Huvudsponsorer
VÄLKOMMEN TILL IFK STRÖMSTADS HEMSIDA 
Varmt välkommen till IFK Strömstads hemsida!  
Hoppas ni kommer att trivas här inne.  

Träningskläder
2016-08-26 10:33
Träningskläder finns upp till storlek Xs att köpa på kansliet ring gärna först på telefon :073-082 91 78.
Större storlekar kommer inom kort.
Välkomna!
Vårt kära IFK på en tisdag i augusti
2016-08-16 22:42
Tisdagkväll betyder fotbollskväll på Strömsvallen

Ja, det bjöds på stor fotbollsfest på strömsvallen ikväll. Varje tisdag har många av IFKs pojklag träningar direkt efter varandra. Just denna vackra sensommarkväll vann även vårt 03-lag mot Tanums IF med 2-1 i en riktig nagelbitare.


Så tycker du om ungdomsfotboll eller bara vill träffa folk, kom upp och var med i gemenskapen!

Roberts Cup 2016
2016-07-14 13:14
30:de juli drar Roberts Cup igång kl 09:00 med avspark mellan IFK Strömstad och Ledbury Swift 1. Denna match följs sedan av flera intressanta matcher fram till ca 17:00.

Totalt är det 6st P-17 lag som kommer att deltaga, därav IFK Strömstad P17, Ledbury med två lag, Fredrikstad FK, Eds FF och Sotenäs Ungdom. Här är länken till spelschemat.

Vi är även tacksamma för all hjälp vi kan få under denna dag och är det någon som vill hjälpa till är det bara att kontakta Mattias Knutsson (mattias@godishuset.net eller 070-9726199).

Hjärtligt välkomna!
A-Lag
Nära, nära andra raka
2016-06-18 11:02, A-Lag
Fint IFK-spel gav 1 poäng om Svarteborg

Perfekta förutsättningar på Strömsvallen i en på förhand oviss match i bottenskiktet av division 5 Bohuslän. Ja, det var upplagt för en fin fotbollskväll när vi tog emot Svartborg på konstgräset under fredagen.


Efter röda kort på 2 forwards senast så fick vi omformera våra anfallsstyrkor då Love Faritzon fick sällskap av Erik Lek längst fram. Erik är ju inte direkt någon sprinter i djupled men kunde i stället lasta av genom att få bollen på kropp och via samspel med bakomvarande spelare kunde vi få till anfall med fler spelare.


Det började väldigt bra för de blåvita. Vår backlinje och mittfält såg väldigt bekväma ut med bollen och kunde rulla runt den lite som de vill mot ett avvaktande Svarteborg. Vi visade ett stort tålamod med bollen vilket gav oss själva ett större självförtroende. Vi skapade våra chanser genom vårt passningsspel och hittade instick till en djupledslöpande Love Faritzon högre upp i planen vilket gav oss större precision i dessa lägen.


Tyvärr för vår del var vi dock inte distinkta nog när vi kom fram för avslut. Vi hade flertalet lägen men skotten gav mycket mer att önska.


Mot slutet av halvleken bytte vi in Samuel Brahne på topp för att kunna hota än mer i djupled vilket gav utdelning omgående. Samuel fick bollen och när Svartborgs spelare inte lyckades fånga in honom fick de riva ner honom i straffområdet och vi tilldelades straff.

Dony Ruiz stegade fram men deras målvakt fick till ytterligare en fin räddning.


Kort därefter kom en olycklig situation då Svartborg vann ett motlägg och bollen studsade fram till en svartklädd spelare i friläge som dundrade upp 1-0 i krysset.


I halvtid var det dock positiva vindar inne i omklädningsrummet efter fint spel i första och vi kände att vi hade övertaget i matchen. Vi tryckte också på att Love skulle kunna få än mer bollar i hans djupledslöpningar för att stöka till det mer för Svartborgs försvar.


Publiken hade knappt hunnit bänka sig i andra halvlek innan vi fick ett prov på hur det såg ut. Vi vann bollen mitt på planen, David Johansson fick rättvänd titta upp och slå en svepande passning som perfekt kom fram till Love som i ett friläge kunde lobba över målvakten! 1-1.


IFK fortsatte spela fin fotboll och jobbade på som ett lag. Vi gav oss själva hela tiden olika alternativ och en stund senare var det återigen dags för Love att göra mål. Han har nu gjort 4 mål på 2 matcher!


Vi jobbade på men tyvärr lyckades vi inte knyta ihop säcken och Svarteborg tilläts kvittera när vi inte fick undan bollen.


I slutet av matchen försökte vi på alla sätt att avgöra men våra avslut ville inte gå in, Love hade väl det bästa när han från 5 meter lyckades med konstycket att få bollen över det öppna målet.


Ja, spelet och insatsen ska vi vara nöjda över, synd bara att det inte räckte till 3 poäng denna afton. Men det absolut bästa med matchen hände efteråt då domaren var framme och poängterade vilken juste match vi spelat. Vi fokuserade på fotbollen och lät domaren göra sitt vilket också resulterade i att vi inte drog på oss några kort alls denna gång!


Bra jobbar IFK!

A-Lag
Första segern bärgad!
2016-06-11 17:39, A-Lag
Det var gott solsken, gräsmatta i världsklass och ett gott go i laget. Ja, det fanns inte mycket att klaga på inför matchen mot bottenkollegan Bovall/Hunnebo.

Det kändes lång väg att vi var mer på hugget denna match än tidigare redan på uppvärmningen. När matchen väl drog igång började vi som brukligt lite svajigt då Erik Lek testade vår inhoppande målvaktsreserv Adam Johansson 2 gånger om med tveksamma tillbakapassningar.

En stund in i matchen kom vi in i det och fick börja spela lite anfallsspel. Vi hittade gång efter annan in bakom motståndarnas backlinje till våra vindsnabba forwards men allt för många gånger lyfte linjemannen sin flagga för offside.

Halvvägs in i första halvleken hade vi några lyckosamma minuter där Love Faritzon var framme 2 gånger om och såg till att de blåvita ledde med 2-0. Ett av målen var Love påpassligt framme och slog in när Bovalls spelare hade fullt ut att skälla på domaren för en utebliven offsideblåsning.

Innan halvleken var över lyckades dock Bovall reducera till 2-1 men med ledningen i ryggen fick vi med gott mod stå och vänta ute på planen på domarna som ville vila lite extra i pausen.

Andra halvlek drog igång och det var lite som att de blåvita trodde vi skulle ro hem detta utan insats och Bovall kunde skapa några chanser innan också 2-2 var ett faktum på ett inlägg där ett par ensamma motståndare kunde knoppa in kvitteringen.

Efter detta var det en kamp med två alltmer tröttare lag som både försökte hitta de där sista krafterna för att få in ett segermål. Det var heller ingen brist på målchanser då de båda lagen gång efter gång hittade avslutslägen utanför och innanför straffområdet.

Ismail rann igenom några gånger och Shipton hade något läge från nära håll men bollen ville inte in. När 10 minuter kvarstod av matchen fick IFK återigen några lyckominuter där det denna gången var Shiptons tur att med 2 snabba mål sätta Strömstad i förarsätet igen.

Efter detta försökte IFK spela av matchen och gjorde det svårt för Bovall att skapa något mer. Tyvärr avslutades matchen med att vi drog på oss 2 röda kort då båda våra forwards fick lomma av planen i förtid pga snack och osportligt uppträdande.

Efter slutsignalen ljöd så äntligen Zigge-Zaggen för första gången denna säsong! Ja, detta var verkligen en behövlig seger för de blåvita och vi ser nu med tillförsikt fram emot Svarteborg nästa fredag uppe på vallen.
Nyheter från våra lag
A-Lag, 26/08 12:32 
Pojkar 04, 24/08 10:26 
Flickor 00/01, 21/08 21:38 
A-Lag, 15/08 20:23