Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Strömstad
BLI MEDLEM
A-laget

 
Dubbla referat från dem två senaste matcherna!
2020-03-23 13:00
Vi börjar med matchen hemma mot Munkedal förra helgen där vi förlorade med 2-6. En match där vi inte alls kommer upp i nivå och bränner för många lägen och låter gästerna alltför enkelt spela igenom våra lagdelar och det krävs förbättring i försvar och organisation för oss att jobba på.

Men vi studsar tillbaka och vinner med klara 0-6 mot IK Svane på Rimnersvallens konstgräs. Det var en decimerad trupp som åkte söderut då både skador och sjukdomar har ställt till det för många kamrater. Men en stabil vinst som sagt där många juniorer fick kliva fram och känna på seniorfotboll.

Nu väntar två veckor utav träning innan man genrepar mot Rosseröds IK den fjärde april och på långfredagen den tionde april väntar seriepremiär hemma mot Viken. Vi får hoppas att alla skadade och sjuka återhämtar sig så vi kan mönstra en stark trupp i både genrepet och seriepremiären!
#FramåtKamrater 
Inför: IFK Strömstad - Munkedals IF (DM)
2020-03-12 09:45
På lördag tar vi emot Munkedals IF i den tredje av totalt fyra matcher i våran DM-grupp. Gästerna toppar för tillfället gruppen och vi har chans att gå om vid vinst. Senaste mötet mellan lagen var i somras då man möttes i träningsmatch på Strömsvallen som blev en jämn tillställning men där gästerna kunde vinna med 1-3. Spelare som inte deltar pga skada är Berra, Bogren, Noah och Paiz.
Följande kamrater är kallade:

2. Erik Barkengren
4. Filip Arnoldsson
6. Kristoffer Tingelholm
7. Joshua Öster
9. David Olsson
10. Albert Hajzeri
12. Dony Ruiz
13. Aulon Bitiqi
14. Benjamin Gustavsson
15. Axel Johansson
16. Petter Widen
17. Ludwig Nilsson
18. David Björk
19. Adam Johansson
21. Viking Törnblad
45. Martin Hansson

Matchstart 15:00! Välkomna!
#FramåtKamrater
 
Referat: IFK Strömstad - Grebbestads IF A-lag
Godkänd insats trots förlust.
2020-03-11 09:54
Foto: Thomas Bennelind, Strömstad Tidning.
Trots att bortalaget spelar två divisioner högre upp så kunde vi hålla jämna steg i delar av matchen. GIF tog som väntat tag i matchen från start och ägde mycket boll och kunde fått en smakstart redan i första minuten efter ett fint anfall men bollen tog i stolpen och ut. Vi fick jaga mycket boll men vi stod lågt och oftast rätt i våra positioner som gjorde det svårt för bortalaget att spela in centralt. Efter 20 minuter så fick vi en drömchans att göra mål då Björken blev nerriven i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. David O stegade fram men tyvärr så räddade Grebbestads nummer ett. 0-1 skulle komma i minut 40 och detta efter en konstig situation där linjedomaren vinkar för offside men huvuddomaren ville annat och GIF kunde göra 0-1. Tyvärr så kom 0-2 nästan direkt inpå men vi skulle hålla oss kvar i matchen efter att Aulon reducerat precis innan halvtid.

Andra halvlek blev en jämnare historia och det blev ett mer böljande spel över hela planen. GIF utökade sin ledning i minut 50. Vi slarvade med markeringen på en hörna och bortalagets Thomas Reinfjord kunde slå i 1-3. Men vi fortsatte att tugga på och vi skulle reducera efter ett fint anfall där Filip A kunde dunka in ett fint inspel från Benjamin. Det blev som sagt lite Hawaii-fotboll resten av matchen och GIF skulle utöka sin ledning till 4-2 och sedan 5-2 i slutskedet vilket kändes väldigt onödigt och slarvigt från vår sida.

En grymt lärorik match där vi gjorde en helt godkänd insats. Vi tackar GIF för matchen och ett lycka till i årets seriespel i Division 2. Nästa match för oss spelas nu på lördag då vi tar emot seriekollegan Munkedals IF i DM. Mer om den matchen i dagarna!
#FramåtKamrater
Inför: IFK Strömstad - Grebbestads IF
2020-03-09 21:05
Imorgon tisdag så väntar ett klassiskt fotbollsmöte på Strömsvallen då kamraterna tar emot GIF. Lagen har möts i många tuffa bataljer genom åren men nu på senare tid så har det skilt ett par divisioner mellan lagen vilket det också gör i nuläget. Grebbestad slutade i toppen av Div. 2 förra året och vi som nykomlingar i Div.4 kommer få en otroligt tuff men lärorik match att spela. De som dessvärre missar matchen pga skador är Alfredo Paiz, Tobias Berntsson och Joshua Öster.
Följande kamrater är kallade:

1. Martin Hansson
2. Erik Barkengren
3. Noah Torne
4. Filip Arnoldsson
9. David Olsson
10. Albert Hajzeri
11. Ludwig Nilsson
12. Dony Ruiz
13. Aulon Bitiqi
14. Benjamin Gustafsson
15. Axel Johansson
16. Petter Widén
18. David Björk
19. Adam Johansson
20. Kristoffer Tingelholm 
21. Viking Törnblad

Matchstart 19:00! Välkomna!
#FramåtKamrater
Referat: IFK Strömstad - Eds FF
Delad pott hemma mot Ed.
2020-03-06 09:00
Målskytten Ludwig Nilsson.
Lite försenat referat men bättre sent än aldrig. Förra onsdagen tog vi emot seriekollegan Eds FF hemma på Strömsvallen. Vi kom till start med ett väldigt ungt lag då många spelare fick stå över pga skador och sjukdomar. 

Vi fick en drömstart på matchen då Viking kunde storma fram på sin högerkant och spela in bollen till Ludwig Nilsson som fick stå väldigt fri och kunde sätta 1-0 och göra sitt första mål för seniorerna sedan sin övergång från Tanums IF. Ed vaknade till liv och fick ha mycket bollinnehav men man hade väldigt svårt att komma till målchanser. Fortsatt böljande spel med ett litet spelövertag från Ed men vi kunde hålla ifrån halvleken ut och 1-0 stod sig till halvtid.

Andra halvlek skulle dock helt och hållet tillhöra Ed. Mittbacken Erik Barkengren fick kliva av med en sträckning lite av stabiliteten försvann där. Ed ägde bollen men hade svårt att hitta in och få till avslut i sista tredjedelen. Kvitteringen skulle dock komma och detta på en hörna där en Ed-spelare fick stå helt omarkerad och nicka in bollen. 1-1 stod sig matchen ut och detta var en bra genomkörare för båda lagen. 

Nu till veckan väntar två hemmamatcher och först ut där blir en riktigt tuff match för oss då grannen och Div.2-laget Grebbestad kommer på besök på tisdag 10/3. Mer om den matchen i dagarna.
#FramåtKamrater
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
0 - 6  
Lör 14/3 15:00
2 - 6  
Tis 10/3 19:00
2 - 5  
Ons 26/2 18:30
1 - 1  
Lör 22/2 15:00
2 - 2  
Lör 15/2 15:00
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IFK Strömstad, 15/04 14:49 
IFK Strömstad, 13/03 07:21 
IFK Strömstad, 04/03 11:51 
IFK Strömstad, 27/02 12:36 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Gräsroten