Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Strömstad
BLI MEDLEM
VÄLKOMMEN TILL IFK STRÖMSTADS HEMSIDA 
Varmt välkommen till IFK Strömstads hemsida!  
Hoppas ni kommer att trivas här inne.  

Programblad 2020
2020-09-04 09:56
Klicka här för att se programblad Programblad 2020.pdf »
Herrar Lag 3
Referat: Stångenäs AIS Lag 2 - IFK Strömstad Lag 3
Den blåvita maskinen mullrar igång!
2020-08-06 10:42, Herrar Lag 3
Glada gossar efter tre friska poäng på Brastad Arena. (Foto: Fernando Montenegro)

Så var det då äntligen dags för seriepremiär i division 7 Norra Bohuslän Herrar för IFK Strömstad lag 3. En lång och krävande försäsong var slutligen till ända, och hela truppen hade sett fram emot detta allt sedan slutsignalen gick förra hösten för säsongen 2019.

 

En stark trupp mötte på tisdagseftermiddagen upp på Strömsvallen, för att efter taktikgenomgång i solskenet sätta sig i bilarna för att åka ner och möta Stångenäs AIS lag 2 på Brastad Arena. Stämningen var på topp när tränarstaben presenterade startelvan, där åldermannen Jonas Persson lade beslag på platsen längst bak mellan stolparna. Framför honom skulle han till att få en backlinje bestående av Elias Haggren på högerbacken, Erik Lek och Muqtaar Cismaan i mittlåset och Pablo Caicedo Lopez på vänsterbacken. På mittfältet satte kamraterna sitt hopp till kaptenen Marcus Henriksen som sittande mittfältare, som kompletterades av de offensiva mittfältarna Mustafa Ehsan och Daniel Hammar. Trojkan som skulle få förtroende från start på topp var Sipan Abdulaziz, Jonathan Montenegro och Eder Reyes Fraire. Slutligen kompletterades laguppställningen med avbytarna, Jan Akbari, Erion Pervetica, Said Ali, Sultan Khan och Erik Sörvik.

 

Dramatiken inleddes redan på nervägen, då tränarstabens bil krockade med en lågt flygande häger bara några kilometer från Brastad Arena. Inga kamrater skadades i kollisionen, värre gick det tyvärr för hägern.

 

Efter en bra uppvärmning, där truppen visat prov på bra inställning, blåste domaren Tony Hansson slutligen igång matchen prick på utsatt tid, efter att Stångenäs vunnit slantsinglingen och tvingat kamraterna från IFK att byta planhalva. Samtidigt passade dagens två materialförvaltare, Tobias Johansson (även lagläkare vid flera tillfällen under andra halvlek) och Mortaza Akbari, på att springa bort till omklädningsrummet för att fylla vattenflaskor för flera kamrater som glömt bort att göra detta inför match.

 

Stångenäs hade inte mycket att sätta emot i början av halvleken, och Jonathan Montenegro kunde tidigt rinna igenom efter ett bra press-spel från hela laget och dunka in 1-0 från nära håll med en väl avvägd tåfjutt.

 

Bara några minuter senare var det nära igen när Jonathan sprintade igenom centralt och försökte runda målvakten. Målvakten visade att han nästan var lika gammal som IFKs dito, och styrde ut Jonathan mot sidan, och höll in armarna för att undvika en straff. Från dålig vinkel kunde sedan hemrusande Stångenäsare täcka bort skottet.

 

IFK höll i det fina spelet, och kunde efter en icke intränad frisparksvariant med start från mittlinjen och passningskombinationer upp längs kanten skicka in ett studsande inlägg i målområdet som Jonathan förvaltade väl. 2-0 var ett faktum!

 

Stångenäs jobbade sig mer och mer in i matchen, och resten av halvleken blev en jämn tillställning, där kamraterna dock hade kontroll på händelserna. Jonas i målet spelade lika förtroendeingivande som Hitte-Joel, med flera fina räddningar. Han hann även med att ställa till det någon gång med korta insparkar, men redde förtjänstfullt ut situationerna tillsammans med mittbackarna.

 

Mittbacksbjässen Muqtaar fick tyvärr lämna planen redan under första halvlek med ett ymnigt blödande sår och två fina dobbmärken på knät. Sjukvårdsväskan kom väl till pass och den eviga diskussionen om varför vi har 20 liter bomull i väskan kunde läggas död.

 

Tony Hansson flöjtade av första halvleken, och halvtidssnacket togs i strålande solsken vid avbytarbåset. För att försöka kurera sin solsting valde Sotenäs AIS att förlägga snacket till sitt omklädningsrum, det kunde de gott behöva efter denna uppvisning av IFK.

 

Cirka 20 minuter in i andra halvlek var det dags för målklockan att ringa igen, efter fint spel från IFK, där Daniel Hammar fick fram bollen till Jonathan som via styrning på förvarare kunde borra in trean i nätet. I samspråk mellan domare och spelare efter matchen fastslogs att det var Jonathans mål, och således inte ett självmål. Tyvärr fungerade inte VAR-teknologin under den här matchen.

 

Efter en andra halvlek som IFK kontrollerat, kunde hela laget på slutsignal lyfta armarna mot skyn och jubla över tre inkasserade poäng och en hållen nolla.

 

Lag 3-bulletinen fick sig en pratstund med tremålsskytten Jonathan Montenegro efter matchen, som var mycket nöjd med matchen, och det viktigaste är de tre poängen, vem som gör mål spelar ingen roll. Hela laget gjorde en väldigt bra match, och även nummer 11 i Stångenäs, Saleh Nesradin, fick lovord från anfallaren. Trots sina tre mål valde Jonathan istället att lyfta fram den stabila mittbacken Erik Lek som matchens spelare, som hjälpte hela laget och skrämde bort motståndarna bara genom att visa flinten.

 

Även supporterklubbens ordförande, Olivia, besökte redaktionen för en pratstund. Det rapporterades om oroligheter på läktarna där det varit bitvis hätsk stämning mellan de båda föreningarnas Ultras. Covid-19-restriktionerna bidrog dock till att det höll sig vid hån och gliringar den här gången. Matchens lirare tilldelades Eder, vilket Pablo enligt uppgift tog som ett hån mot sig själv.


Dagens EUREKA-stipendium tilldelas Daniel Hammar, för att efter att ha klivit av planen två gånger med kramp meddelar tränarstaben från bänken i den 85:e minuten att han "är klar för idag". Tränarstaben utbytte vid tillfället menande blickar med varandra och återkopplade i kör "vi vet....". En synnerligen välförtjänt stipendiat.

 

Kamraterna satte sig slutligen i bilarna hem, och ser med tillförsikt framemot lördagens hemmapremiär mot Herrestads AIF lag 3 på Strömsvallen, med avspark klockan 13:00. 


Följ gärna laget på appen Min Fotboll för aktuella händelser, laguppställningar med mera!

Referat: Hamburgsunds IF - IFK Strmstad Div 7
Bra genrep
2020-08-02 10:17
Lördag och inga Premier League matcher på TV. Då passar det perfekt för Kamraterna att spela en sista vänskapsmatch, mot Hamburgsund IF på fina Sundvallen, innan serien startar. Tränarteamet följde sin vana trogen och hade med tre st nyförvärv i truppen, Mukhtar Cabdicasis från Sorsele IF, Isak Munter från Hulåns IF och Renes Jalal Mustafa från Kurdistan, som skulle få visa vad de har att erbjuda på plan. Dagen till ära hade Erik Leks fanclub rest hela vägen från Turkiet i hopp om att se sin idol och det föreföll därmed naturligt att förse han med kaptensbindeln.

Våra lojala bortasupportrar fick njuta av härligt väder och en fin första halvlek. IFK tog kommandot direkt i matchen och vann mycket boll högt i plan, men man lyckades inte komma till avslut tillräckligt ofta. När gossarna inte vann högt så rullade man mycket boll och byggde spelet bakifrån backlinjen. HIF fick jaga och Kamraterna bjöd på många fina passningskombinationer på en touch, med "Musse" som dirigent på mitten, vilket renderade i att HIFs rutinerade försvarare fick mycket att göra.
"Tur är inget man har, det är något man förtjänar" så när det lämpas in en långboll i Hamburgsunds straffområde och Jonathan Montenegro går upp i duell är det delvis tur för kamraterna när mittbacken i HIF nickar in den i eget mål. 
IFK fortsätter och mala på och kort tid efter målet dras samma Jonathan omkull i straffområdet. Domaren, Mudar Altahawi, tvekar inte en sekund och blåser straff till Kamraterna. Kapten Lek tar sitt ansvar och lägger en klassisk "Granen" straff, stenhårt i nättaket. Sista 15 minuterna av halvleken tillhör Hamburgsund men Kamraterna stod emot bra och veteranen Jonas Persson, 46 år, producerade flera bra räddningar. Kamraterna går till halvtidsvila med ledning 2-0.

Andra halvlek blir en stark kontrast gentemot första halvlek. IFK klarar inte av att hålla uppe pressen och HIF börjar spela ett direkt spel med många långbollar som hotar IFKs backlinje. Tempot i matchen sänks avsevärt och det delas ut flera efterslängar mot Kamraterna, som står upp bra och inte viker ner. När HIFs anfaller kommer fri mot IFKs målvakt, Renes, och lobbar den över han trodde hela publiken att reduceringen var ett faktum, men Muqtaar ville annat och fullföljde löpningen in bakom och rensar undan med en cyckelspark på mållinjen. Han tilldelas välförtjänt matchens "flygande holländare" . Kamraterna har några bra chanser att utöka sin ledning men lyckas inte punktera matchen. Istället kommer reduceringen i minut 77 och kvitteringen i minut 87 fastställer sedan slutresultatet 2-2. 

Ett bra genrep för Kamraterna och vi fick en kort pratstund med Pablo efter matchen.

Hej Pablo, du spelade både vänster och höger ytterback idag. Vad har du för kommentar om matchen?
Det gick bra. Vi hade bra tempo och bra kombinationer som vi tränat på. I andra halvlek så blir vi mer defensiva och sänker tempot, vi försöker att försvara vår ledning. Det blev 2-2 och nu ser vi fram emot seriestarten.

En del tillresta supportar idag på läktaren är det något man tänker på när man spelar matchen?
Ja, det är viktigt att vi har våra fans. Det hjälper oss.

Hur ser formen din ut inför seriestarten mot Stångenäs om en vecka?
Jag ligger i och tränar hårt för att som lägst hålla samma nivå som förra året, men självklart så vill jag göra en ännu bättre säsong i år. 

Ni mötte Stångenäs i träningsmatch och vann med 4-2. Vad har du för förväntningar på den matchen?
Vi vill göra en ännu bättre match än sist. Vi har vunnit mot dom en gång, men vi får inte underskatta dom och måste kämpa för att vinna.

Tack för denna gång och nästa match blir alltså borta mot Stångenäs AIS, den 4/8 kl 19.00.

#FramåtKamrater 
Coerver fotbollscamp 3-4 aug. fåtal platser kvar
2020-07-28 21:34
Anmäl dig till fotbollscamp genom att följa länken: https://coerver.se/product/summercamp-stromstad-v-32
Herrar Lag 3
Referat: Stngens AIS - IFK Strmstad Div 7
Skrubbsår och målkalas
2020-07-10 11:32, Herrar Lag 3

En underbar sommarkväll mötte kamraterna när vi ankom till Brastad Arenas fantastiskt fina konstgräs. Träningsmatch mot liga konkurrenten Stångenäs. Inte mindre än 4 spelare fick göra sin senior-debut i matchen, Axel Lomgård, Douglas Palm, Said Ali och Sipan Abdulaziz, med idel fina insatser.


Dagen till ära hade matchgenomgången tagits utomhus, redan i Strömstad innan avfärd för att slippa trängas i trånga omklädningsrum och konkurrera om uppmärksamheten med pådragande av sockar och knytning av skor.

Coach Erik och Martin visade stort förtroende för laget när de satte upp två olika sätt att spela på beroende på vilka spelare som för tillfället var på planen. Vi skulle få prova på med både hög och låg press under matchen.


Stångenäs visade upp sitt karakteristiska kortpassningsspel som vi fått lära oss att försvara mot de senaste åren. Till en början var de blåvita en aning passiva och Stångenäs tog tag i taktpinnen. Vi försökte hålla en låg press men lyckades inte riktigt freda vårat mål och tillät några inledande målchanser varpå också ett baklängesmål kom redan efter 3 minuter.

I matchminut 27 byttes Sultan in längst fram och fick då fart på laget. Han visade med sin snabbhet och villighet att jaga fatt på bollen sina lagkamrater att det går lättare om vi blir lite mer aggressiva. I samband med detta satte vi också upp pressen högre upp i banan vilket gav effekt. Vi tog oss in i matchen och blev allt eftersom tiden gick allt mer dominerande i matchen. 

I slutet av halvleken slog sedan Jan en fantastisk fin djupledsboll, efter att vi erövrat bollen högt upp, till löpande Sipan som ensam med målvakten mycket påpassligt lyckades få upp blicken och hitta en helt ensamstående Tobias Johansson som i öppet mål kunde rulla in 1-1 bollen, och vi gick till halvtidsvila med ett riktigt gott go i laget.


I halvtid pratade vi bland annat om hur vi tagit oss in i matchen och det fina i att vi försökt att hitta några passningskombinationer även om vi mötte ett ganska stabilt försvar när vi försökt hålla i bollen. Halvlekens ``Maradona´´ gavs annars mycket välförtjänt till debuterande Douglas Palm som vände ut och in på sin motståndare när han i en vändning, på ett mycket avigt sätt, snurrade på bollen till publikens stora förtjusning.


Domaren höll matchen på en bra nivå matchen igenom och fick till en bra stämning på planen. Men den kanske bästa insatsen var när han blåste igång andra halvlek i full vetskap om att vår kära coach, för dagen tillika målvakt, Erik, hade fullt upp med att instruera sina mannar och fick helt sonika börja halvleken med en långrush ner till målet, innan domaren skrattande blåste av igen och tog om avsparken av andra halvlek.

I början av halvleken så var det väl egentligen ganska jämt spel men med en stor skillnad mellan lagen - IFK spelade en mycket mer effektiv fotboll. Debuterande Sipan Abdulaziz som redan hunnit med en assist firade stora framgångar från sin kant och sprang igenom ett lite trögt försvar, och efter 49 minuter fick han göra sitt första mål på senior nivå.


Efter detta så började dock de blåvita tröttna en aning och när domaren annonserade att 25 minuter återstod såg det inte så troligt ut att vi skulle kunna hålla undan. Stångenäs hade hittat ett vägvinnande sätt att sick-sacka sig igenom mittfältet och vi hade svårt att hänga med. Som tur är för vår del är att du även måste ta dig förbi försvarslinje och målvakt för att göra mål i fotboll och ofta tog det stopp någonstans längs vägen.

Men efter 70 minuter kom Erik sent i en av sina många målvaktsutrusningar vilket renderade i straff som slogs i mål och nu gällde det för IFK att hitta en väg tillbaka in i matchen.


Om vi gjorde…


Det var främst under andra halvleken som man kunde se den stora skillnaden mellan lagen. Stångenäs försökte traggla med sitt fina kortpassningsspel som ofta fick stopp innan de väl fick den avgörande målchansen. Medan Strömstad blandade sitt spel på ett bättre sätt. In emellan fick vi till fint passningsspel, men framförallt hotade vi mycket mer med starka löpningar in bakom backlinjen.

Innan halvleken var slut hade Sipan Abdulaziz gjort sitt andra mål och Jan Akbari slagit in spiken i kistan. 4-2.


Träningsmatch till trots, detta var en drabbning mellan två ligakombatanter som går upp mot varandra igen i ligastarten i augusti och nog märktes det att båda lagen ville vinna. Mot slutet när trötta kroppar kämpade mot varandra sparkade en frustrerad Stångenäs-spelare sönder deras spelarbås och fick därmed syna det röda kortet medan några hujanden och diskussioner uppstod på planen, men hela tiden på en kontrollerad nivå där den överhängande känslan var att det var en fantastisk rolig, intensiv och fair match. Båda lagen gjorde vad de kunde och hade en riktigt bra kväll.


Avslutningsvis måste vi också hylla mittbackslåset med Marcus och Muqtaar som matchen igenom såg till att stoppa alla de anfallsförsök som de fick mot sig.

``Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, IFK Strömstad always win´´


#FramåtKamrater

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Gräsroten