SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Verksamhetsberättelse 2021 för B-laget

 


Verksamhetsberättelse 2021 för B-laget

Ytterligare en fantastiskt framgångsrik säsong till ända. Detta blev 2:a säsongen i rad som vi lyckades formera tre senior-lag på herrsidan. B-laget huserade i div.6 och div.7. Utöver detta hade vi också ett ungdomslag i 16-års serien, så vi hade många äldre ungdomar/seniorer i spel varje vecka.

Truppen bestod av 50 spelare och 8 ledare, och extra glada är vi för att vi under hösten fick in Olivia i ledarstaben som första kvinnliga ledare. Vi var oftast 20-30 spelare på varje träning vilket gav stort utrymme för att alla skulle kunna känna en behörighet till laget. Det visade sig inte minst genom olika saker, (1) flera nya spelare kom in och kände sig hemma i laget, och (2) flera A-lags spelare som antingen slutat eller fortfarande spelade med A-laget kom med på våra träningar för att dels få extra träningar, men också ha en kul gemenskap med kamraterna.

Med 127 aktiviteter under året så var vi det mest aktiva laget i föreningen. Utöver våra 3 träningar i veckan hann vi med matcher och lite andra utflykter. Våran mest aktiva spelare blev till sist Nuri Aslan som efter säsongen belönades med ett kontrakt med div.3 klubben Forssa BK i Borlänge.

Lagets bästa insats för året var när ett gäng tog sitt samhällsansvar och hjälpte ett äldre par som bor i närheten av Vallen med sin trädgård då de inte längre klarade av de sysslorna själva. Det är detta som bygger en god förening men framförallt ett älskvärt samhälle.

Vår säsong drog igång i januari men pga COVID så var det lite färre tillfällen i början och februari fick vi ha uppehåll, för att sedan köra på mellan mars och oktober med en liten lågsäsong under juli.

Ligan blev återigen fördröjd och komprimerad till att endast pågå under ett par höstmånader, så det blev några hektiska veckor. Vi hade ju såklart önskat att kunna erbjuda fler matcher för våra spelare, men vi lyckades ändå fördela ut speltiden så många fick många bra matcher.

Senare delen av säsongen fick vi också in en ny ung ledare i Aresh Rahmeti, som fick laget att öka den sportsliga ambitionen en aning vilket gav resultat också i ligaspelet.

Vi avrundade säsongen med en sprakande avslutningsturné! Först ut var en bowling-kväll på Strömstad FoodCourt där vi utsåg mästerbowlaren, käkade och hade en trevlig kväll tillsammans. Nästa anhalt var Göteborg och match mellan ett förhandstippat Djurgården och IFK Göteborg. Alla var nöjda utan Isak som lommade hem i sin gul, röd, blåa halsduk medan Aresh morsade på sina gamla kollegor från IFK Göteborgstiden. Till sist blev vi också bjudna på IFKs stora avslutning där vi diskuterade igenom säsongen, minglade och käkade tillsammans med IFKs övriga vuxna medlemmar. En mycket minnesvärd avslutningsturné!

Vi som var ledare:
Martin Ödlund
Erik Sörvik
Olivia Lorentsen
Erik Lek
Jonas Persson
Aresh Rahmeti
Daniel Lomgård
Isak Munters

Tackar för en mycket fin säsong och önskar gott återseende i 2022.


Skrivet av:
Erik Lek
 

 

 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Ungdomsstöd
Gräsroten