Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄLKOMMEN TILL IFK STRÖMSTADS HEMSIDA 
Varmt välkommen till IFK Strömstads hemsida!  
Hoppas ni kommer att trivas här inne.  

Damlag
Referat: Ljungskile SK - IFK Strömstad
Damlaget vann seriefinalen
2018-06-11 06:59, Damlag
Det var en viktig match som väntade IFK Strömstads damlag när de reste till Ljungskile för mötet med serieledarna. Alla förutsättningar för en riktigt bra match fanns där; strålande sol, två bra lag och mycket publik. 
Damlag
Referat: Tösse IF - IFK Strömstad
Damlaget hänger på i toppen!
2018-06-06 06:28, Damlag
Det blev en tuff drabbning för damlaget borta mot Tösse IF. Det var även en mycket viktig match för att hänga på Ljungskile SK i toppen. 
Damlag
Referat: IFK Strömstad - Frändefors IF
Ny storseger för damlaget
2018-05-16 10:34, Damlag
Årets andra hemmamatch spelades mot Frändefors IF på ett soligt Strömsvallen. På pappret var detta en match som vi skulle vinna, något som kan skapa en falsk säkerhet i laget. Detta var dock inget man inte kunde se, då vi tog över spelet från start och där alla tog sitt ansvar för att bidra i spelet. Vi spelade med en hög press och redan efter några minuter hade vi skapat flera kvalifiserade målchanser. När Frida Nilsson rullade in 1-0 kändes det nästan som matchen redan var avgjort. Vårt spelövertag fortsatte under hela första halvlek, och när vi gick till halvitidsvila var ställningen 5-0 efter mål av Frida Nilsson (2), Elin Johansson (2) och Josefin Ågren. 

I andra halvlek fortsatte vi med samma stora spelövertag och man kunde se att Frändefors började tappa både ork och lust. Det var extra härligt att se hur våra spelare alltid var först på bollen och att alla ville delta i vårt anfallsspel. Vi gav inte Frändefors några möjligheter att bygga upp ett eget spel, utan det blev mest långbollar från deras sida. Det dröjde till 60:e minuten innan första målet i andra halvlek kom när Ida Hansson skruvade in en frispark från 25 meter. Efter detta lossnade det och när domaren blåste av matchen hade vi utökat vår leding till 11-0 efter mål av Ida Hansson (1), Elin Johansson (3), Linda Nygren (1) och Siofra Linnane (1). Det positiva är att vi fortsätter vårt fina spel hela machen och att vi skapar väldigt många målchanser. Med lite mer skärpa kunde vi gjort betydligt fler mål. Samtidigt skapar Frändefors nästan inte inga målchanser, mycket tack vare vårt fina försvarsspel över hela planen. 

Nu väntar LDB Dalsland hemma på fredag kl. 1900 och vi hoppas på storpublik. 
Referat: Smögen/Hamburgsund - IFK Strömstad
Damlaget hänger på i toppen
2018-05-11 08:44
Årets tredje seriematch spelades borta mot Smögen/Hamburgsund. Det var en viktig match för damlaget, för att hänga på Ljungskile SK och Tösse IF i toppen. Trots vår ovana med naturgräs tog vi redan från start tag i spelet och skapade flera bra målchanser. I 19 minuten satte Frida Nilsson 1-0, något som också blev halvtidsresultat. I andra halvlek fortsatte vi, med solen i ryggen, vår press och i 57 minuten kunde Ida Hansson sätta dit 2-0 med ett långskott. Vi fortsatte att skapa flera bra målchanser och i 71:a och 72:a minuten satte Naime Merovci både 3-0 och 4-0. Vårt stabila försvarspel gjorde att Smögen/Hamburgsund inte skapade mer än ett par målchanser på hela matchen. I 88:e minuten rundade Elin Johansson målvakten och rullade in slutresultatet 5-0. 

Nu väntar två hemmamatcher mot Frändefors IF och LDB Dalsland, innan vi har två viktiga matcher mot Tösse IF och Ljungskile SK. 
På agendan vid senaste styrelsemötet
2018-05-10 08:30
På ordinarie styrelsemötet för månadsskiftet april/maj var det i huvudsak anläggningsfrågan som stod på agendan. Både styrelsen och engagerade medlemmar jobbar för att IFK skall få till ett ställe som är vårt eget med klubbstuga och förråd. En viktig del i anläggningsfrågan är också att vi vill ha till ett formaliserat avtal med Strömstadlokaler angående vår användning av Strömsvallen. Styrelsens förhoppning är att ett sådant avtal skall komma på plats, eller i alla fall att vi skall få ett förslag på avtal, under 2018.

Styrelsen jobbar också för att i samband med VM i fotboll anordna en gemensam aktivitet för hela föreningen i samband med någon av de sista gruppspelsmatcherna, förhoppningsvis Sveriges sista. Mer information kommer när det praktiska är löst.

Den 18 april hade styrelsen ett extra möte där det diskuterades hur vi vill att organisationen skall vara uppbyggd. Detta är ett långsiktigt arbete, där målet är att få byggt upp en organisation där många gör lite och där tränarna får vara tränare. Ett första steg är att se till att alla lag har lagföräldrar som kan hålla i föräldramöten och liknande.
Nyheter från våra lag
A-Lag, 18/08 11:03 
A-Lag, 17/08 10:27 
A-Lag, 13/08 20:08 
A-Lag, 01/07 22:14 
 
Huvudsponsorer