SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Mot en ny strålande säsong 2020
Välkommen till Herrar Lag 3.
Laget innehåller allt från nybörjare till spelare som önskar att träna hårt för att på sikt spela i Herrar A-lag. Vi har fokus på spelglädje, lagsammanhållning och utveckling. 

Är du intresserad av att vara med så kom upp på träning (tider ligger i kalendern) eller ta kontakt med en av våra ledare.

Erik Sörvik 0702 808 232
Martin Ödlund 0738 272 570

Referat: Stångenäs AIS Lag 2 - IFK Strömstad Lag 3
Den blåvita maskinen mullrar igång!
2020-08-06 10:42
Glada gossar efter tre friska poäng på Brastad Arena. (Foto: Fernando Montenegro)

Så var det då äntligen dags för seriepremiär i division 7 Norra Bohuslän Herrar för IFK Strömstad lag 3. En lång och krävande försäsong var slutligen till ända, och hela truppen hade sett fram emot detta allt sedan slutsignalen gick förra hösten för säsongen 2019.

 

En stark trupp mötte på tisdagseftermiddagen upp på Strömsvallen, för att efter taktikgenomgång i solskenet sätta sig i bilarna för att åka ner och möta Stångenäs AIS lag 2 på Brastad Arena. Stämningen var på topp när tränarstaben presenterade startelvan, där åldermannen Jonas Persson lade beslag på platsen längst bak mellan stolparna. Framför honom skulle han till att få en backlinje bestående av Elias Haggren på högerbacken, Erik Lek och Muqtaar Cismaan i mittlåset och Pablo Caicedo Lopez på vänsterbacken. På mittfältet satte kamraterna sitt hopp till kaptenen Marcus Henriksen som sittande mittfältare, som kompletterades av de offensiva mittfältarna Mustafa Ehsan och Daniel Hammar. Trojkan som skulle få förtroende från start på topp var Sipan Abdulaziz, Jonathan Montenegro och Eder Reyes Fraire. Slutligen kompletterades laguppställningen med avbytarna, Jan Akbari, Erion Pervetica, Said Ali, Sultan Khan och Erik Sörvik.

 

Dramatiken inleddes redan på nervägen, då tränarstabens bil krockade med en lågt flygande häger bara några kilometer från Brastad Arena. Inga kamrater skadades i kollisionen, värre gick det tyvärr för hägern.

 

Efter en bra uppvärmning, där truppen visat prov på bra inställning, blåste domaren Tony Hansson slutligen igång matchen prick på utsatt tid, efter att Stångenäs vunnit slantsinglingen och tvingat kamraterna från IFK att byta planhalva. Samtidigt passade dagens två materialförvaltare, Tobias Johansson (även lagläkare vid flera tillfällen under andra halvlek) och Mortaza Akbari, på att springa bort till omklädningsrummet för att fylla vattenflaskor för flera kamrater som glömt bort att göra detta inför match.

 

Stångenäs hade inte mycket att sätta emot i början av halvleken, och Jonathan Montenegro kunde tidigt rinna igenom efter ett bra press-spel från hela laget och dunka in 1-0 från nära håll med en väl avvägd tåfjutt.

 

Bara några minuter senare var det nära igen när Jonathan sprintade igenom centralt och försökte runda målvakten. Målvakten visade att han nästan var lika gammal som IFKs dito, och styrde ut Jonathan mot sidan, och höll in armarna för att undvika en straff. Från dålig vinkel kunde sedan hemrusande Stångenäsare täcka bort skottet.

 

IFK höll i det fina spelet, och kunde efter en icke intränad frisparksvariant med start från mittlinjen och passningskombinationer upp längs kanten skicka in ett studsande inlägg i målområdet som Jonathan förvaltade väl. 2-0 var ett faktum!

 

Stångenäs jobbade sig mer och mer in i matchen, och resten av halvleken blev en jämn tillställning, där kamraterna dock hade kontroll på händelserna. Jonas i målet spelade lika förtroendeingivande som Hitte-Joel, med flera fina räddningar. Han hann även med att ställa till det någon gång med korta insparkar, men redde förtjänstfullt ut situationerna tillsammans med mittbackarna.

 

Mittbacksbjässen Muqtaar fick tyvärr lämna planen redan under första halvlek med ett ymnigt blödande sår och två fina dobbmärken på knät. Sjukvårdsväskan kom väl till pass och den eviga diskussionen om varför vi har 20 liter bomull i väskan kunde läggas död.

 

Tony Hansson flöjtade av första halvleken, och halvtidssnacket togs i strålande solsken vid avbytarbåset. För att försöka kurera sin solsting valde Sotenäs AIS att förlägga snacket till sitt omklädningsrum, det kunde de gott behöva efter denna uppvisning av IFK.

 

Cirka 20 minuter in i andra halvlek var det dags för målklockan att ringa igen, efter fint spel från IFK, där Daniel Hammar fick fram bollen till Jonathan som via styrning på förvarare kunde borra in trean i nätet. I samspråk mellan domare och spelare efter matchen fastslogs att det var Jonathans mål, och således inte ett självmål. Tyvärr fungerade inte VAR-teknologin under den här matchen.

 

Efter en andra halvlek som IFK kontrollerat, kunde hela laget på slutsignal lyfta armarna mot skyn och jubla över tre inkasserade poäng och en hållen nolla.

 

Lag 3-bulletinen fick sig en pratstund med tremålsskytten Jonathan Montenegro efter matchen, som var mycket nöjd med matchen, och det viktigaste är de tre poängen, vem som gör mål spelar ingen roll. Hela laget gjorde en väldigt bra match, och även nummer 11 i Stångenäs, Saleh Nesradin, fick lovord från anfallaren. Trots sina tre mål valde Jonathan istället att lyfta fram den stabila mittbacken Erik Lek som matchens spelare, som hjälpte hela laget och skrämde bort motståndarna bara genom att visa flinten.

 

Även supporterklubbens ordförande, Olivia, besökte redaktionen för en pratstund. Det rapporterades om oroligheter på läktarna där det varit bitvis hätsk stämning mellan de båda föreningarnas Ultras. Covid-19-restriktionerna bidrog dock till att det höll sig vid hån och gliringar den här gången. Matchens lirare tilldelades Eder, vilket Pablo enligt uppgift tog som ett hån mot sig själv.


Dagens EUREKA-stipendium tilldelas Daniel Hammar, för att efter att ha klivit av planen två gånger med kramp meddelar tränarstaben från bänken i den 85:e minuten att han "är klar för idag". Tränarstaben utbytte vid tillfället menande blickar med varandra och återkopplade i kör "vi vet....". En synnerligen välförtjänt stipendiat.

 

Kamraterna satte sig slutligen i bilarna hem, och ser med tillförsikt framemot lördagens hemmapremiär mot Herrestads AIF lag 3 på Strömsvallen, med avspark klockan 13:00. 


Följ gärna laget på appen Min Fotboll för aktuella händelser, laguppställningar med mera!

Inför seriestart
2020-08-02 09:28

Seriestarten närmar sig med stormsteg. Nu såhär några dagar före allvaret startar fick vi oss en pratstund med Managern Erik Sörvik som under intervjun också flankerades av lagets två andra coacher Martin Ödlund och Jonas Persson.Förra året slutade vi 2:a i ligan, hur ser truppen ut idag jämfört med förra säsongen?

För det första har vi adderat ytterligare ett lag till liga-spelet så nu har vi 3 lag i olika divisioner. Förra säsongens andraplats var en riktigt bra prestation då vi hade många nybörjare, många nya spelare och vi behövde komma ihop oss till ett lag. I år har det blivit som att börja om från början igen eftersom vi startar upp ytterligare ett lag. Några nybörjare, några skickliga spelare, några ledare, några som går mer under radarn och det viktiga blir att få till att alla känner sig som en del i laget, och med det menar jag inte bara att komma på träningarna utan också att hjälpa föreningen och göra saker tillsammans.

Pga Covid har vi inte kunnat göra så många saker utöver fotbollen tillsammans, och vi har haft den längsta försäsongen någonsin vilket gjort att några spelare helt enkelt givit upp under våren och har först återkommit nu här på slutet när ligan närmar sig. Men totalt sett har vi en stabil startelva och några spännande uppkommande spelare som kan utvecklas under året och några spelare som fyller ut truppen. Sedan ska också sägas att mycket kan hända med en sådan här trupp på kort tid. När en spelare inser, efter en dålig försäsong, att han hamnat utanför startelvan så behöver det inte ta många veckorna innan han sett till, med hårt arbete, att visa upp sig och prestera tillräckligt för att återta sin plats i laget. Du ska se vad de nästa 4 veckorna gör med våra spelare!!Du säger att ni har många nya spelare, hur fungerar samspelet mellan spelarna?


Vi har mycket bra team spirit. Vi har en bra blandning på spelare som precis börjat i IFK medan andra har spelat här sedan barnsben. Några äldre spelare och några yngre. Dessutom har vi ett bra samarbete med juniorlaget där vi låter spelare gå mellan lagen för att samla erfarenheter. Det kommer bli en spännande säsong för att se hur laget kan utvecklas.Hur skulle du gradera lagets fysiska och tekniska kapacitet i år?

Jämfört med förra året så har vi tappat fysisk kapacitet, vi har för tillfället inte riktigt spelarna som orkar hela de 90 minuterna. Men däremot har vi ett högre tekniskt kunnande i år. Passningar, dribblingar, förståelse för kombinationsspel. Vi kommer sannolikt spela mer intressanta matcher i år med bättre passningsspel, högre press-spel och högre tempo, jämfört med i fjol då vi fick jobba mer med defensiven och slå längre bollar. Så i år kommer vi förhoppningsvis spela en mer attraktiv fotboll för publiken.Sverige är ju kända för att ha väldigt lång försäsong, och du har redan varit inne på att Corona har medfört utmaningar för spelarna, har ni på något sätt försökt att mildra konsekvenserna av detta? Och vad har ni gjort under dessa 8 månader?

Den var inte lätt… 😊 Vi hade till och med en extra tidig start på försäsongen för att kunna träna lite inför första träningsmatchen. Faktum är att vi har startat försäsongen 3 gånger… Första gången under vintern för att komma i ordning till den normala liga-starten. Sedan kom nya bud att ligan skulle dra igång i juni vilket gjorde att vi fick dra igång igen under våren. Till sist fastställdes liga-starten till augusti och vi hade 3 veckors uppehåll i juni innan vi drog igång igen ordentligt. 

Det är viktigt för många spelare att träningarna trots allt är igång, så även under uppehållet hade vi frivilliga träningar en gång i veckan så att de som ville, kunde få komma upp och spela och prata av sig med sina kamrater. Flera av spelarna lever under tuffa förhållanden, bland annat med ärenden hos migrationsverket, arbetssökande och annat, vilket gör det än viktigare att ha en stabil plats där man kan få utrymma att tänka på annat för att dämpa oron och stressen. Det handlar om att vara en del av föreningen och att hjälpa och stötta varandra, man kan säga att vi är som en enda stor familj.

Vi har förhållt oss efter de rekommendationer som som FHM, SvFF och BFF presenterat och under en period fick vi hålla träningar där vi skulle hålla 5 meters avstånd för smittorisken, men det visade sig ganska snart att det inte var någon större hit bland spelarna som började droppade av. Men sedan den senaste återstarten har vi fått riktigt bra fart på grejerna, så vi kan nog säga att de senaste 4 veckorna har givit samma kvalité som vi haft totalt under de föregående 4 månaderna.Hur ser det ut med aktiviteter utanför planen. Samlas laget på andra aktiveter också?

Förra säsongen gjorde vi det flera gånger, men i år har vi inte kunnat ha det pga Corona situationen. I stället satsar vi på att träffas ute på planen. Men så snart hälsoläget tillåter så ser vi till att träffas för att se på fotboll, göra diverse arbeten, åka till stranden eller bara umgås. Detta gör vi för att alla ska känna sig som en del i laget. Vad har laget för taktisk spelplan?


Vill vi verkligen avslöja det??? Vi vill göra ett mål mer än motståndaren och genom det vinna matchen… Men det är viktigt att göra ett mål mer snarare än att släppa in ett mål mindre…

Vi vill kunna spela både när vi har initiativet och dominerar spelet, då vi bygger spelet bakifrån med bollinnehav, men även känna oss trygga i att hitta ett mer rakare anfallsspel när vi möter lag med högre press då vi kanske snabbare kan hitta in bakom deras backlinje. Till sist försöker vi hitta tillbaka till en lika stark försvarslinje som gav oss så stora framgångar förra säsongen då vi kände oss säkra i försvaret och sedan kunde ligga på snabba omställningar och såra motståndarna.Ryktet säger att ni börjat med att jogga ner och stretcha tillsammans i slutet av varje träning och match. Vad har det inneburit för laget?


Det är bra för moralen i laget. Vi ser till att göra allting tillsammans som ett lag. Det är bra att spelarna sitter ner i lite lugn och ro efter träningen och reflektera över det som varit samtidigt som de stretchar och pratar med varandra. Så det kommer vi fortsätta med – definitivt.Vad är det viktigaste för dig personligen som coach för detta laget?


Att komma upp på vallen och ha roligt! Att dela glädjen av fotboll. Vi är så många spelare samlas och spelar boll – och till sist så vinner IFK 😊

Det är så kul att göra någonting tillsammans med människor från så många olika bakgrunder med olika historier, du lär dig alltid någonting. Vi har spelare från Sverige, Somalia, Afghanistan, Latinamerika, unga, gamla – det är en härlig mix.Vad är det viktigaste för dig som coach för detta laget?


Att se bra lagkänsla – att alla försöker göra sitt bästa, inte bara för sig själva utan även för sina lagkamrater och laget.Hur ser det ut med målsättning för säsongen?


Vi hade ett möte med spelarna i början av försäsongen där vi fick höra hur de såg på saken och de sa då att ville vinna ligan, vilket vi försökte anpassa oss till. Vi behöver nog vara lite mer realistiska nu men vi vill sluta topp 3 eftersom vi då kvalificerar oss för vidare kvalspel så att vi får fler matcher, mest eftersom spelarna vill spela fler matcher. Det är något speciellt att dra på sig matchtröjan. Atmosfären kring matcherna med detta laget är helt grym och den vi vill uppleva så ofta som möjligt.Vad har laget för största styrkor?


Vi har en stark central-linje. Men är lite osäkra på vem som ska spotta in målen. Det känns som att det kommer vara flera olika målskyttar som göra några mål var, likt förra säsongen.Slutligen till premiären, mot Stångenäs AIS Lag 2, vi slog dem här i en träningsmatch för några veckor sedan, men vad ser du framför dig på tisdag?


Det är alltid svårt att säga. Eftersom vi spelar mot deras andralag så kanske de ringer in några extra spelare från förstalaget för att få ett starkare lag och på vår sida kan det kanske finnas risk att vi blir för kaxiga med 4-2 vinsten i ryggen och tro att det blir en enkel seger. Så vi måste förbereda oss för en tuff utmaning, för senast var det en jämn tillställning. Stångenäs spelar en bra passningsorienterad fotboll och om vi inte är på tå och sätter press på dem kan vi falla igenom också. Det var en alldeles underbar träningsmatch vi hade mot dem sist och jag tror att seriepremiären kommer bli minst lika bra. Det enda problemet är att matchen kommer spelas på deras konstgräs vilket vi inte är så vana vid och kommer innebära flera skrubbsår vilket vi fick erfara förra gången också.Har du någonting annat att tillägga här inför premiären?


Det är alldeles underbart att serien äntligen ska dra igång!!! Jag vill också tacka vår trogna publik som trots att vi spelar i lägsta divisionen, div 7, kommer ner och tittar, även på våra bortamatcher.


#FramåtKamrater


Referat: Svarteborg Lag 2 - IFK Strömstad Lag 3
Upphittat, 11 par fotbollsskor
2020-07-14 19:35

Glada miner möttes upp på vallen inför ännu en bra värdemätare när ligakonkurrenten Svarteborg stod för motståndet. Det långa avståndet för alla våra motståndare gjorde att vi ännu en gång fick sätta oss i våra bilar och köra söderöver.

Men innan avfärd fortsatte tränarteamet på den inslagna vägen med taktikgenomgång på känd mark. Denna gång var det dags för en ny taktik att trimmas in så att vi kan ha ett ess i rockärmen när det kniper senare under säsongen. 4-4-2 med förhållandevis hög press var direktiven, vi gick även igenom en för dagen nykomponerad inläggsvariant som byggde på ett överraskningsmoment för motståndaren då merparten av anfallarna skulle starta en bra bit ut på planhalvan.

Allt ljus får lysa över våra 2 Senior debutanter, de lovande talangerna Elton Haxhiu och Jonatan Almqvist från ungdomsleden.


Väl framme vid anrika Skogsvallen i Dingle möttes vi av en alldeles fantastisk gammal klassisk svensk fotbollsanläggning – inget skulle väl kunna stoppa oss denna kväll.

Sen kom uppvärmningen… Martin försökte jaga igång sina mannar genom straffarmhävningar då det var alldeles för låg intensitet och ingen kommunikation bland spelarna. Resultatet?

0-3 efter matchens inledande 8 minuter.

Fotboll spelas vanligtvis mellan 22 fotbollsspelare, men i detta fall verkar de 11 svartklädda spelarna sparka bollen förbi de 11 par fotbollsskor som kamraterna ställt ut. Det var ingenting som stämde tyvärr.

Ett tag in i matchen stabiliserade sig i alla fall spelet en aning och vi lyckades sätta en plugg i hålet. Men så värst mycket anfallsspel orkade vi inte få till.

Halvleken slutade till sist 0-4 och vi fick en välbehövlig vila och tid för att prata igenom vad som hänt och hur vi ska lösa situationen.


Vi pratade om att få upp energin i laget, men tog även fasta på att vi faktiskt vid några tillfällen försökt hitta upp med några passningar mellan varandra för att försöka hitta luckor framåt och även om vi inte lyckats hitta luckorna var det i varje fall positivt att vi försökte.


Andra halvleken drar igång och på ett klassiskt vis försökte Svarteborg utöka ledningen direkt från avspark då 2 spelare rusade fram längst vänsterkanten för att ta emot långbollen, men efter förtjänstfullt försvarsarbete av flera backar lyckades vi reda ut situationen.

Faktum är att vi vid flera tillfällen under matchen, speciellt under andra halvleken, visade upp ett gott försvarsspel då vi antingen tvingade Svarteborg bakåt i banan eller till svåra passningar som vi kunde bryta eller som rann ut över sidlinjen.

Målen fortsatte tyvärr ramla in titt som tätt utefter halvleken men känslan var ändå att vi under andra halvleken spelade en jämnare fotbollsmatch, där vi ändå från tid till tid lyckades att bjuda på bättre motstånd. Men en fotbollsmatch är lång och vi åkte tyvärr på en rad skador, så när vi skulle göra ett av våra flygande byten i slutet av matchen visade det sig att vi inte längre hade något offensivt alternativ att tillgå som fortfarande var kry.


När domaren blåste av matchen fick vi konstatera att vi var ett par nummer för små i denna drabbning och vi får åka hem och göra läxan till nästa match. 0-8 ger såklart en hel del saker att fundera kring och vi tog oss ett snack med vänsterbacken Said, som var en av få som fick lovord från flera av spelarna efter matchen:


Hur var det att spela en sådan här match?
Det var väldigt kul att spela match, men såklart tråkigt att vi förlorade med så mycket.


Vad var det som saknades i denna matchen?
Jämfört med våra motståndare var vi ganska små så vi förlorade mycket i det fysiska spelet. Men sedan så måste vi ha bättre energi och framför allt prata med varandra, vi var alldeles för tysta när vi spelade. För att få till passningsspelet bättre behöver man veta vad man ska göra med bollen innan man får den.


Ja, på det stora hela var det en ojämn drabbning som utspelade sig på Skogsvallen. Speciellt hade vi svårt att fånga in Hampus Tärnklev och Nando Ramadani som gjort 4 respektive 3 mål. Vi behöver slicka såren och träna hårdare för att hitta sätt att stå starkare när vi tar emot dem uppe på Strömsvallen i ligaspelet i mitten av augusti.


Matchens ``Tegnellare´´ går annars till den väldigt frenetiskt arbetande högeryttern Jonatan Almqvist, som utöver att ha gjort en fantastiskt bra seniordebut med en initiativrik spelstil också visade upp ett mycket gott beteende såhär i Corona-tider. Sugen på att spela, visade han vägen genom att redan var ombytt och klar vid samlingen i Strömstad pga osäkerheten kring omklädningsrumsfrågan där trängsel lätt uppstår. Vi tackar Jonatan för denna påminnelse och skickar vidare ut till hela fotbollsfamiljen att det är mycket vi kan göra själva för att se till att få stopp på denna pandemi. Bra jobbat Jonatan!

Referat: Stngens AIS - IFK Strmstad Div 7
Skrubbsår och målkalas
2020-07-10 11:32

En underbar sommarkväll mötte kamraterna när vi ankom till Brastad Arenas fantastiskt fina konstgräs. Träningsmatch mot liga konkurrenten Stångenäs. Inte mindre än 4 spelare fick göra sin senior-debut i matchen, Axel Lomgård, Douglas Palm, Said Ali och Sipan Abdulaziz, med idel fina insatser.


Dagen till ära hade matchgenomgången tagits utomhus, redan i Strömstad innan avfärd för att slippa trängas i trånga omklädningsrum och konkurrera om uppmärksamheten med pådragande av sockar och knytning av skor.

Coach Erik och Martin visade stort förtroende för laget när de satte upp två olika sätt att spela på beroende på vilka spelare som för tillfället var på planen. Vi skulle få prova på med både hög och låg press under matchen.


Stångenäs visade upp sitt karakteristiska kortpassningsspel som vi fått lära oss att försvara mot de senaste åren. Till en början var de blåvita en aning passiva och Stångenäs tog tag i taktpinnen. Vi försökte hålla en låg press men lyckades inte riktigt freda vårat mål och tillät några inledande målchanser varpå också ett baklängesmål kom redan efter 3 minuter.

I matchminut 27 byttes Sultan in längst fram och fick då fart på laget. Han visade med sin snabbhet och villighet att jaga fatt på bollen sina lagkamrater att det går lättare om vi blir lite mer aggressiva. I samband med detta satte vi också upp pressen högre upp i banan vilket gav effekt. Vi tog oss in i matchen och blev allt eftersom tiden gick allt mer dominerande i matchen. 

I slutet av halvleken slog sedan Jan en fantastisk fin djupledsboll, efter att vi erövrat bollen högt upp, till löpande Sipan som ensam med målvakten mycket påpassligt lyckades få upp blicken och hitta en helt ensamstående Tobias Johansson som i öppet mål kunde rulla in 1-1 bollen, och vi gick till halvtidsvila med ett riktigt gott go i laget.


I halvtid pratade vi bland annat om hur vi tagit oss in i matchen och det fina i att vi försökt att hitta några passningskombinationer även om vi mötte ett ganska stabilt försvar när vi försökt hålla i bollen. Halvlekens ``Maradona´´ gavs annars mycket välförtjänt till debuterande Douglas Palm som vände ut och in på sin motståndare när han i en vändning, på ett mycket avigt sätt, snurrade på bollen till publikens stora förtjusning.


Domaren höll matchen på en bra nivå matchen igenom och fick till en bra stämning på planen. Men den kanske bästa insatsen var när han blåste igång andra halvlek i full vetskap om att vår kära coach, för dagen tillika målvakt, Erik, hade fullt upp med att instruera sina mannar och fick helt sonika börja halvleken med en långrush ner till målet, innan domaren skrattande blåste av igen och tog om avsparken av andra halvlek.

I början av halvleken så var det väl egentligen ganska jämt spel men med en stor skillnad mellan lagen - IFK spelade en mycket mer effektiv fotboll. Debuterande Sipan Abdulaziz som redan hunnit med en assist firade stora framgångar från sin kant och sprang igenom ett lite trögt försvar, och efter 49 minuter fick han göra sitt första mål på senior nivå.


Efter detta så började dock de blåvita tröttna en aning och när domaren annonserade att 25 minuter återstod såg det inte så troligt ut att vi skulle kunna hålla undan. Stångenäs hade hittat ett vägvinnande sätt att sick-sacka sig igenom mittfältet och vi hade svårt att hänga med. Som tur är för vår del är att du även måste ta dig förbi försvarslinje och målvakt för att göra mål i fotboll och ofta tog det stopp någonstans längs vägen.

Men efter 70 minuter kom Erik sent i en av sina många målvaktsutrusningar vilket renderade i straff som slogs i mål och nu gällde det för IFK att hitta en väg tillbaka in i matchen.


Om vi gjorde…


Det var främst under andra halvleken som man kunde se den stora skillnaden mellan lagen. Stångenäs försökte traggla med sitt fina kortpassningsspel som ofta fick stopp innan de väl fick den avgörande målchansen. Medan Strömstad blandade sitt spel på ett bättre sätt. In emellan fick vi till fint passningsspel, men framförallt hotade vi mycket mer med starka löpningar in bakom backlinjen.

Innan halvleken var slut hade Sipan Abdulaziz gjort sitt andra mål och Jan Akbari slagit in spiken i kistan. 4-2.


Träningsmatch till trots, detta var en drabbning mellan två ligakombatanter som går upp mot varandra igen i ligastarten i augusti och nog märktes det att båda lagen ville vinna. Mot slutet när trötta kroppar kämpade mot varandra sparkade en frustrerad Stångenäs-spelare sönder deras spelarbås och fick därmed syna det röda kortet medan några hujanden och diskussioner uppstod på planen, men hela tiden på en kontrollerad nivå där den överhängande känslan var att det var en fantastisk rolig, intensiv och fair match. Båda lagen gjorde vad de kunde och hade en riktigt bra kväll.


Avslutningsvis måste vi också hylla mittbackslåset med Marcus och Muqtaar som matchen igenom såg till att stoppa alla de anfallsförsök som de fick mot sig.

``Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, IFK Strömstad always win´´


#FramåtKamrater

Referat: Bullarens GoIF - IFK Strömstad U-lag
2019-06-21 07:43
Dagen innan midsommar, härligt väder och stor publik. Inramningen kring toppmötet i div 7 Norra Bohuslän var perfekt. IFKs Kamrater var laddade och förberedda på en svår utmaning mot Bullaren, som inför säsongen lyckats knyta till sig flera duktiga spelare och satsar på avancemang. 

Domaren blåser igång matchen och Bullaren tar kommando direkt. De första 15 minuterna är det bullaren för hela slanten, men målvakten Arlind (03) står för flera räddningar, utrusningar och håller undan i luftrummet framför sig. Det krävs förändringar omgående för att ändra matchbilden och man lämnar sin 4-4-2 uppställning för en 4-4-1-1. Det blir nu jämnare på mitten och kamraterna hittar en bra plats att starta sina anfall. Matchen är nu jämn och även om Bullaren är laget som får flest avslut mot mål så är Kamraterna med i matchen. I matchminut 25 så kommer Nils ner mot kortlinjen och lyfter bollen in mot mål. Inlägget täcks av en bulling, dock med handen och domaren tvekar inte utan blåser för straff. Detta är den första straffen som detta lag fått och enligt rykten så var lagets tränare så oförberedd att han glömt ta ut straffskytt. Efter att försökt ge bollen till annan spelare utan att lyckas så blir Özkan själv tvungen att lägga straffen. Han lägger den till höger om målvakten som dock går åt rätt håll och räddar, 0-0 fortfarande. 10 minuter senare så är det istället Bullaren som tar ledningen. Ett fint mål av deras skickliga Ulrik Karnström som skapar sig utrymme att skjuta strax utanför 16-metern och lägger in den högt i målvaktens bortre hörn. 1-0 står sig till halvtid.

Andra halvlek startar med en kalldusch för Kamraterna. Ett långt inkast och en nickskarv som seglar försmädligt in i mål, 2-0 till Bullaren, en minut in i den andra halvleken. Kamraterna jobbar sig in i matchen och har en mycket bra andra halvlek. Man flyttar upp sina yttermittfältare och får en bra press. Thuresson vinner 9 av 10 nickdueller på mitten och andra bollarna är Kamraterna där och snappar upp. Skärpan i den avslutande passningen eller avslutet finns tyvärr inte och det närmaste Kamraterna kommer är ett hårt skott av Mahdi från 12 meter som går klockrent i stolpen. I matchminut kommer Bullaren på en kontring och inlägget lyckas inte klareras utan hamnar hos en bulling på borte stolpen och 3-0 är ett faktum. 4-0 och 5-0 kommer sista minuterna i väntan på att domaren ska signalera för fulltid. 

Kamraterna gör en mycket bra insats i andra halvlek och resultatet speglar inte matchbilden. En extra eloge till Arlind som står för fler räddningar än undertecknad har fingrar att räkna med samt Ali och Omid som gjorde ett bra arbete och grävde fram många chanser. Referatet får avslutas med det klassiska citatet "Bullarn e bäst" och vi ser fram emot att motbevisa det vid nästa möte.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IFK Strömstad, 25/11 09:34 
IFK Strömstad, 14/11 19:39 
IFK Strömstad, 24/10 18:05 
IFK Strömstad, 15/10 11:46 
IFK Strömstad, 07/10 12:22 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Ungdomsstöd
Gräsroten