A-laget 2017
Tränare: Peter Lindqvist och Bo Fransson 

 
Se upp div.6 norra Bohuslän - Här kommer vi!
2016-10-02 16:22

Ja, det var upplagt för dramatik på Strömsvallen denna eftermiddag. Vi behövde vinna matchen samtidigt som Svarteborg inte vann för att hålla oss kvar i 5:an.


Det började inge vidare. Efter slarv i IFK lägret kunde Grebbestad gå ifrån till 2-0 och det kändes lite uppgivet hos de blåvita spelarna. Men så från ingenstans så började kamraterna hitta ytor som bortalaget inte kunde täcka vilket gjorde att vi kunde komma in i matchen och 2-1 lät inte vänta på sig.


I halvtid kom rapporter från Svarteborgmatchen helt felaktigt att de var i underläge, i stället hade de precis hämtat upp ett 2-måls underläge till 2-2 inför avslutningen. Dramatiken fortsatte.


På Strömsvallen fortsatte anfallsfotbollen från båda lagen där ingen verkade vara något större intresserad av att skydda sitt eget mål. 1-3 kom ganska snart, samtidigt som Svarteborg hade tagit ledningen. Då såg det dystert ut.


Återigen skulle det hetta till. IFK hittade tillbaka till målchanserna och kunde både reducera och kvittera, vi hade sedan otroliga bud på att ta ledningen där vi bland annat missade frilägen. I Svarteborg kvitterades det också till 3-3 så nu stod allt öppet inför slutet.


Svarteborg tog återigen ledningen för att innan slutsignalen tappa till 4-4 så nu var det helt upp till oss själva om vi skulle hålla oss kvar. Tyvärr tappade vi Grebbestads målkung vid en frispark och han kunde kyligt skjuta in 4-3.


Vi fortsatte att trycka på framåt och skapade chanser att kvittera men bollen hade hittat nätet för sista gången på Strömsvallen för denna säsong.


Ridå.


Nu blir det uppehåll för Strömstad och vi får helt enkelt ta nya tag i division 6 nästa säsong. Vi får tacka för denna säsong och försöka få till det bättre nästa år.

Sista avgörande
2016-09-30 23:37

Ja, nu är det äntligen dags för upplösningen av höstens dramatik. Det har varit en berg och dalbana med några fina resultat blandat med riktiga bottennapp. Men nu är vi framme i sista omgången och allt ska avgöras. Förutsättningarna är enkla: om inte Svarteborg tappar det helt mot Gilleby så måste vi vinna. Gör vi det och Svarteborg inte vinner så spelar vi kvar i 5:an, i annat fall följer vi med Bovall ner i Bohusläns näst lägsta serie.


Efter ett par dagar med riktigt höstväder så väntas det lugna sig utöver helgen och på söndag verkar det som att vi kommer mötas av perfekta förutsättningar uppe på vallen. Gräsmattan är nu också i riktigt gott skick så det finns alla möjligheter att det blir en riktigt rolig avslutning på säsongen. Att ärkerivalen Grebbestad står för motståndet gör ju såklart inte saken sämre..


Efter denna match kommer det dröja länge innan ni får chansen av att njuta av fotbollsunderhållning uppe på vallen, så passa på och ta med dina vänner för att heja fram kamraterna i säsongsavslutningen.


Kickoff 14.00 på Strömsvallen.

En straff ifrån poängen
2016-09-24 23:44
Vi kom till Orust för säsongens sista bortamatch med ett nytt lag återigen där flera av spelarna var yngre förmågor vi kanske får se mer av nästa säsong. Gilleby stod för motståndet denna gång och mycket stod på spel för vår del.

Med tanke på det prikära tabelläget och det något svagare laget valde vi att spela med ett väldigt lågt försvarsspel. Det gick väldigt bra.. vi jobbade på hela första halvlek. Visserligen fick det långa hemmalaget, där de flesta var huvudet längre än IFK spelarna, väldigt många hörnor och frisparkar runt straffområdet. Deras inlägg rann dock alltid ut i sanden då det visade sig vara mer än bortalagets Erik Lek som verkade vara rädd för bollen i luftduellerna.

I halvtidsvilan var det positiva tongångar i IFK-lägret. Vi skulle försöka fortsätta på samma sätt och hoppas att vi skulle få någon kontring i andra halvlek. I första var vi nog uppe  endast vid ett par tillfällen.

Andra halvlek var nog bara 10 minuter gammal när Gilleby gör 2 snabba mål och det var gamnackar i blåvita tröjor. I detta läget försökte även domaren pusha IFK Kamraterna.

Matchen gick sin gilla gång utan att spelet ändrade sig nämnvärt. Det var ett lågt försvarande IFK mot ett Gilleby som inte var skickliga nog för att spela sig igenom Strömstad. De höll dock i bollen en stund innan de slog bort någon passning.

I slutet av matchen hände en grej som ändrade spelreglerna. Målvakten i Gilleby fick spel på Samuel och sparkade helt sonika ner honom. Domaren blåste straff och gav rött kort. 10 minuter kvar...

Lagkapten Albert brände straffen men vi försökte nu sätta pressen lite högre upp. Inte för att vi lyckades med detta men vi kunde i alla fall skapa några målchanser på slutet. I ett enmanna anfall dribblade Dony av halva försvaret och fälldes i straffområdet för en ny straff. Den satte han själv och vi hade några minuter på oss att kvittera.

Vi kom dock inte närmare än så men eftersom Svarteborg också förlorade är vi kvar i förarsätet om kontraktet. På fredag spelar dem sin hängmatch mot  jumbon Bovall.
Liket lever!
2016-09-19 11:38

Kniven på strupen och bästa matchtruppen på mycket länge. Lysekil hemma med fina förutsättningar. Det har ju gått lite trögt på sistone men vi lyckades gripa det sista halmstrået och nu är vi med i matchen igen.


Det var väl egentligen bara 3-4 spelare kvar i laget från Henånsmatchen och visst presterade vi från start. Med Drin och Collins på innermittfältet kunde vi skapa farliga målchanser med instick. Vi fick också stadga i försvaret med Arnoldsson på planen. Det kändes väldigt stabilt från start.


Halvvägs in i första halvlek gör vi också 2 mål men tyvärr orkade vi inte hålla till halvtidsvilan utan efter första 45 minuterna stod det 2-2.


I andra halvlek fortsatte vi att spela stabilt och även skapa målchanser framåt. En stor skillnad från tidigare matcher var också att vi denna gång gjorde mål. S Beka och Love firade stora triumfer längst fram i banan och vi kunde återigen ta ledningen.


Med 10 minuter kvar av matchen och ställningen 4-3 står vår målvakt för dagen Robin Brenna-Lund på huvudet för att freda vårt mål och i omställningen efter att Lysekil ropat på kvittering avgör vi matchen med vårt 5-3 mål.


Ja, detta blev en stabil IFK seger som förhoppningsvis gör att vi kan få behålla samma lag till våra sista matcher. Eftersom att Svarteborg förlorade mot Henån med 1-0 går vi nu tillfälligt upp över nedflyttningsstrecket men Svarteborg har en hängmatch mot bottenlaget kvar samt att de ska möta detta Lysekil. Så vi lär väl behöva plocka några poäng till på våra 2 sista matcher för att knyta ihop säcken och hålla oss kvar i ligan.

Det är nu det gäller
2016-09-17 18:55
Ja, så är känslan inför morgondagens match hemma mot Lysekil.
Vi ligger alltjämt på nedflyttningsplats i tabellen med 3 matcher kvar att spela.
Läget är allt annat än gynnsamt med Svartborg 1 poäng före oss med en hängmatch - mot ligajumbon.

På våra 3 sista matcher så kommer vi möta 3 lag på övre halvan utan någonting att spela för. Först ut är Lysekil som vi fick stryk med 6-0 på bortaplan.

En ingrediens som kryddar söndagens match än mer efter en rad sämre resultat är att vi troligtvis formerar den starkaste truppen vi haft sedan vi föll ur 4:an. Vi kan inte lova den mest ihopspelta, men den mest namnkunniga i alla fall.

Erik Barkengren får hjälp i försvaret av spelare som Filip Arnoldsson och Daniel Thuresson medan Drin Shasivari har hittat tillbaka till mittfältet. Ja, är det någon gång vi ska vinna så är det väl nu.

Den som tar sig upp till vallen får se, Kickoff 14.00 i morgon söndag.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IFK Strömstad, 09/10 20:15 
IFK Strömstad, 05/10 13:35 
IFK Strömstad, 28/09 08:40 
IFK Strömstad, 16/09 14:29 
 
Huvudsponsorer