket är fantastiskt kul!

Tränare är Mattias Karlsson och Turgay Akin och vi tog ett samtal efter första matchen borta mot Lysekil som spelades i måndags.

Hur är laget organiserat?
Vi har en u-lagstrupp på 18 spelare och på träningar fyller även några p17 spelare på. När det blir matcher så kommer vi spela med några från u-truppen, några från p17 och några från A-laget.

Vilket språk pratas i laget?
En del kan svenska sedan så har vi några som kan engelska och de brukar översätta till persiska och arabiska för de som inte förstår, så det funkar bra.

Hur ser det ut med fotbollskunskapen på de nya spelarna?
De flesta har spelat en del tidigare och några ser man har spelat mycket förr så de är riktigt duktiga.

Hur är stämningen i truppen?
Det är en bra stämning. God gemenskap och gruppen jobbar bättre och bättre tillsammans.

Första matchen avklarad och första poängen bärgad efter 3-3 mot lysekil. Hur var matchen?
Vi fick för kort uppvärmning. Så när matchen startade var vi inte med. Vi hade också svårt hitta varandra eftersom det var vår första match tillsammans.

Men efter en stund kom vi in lite mer i det. Vi fick dock 1-0 i baken och de hade 2 bollar i stolpen så vi får vara nöjda att vi inte låg under med mer i paus.

Direkt i inledningen av andra tappade vi också in 2-0 men efter detta började vi få till lite mer passningar inom laget. Vi tog över spelet och resa gobani fick till en riktig kanon upp i krysset från 25 meter! Efter detta var det total IFK dominans. Vi låg på och pressade och efter halva halvleken rullade Samuel enkelt in 2-2 efter fin framspelning från cecar. Vi ligger på för ett ledningsmål men då fick vår målvakt mamo sitt andra gula kort på grund av felaktig utrustning. Matchen jämnades nu ut och gick till övertid då Lysekil får en hörna och gjorde 3-2. Men inte gav vi inte för det, vi satte högsta press och efter en långboll letade sig bollen fram till en friställd Ahmed som rullade in 3-3 innan den gastkramande tillställningen tog slut med delad poäng.

Efter matchen var stämningen hög i omklädningsrummet och alla, även de medresande kompisarna såg ut att trivas väldigt bra denna kalla aprilkväll i Lysekil!

Det var snabba ryck i säsongsinledningen Och redan i går onsdags var det dags för match 2, hemma mot Hogstorp.

I denna match började vi kontrollerat. Vi tog tag i taktpinnen direkt och skapade flertalet målchanser.

Det dröjde halva första halvleken innan vi lyckades spräcka nollan genom Muqtaar som skruvade in en boll från långt håll när framrusande kamrater lurade målvakten.

Efter detta lossnade målskörden och vi ledde med 4-0 efter första halvlek efter mål av Love, Anton och Reza Jafari som kanske gjorde matchens finaste mål när han tog med sig bollen i steget från ett fint kombinationsspel från IFK och sprang till sig ett friläge som han förvaltade på bästa sätt.

Andra halvlekens klart lysande stjärna var hogstorps målvakt som kom upp med en strålande insats och motade en mängd IFK chanser. Love var framme vid flertalet tillfällen men målvakten avvärjade gång efter annan.

Hogstorp hade 2 snabba forwards som började ställa till bekymmer för vår backlinje. Vi lyckades inte riktigt ta tillräckligt stort djup och våra motståndare började få till några chanser genom sina kontringar. Till sist kom också 4-1, kort därefter slog dock Love in sin andra boll för kvällen.

Vi slog efter detta av på takten och Hogstorp kunde skapa några till chanser och gjorde också 2 mål till så vi vann till slut med 5-3.

Känslan efter matchen är att vi gör en bättre insats spelmässigt i andra matchen när vi också fått en match tillsammans i benen, men att vi stundtals, tog lite för lätt på uppgiften när vi tagit en stor ledning.

Nu laddar U-laget om och spelar igen på Tisdag nästa vecka hemma på Strömsvallen, väl mött!
 
Huvudsponsorer