Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
A-laget 2018
Tränare: Peter Lindqvist och Bo Fransson 

 
Vinst i kamratmötet!
2018-07-01 22:14
Undertecknad gissar på att bortalaget hade en del återbud inför matchen i och med att man kommer med endast en avbytare. Det visade sig också under matchens gång och det var många trötta ben i båda lagen då man hade spelat match tre dagar tidigare. 
Men hemmalaget tar tag i taktpinnen direkt och äger matchen på ett fint sätt mot ett lågt försvarande Lane.
3-0 står det i halvtid och det är en fotbollsmatch med ett relativt lågt tempo som publiken fick nöja sig med denna fina kväll på Strömsvallen. Man spelar likadant i andra och gör 3 mål till med bud på fler. Sen så får även Lanes nr 9, Anders Stenströms prestation nämnas då han gjorde 3 mål i stort sett på egen hand mot ett hemmalag som försvarade nonchalant i andra halvlek. 6-3 blev slutresultatet och det var sista seriematchen på 1 1/2 månad. 
Skall man dra en slutsats på första halvan av säsongen så är den godkänd. Man är hyfsat med i toppen och man gör många mål och spelet man vill spela blir bättre hela tiden. Sen så släpper man tyvärr in många onödiga mål och är lite väl ojämna. Nu väntar en välförtjänt semester innan man drar igång träningen igen om ett par veckor!

#FramåtKamrater

Kamratmöte avslutar vårsäsongen!
2018-06-28 19:52
Nu på fredag 29/6 så spelar kamraterna sin sista match på vårsäsongen! Det vankas ett kamratmöte på Strömsvallen då IFK Lane kommer på besök. Man möttes tidigare under säsongen, i omgång 2. Då gick Lane segrande ur kampen med tre mål emot 1. Så dags för revansch!
Följande kamrater är uttagna:

Adonis Bitiqi
Benjamin Gustavsson
Kristoffer Tingelholm
Filip Arnoldsson
Albert Hajzeri
Adam Johansson
Joshua Öster
Collins Omondi
David Olsson
Dony Ruiz
Shqipdon Beka
Petter Widén
Nils Carlgren
Mohammed Bozakraft
Triumf Beka
Henrik Qvicklund

Matchstart 19:00!
#FramåtKamrater

Efter regn kommer solsken.
2018-06-26 22:40
Charmen med fotboll är att man aldrig kan vara säker på hur det går eller vad som komma skall. Efter tre raka vinster så tog kamraterna den korta resan söderut till Grebbestad och fina Siljevi. Efter en väldigt jämn första halvlek där de blåvita missar ett flertal chanser och inte är  tillräckligt aggressiva i sista tredjedelen, så går man till pausvila med underläge 1-0 men ändå en bra känsla av att gå ut och vända på matchen och fortsätta spela boll på backen.
 Gjorde man detta? Tyvärr inte, man börjar istället att slå långa bollar i hopp om att någon ensam uppe på topp skall sätta bollen i nät. Och samtidigt försvara ytterst dåligt över hela planen och helt rättvist förlora med 6-1 och man har enbart sig själv att skylla.

Men som sagt, efter regn kommer solsken.
En vecka senare väntade ytterligare en bortamatch, denna gången mot serieledaren och för stunden obesegrade Rosseröd. Kamraterna börjar matchen bra och efter en kvarts spel så leder man med 2-0 efter mål av Adam och Shipton. Rosseröd trycker in långboll efter långboll och tillslut så lönar det sig och man kan reducera till 2-1, som även står sig till pausvila.
 Andra halvlek hinner knappt börja innan Dony Ruiz slår till med ett mäktigt skott som hemmamålvakten inte har en chans att ta. 10 minuter senare blir Adam överkörd i straffområdet och David är stensäker och sätter bollen från 11 meter. Rosseröd blir nu väldigt långa i sitt försvar vilket skapar stora ytor och IFK kan kontrollera matchen på ett bra sätt. Shipton fick sätta sitt andra för dagen efter att snyggt dribblat sig förbi två backar och placera bollen i krysset och skrev slutresultatet till 5-1. Otroligt skön seger.

Men nu är det bara att ladda om för på fredag så kommer IFK Lane på besök och det är sista matchen innan uppehållet. Prognosen visar fint väder så kom till Strömsvallen för att stötta oss till en vinst innan semestern!  

#FramåtKamrater

Derbydags!
2018-06-17 22:50
Naweed i kamp med Kungshamns Anton Benjaminsson.
På tisdag tar vi den korta resan ner till grebbestad och möter föreningens U-lag. Vi ser fram emot en tuff och välspelad match på fina Siljevi. Matchstart 19:30!
Följande kamrater är uttagna:

Erik Sörvik
Kristoffer Tingelholm
Filip Arnoldsson
Benjamin Gustavsson
Albert Hajzeri
Dony Ruiz
Joshua Öster
Adam Johansson
Collins Omondi
Naweed Ashairi
David Olsson
Shipton Beka
Viking Törnblad
Nils Carlgren

#FramåtKamrater

Referat: IFK Strömstad - Kungshamns IF
Ruskig seger!
2018-06-15 11:51
Glada miner efter Colins andra mål mot Kungshamn.
I snålblåst och regn gjorde IFK sin bästa lagprestation för säsongen, ett sargat Kungshamn fick bekänna färg och slutresultatet skrevs till 4-0.

Matchen startades på konstgräsplanen då gräsplanen var vattendränkt och inledningsvis var det mycket kamp och en del felpass innan lagen lärde sig att hantera det våta underlaget.
IFK inledde ändå bäst och vann flest andrabollar. 
I minut 30 hinner Benjamin upp en boll vid hörnflaggan och får in bollen till David som fälls av Kungshamns målvakt, straffen sätter David själv.
Bara några minuter senare gjorde Colins Omondi lite turligt 2-0 när Kungshamns målvakt halkade.
Innan halvtidsvilan får Kungshamn en frispark i farligt läge och frisparken slås bra men debuterande målvakten i IFK William Stenbråthen stod för en fin räddning.

Andra halvlek startade med medvind för IFK som direkt satte en hög press på Kungshamns försvar och det var aldrig något snack om saken i andra halvlek, IFK sprang mycket för varandra och backlinjen hade inga problem med att ta hand om Kungshamns anfallsförsök.
Så många bra chanser framåt skapar dock inte IFK men i minut 69 gör Colins 3-0 och sitt andra mål för dagen.
I minut 87 sätter David slutresultatet till 4-0, återigen på straff, denna gången efter att Nils blivit fälld.

En bra laginsats från IFK och extra kul att William får hålla nollan i sin debut.
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 29/6 19:00
6 - 3  
Tis 26/6 19:00
1 - 5  
Tis 19/6 19:30
6 - 1  
Tor 14/6 19:00
4 - 0  
Sön 10/6 15:00
3 - 8  
Sön 3/6 18:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer