Fotboll

Försäsongen avklarad
2016-04-09 15:50
I och med de två avslutande träningsmatcherna hemma mot Munkedal och Tanum är nu försäsongen avklarad. En del frågor har fått sina svar, andra frågor kvarstår och nya problem att hantera har upptäckts.

Mot Munkedal inledde vi matchen med 30 mycket bra minuter mot bra motstånd. Efter den starka inledningen hade vi också med oss en 1-0 ledning, genom ett straffmål av Dony Ruis. Med ca 10 minuter kvar av halvleken tvingades mittbacken Erik Barkengren att gå av planen på grund av en skada, vilket blev den första av flera negativa händelser som vi drabbades av precis runt pausvilan.

Mittfältaren Albert Hajzeri, som fick ersätta Barkengren som mittback, drog kort därefter på sig en målchansutvisning. I samband med detta fick Munkedal dessutom en straff och kunde kvittera till 1-1. I pausvilan klagade så väl målvakten, för dagen Erik Sörvik Wikström, och Forwarden Ismail Aliu på skador och valde även de att kliva av. Sedan innan hade Forwarden Liridon Ahmeti meddelat att han bara kunde delta i första halvlek på grund av jobb. Tur i oturen var att vi hade kallat in 6 avbytare till denna träningsmatch, i stället för 5 som i normala fall. Det gjorde att vi trots allt hade 1 avbytare i andra halvlek.

I den avslutande halvleken kämpade vi på bra och stod länge emot Munkedal med ett decimerat lag. Under sista 20 minuterna fick vi dock allt svårare att hänga med och till slut drog gästerna ifrån till slutresultatet 1-4.

Inför sista träningsmatchen, hemma mot Tanum, saknade vi 5 startspelare på grund av jobb och skador, varav 2 var våra ordinarie mittbackar. Detta gjorde att vi fick laborera en hel del med laget innan vi hittade rätt i positionerna. Innan fick ordning på detta hade Tanum hunnit gå ifrån till en ledning med 0-2, men i mitten av första halvlek reducerade vi till 1-2 efter ett spektakulärt avslut av målskytten Ismail Aliu. Spelet fungerade efter detta bättre och bättre och mot slutet av första halvlek slog Liridon Ahmeti en fin djupledsboll till forwarden Love Faritzon, som löpte centralt och fick till en drömträff över Tanums målvakt, till 2-2 vilket var ställningen i paus.

Efter små justeringar under pausen inledde vi andra halvlek mycket starkt och gick tidigt ifrån till 4-2 efter flera fina anfall och där Ismail stod för båda målen, vilket fullbordade ett hattrick. Efter en dryg kvart in i andra halvlek drog vi på oss en frispark i mycket farligt läge och i stället för att ställa upp en mur och förbereda oss på försvarsspelet, valde flera av våra spelare att diskutera med domaren, vilket gav Tanum möjlighet att slå en snabb frispark och mycket enkelt reducera till 4-3.

Frustrationen växte efter detta och vi tappade allt för mycket fokus från spelet till att ge utlopp för frustrationen mot domaren. Detta gjorde att vi tappade det fina spelet vi inledde halvleken med och att vi dessutom kom helt fel i försvarsspelet flera gånger om. Vi lyckades tyvärr aldrig riktigt ta tag i spelet igen och därmed tappade vi en match som vi borde ha vunnit tämligen övertygande, till en förlust med hela 4-7.

Efter detta kan vi konstatera att vår spelidé håller och att när vi spelar som vi vill göra, går det också mycket bra! Det är alltså detta vi ska fortsätta att bygga på. För att få ut så mycket av detta behöver vi också fortsätta att utveckla kommunikationen och passningsspelet och framförallt måste vi jobba hårt med att komma till rätta med disciplinen och att lägga fokus och energi på rätt saker.

Vi har således mycket kvar att jobba med, men vi vet nu också att vi har inlett ett arbete i rätt riktning!