Ledare - ansök om ett utdrag från belastningsregistret här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Strömstad
Fotboll

IFK Strömstad A-lag herr år 2023

började året 2023 med ett uppstarts möte i Nordby cafeteria. Där vi bestämde lagets mål och riktlinjer inför säsongen, samt diskutera en hel del värdegrund och riktlinjer från föreningen.

Dagen efter den 9 Januari började vi träna utomhus och gjorde oss redo med 1 tränings match innan DM drog igång, där vi gick obesegrade ur gruppspelet och hamna på en 1a plats.

 

Under försäsongen var det varierat med uppslutning och kvalite på träningarna, men stämningen och gemenskapen har som senaste året varit på topp. Vi har haft 3 träningar där vi gemensamt valt att höja tempot och intensiteten och även belastningen. Med facit i hand så resultera det till en del skador som skulle sätta käppar i hjulet, när serien väl starta så som bekant var det en väldigt tunn, oerfaren trupp för att hålla uppe nivån i div4.

Vår absolut största styrka har varit just gemenskapen och känslan av tillhörighet samtidigt öka känslan av kärleken för föreningen.

Vi har under året valt olika aktiviteter som ska föra oss mer samman utanför fotbollsplan, aktiviteter som övernattning i tanumstrand med spa, spelkvällar i klubbstugan med olika aktiviteter, mat och dryck. Eller bara ses för att se på en fotbolls match.

Under året var vi 2 ledare som ledde laget, huvudtränare Aresh Rahmeti med hjälp utav lagledare Tomas Johansson, även vid deras sida Stefan Hansson som stöttar målvakterna.

Efter seriens sista match slutade även vi att träna, men samlades på ett möte för att summera året och uttrycka åsikter om vad som varit bra och vad som kunde blivit bättre.

Under seriens gång har spelet blandat och gett, extremt många udda måls förluster där man kan tycka att man förtjänar mycket mer har inte gett några resultat eller poäng. Att vinna över serieledare visar att kvaliten finns, men att förlora mot lagen på nedre halvan visa också att fokuset inte alltid var där och en lärorik säsong som visar hur fotboll är en färskvara.

 

Aresh Rahmeti 

IFK Strömstad A-lag herr år 2022

Verksamhetsberättelse 2022 för A-lag herr

 

 

Vi har haft tre stycken lagmöten (uppstart säsong, uppstart höst och avslut).

Vi tränade utomhus från 10 januari.

 

Laget deltog i DM med tre matcher. Sedan även två träningsmatcher innan serien division fem startade fredag 8 april.  

  

Under säsongen har det alltjämnt varit god uppslutning på träningarna. Närvaron ökade något när solen tittade fram runt april och höll sedan i sig med härlig stämning resten av säsongen.

Vi har erbjudit fyra till fem tillfällen per vecka med träningar och match.

 

För att behålla men även stärka den goda kompisandan, den andra familjen, har vi valt att åka buss till flertalet bortamatcher samt hitta på många små aktiviteter vid sidan av fotbollen som att se på fotboll i klubbstugan tillsammans.

 

Under året har vi varit tre ledare vilka var Aresh Rahmeti, Tomas Johansson samt Daniel Lomgård Lans. Laget har även haft hjälp av Jonas Persson och Stefan Hansson.

 

Sista ordinarie utomhusträningen för huvudsäsong 2022 genomförs under oktober månad. Därefter genomfördes träningar inomhus i Nordby supermarkethallen under halva november och halva december.

Kombinerat har vi använt oss av Nordic Wellnes för att bedriva eftersäsongsträning som såväl försäsongsträning.

 

Laget har inte deltagit i några cuper under året.

 

Match och serie:

Matchmässigt har säsongen varit mest upp med flera resultat med oss men vi har även lidit nederlag och sedan tagit oss tillbaka. Laget har försökt arbeta med en och samma spelidé genom hela säsongen. Vi har överlag följt spelidén med mycket gott resultat. Det har inte varit lätt att spela, det har krävt stor disciplin och stort fokus av spelarna för att uppnå det mål som alla innerst inne önskar när man startar säsongens serie. Det vill säga att när vi går in och spelar säsongens sista match lördag 8 oktober på hemmaplan är vi redan klara seriesegrare, Vinst i div 5 2022!

 

 

 

Skrivet av:

Daniel Lomgård Lans, ledare A-lag herr

IFK Strömstad A-lag herrar år 2021

IFK Strömstad A-lag herrar år 2021

Det blev ytterligare en säsong i division 4 med ett nödrop. Vi startade träningen 11/1 med 3 gånger i veckan med extra träningar på Lördag som bestämdes efter hand. På grund av Corona pandemin blev träningsmatcher och DM gruppspelet inställt och serie starten blev uppskjuten ett par gånger.

När serie starten väl blev fastställd med en höstomgång om 13 omgångar och delad start i juni och våra motståndare ville börja i augusti gick vi ner till 2 träningar i maj.

Vi fick till 3 träningsmatcher i juni och juli mot Kungshamn 2-0, Ed 1-1 och Bullaren 1-1, så här i efterhand hade vi behövt flera matcher innan serien för att sätta spelet.

Vi började serien med 4 oavgjorda som satte prägel på resten av säsongen och med skador på viktiga spelare nådde vi inte helt fram. Det blev en 11:e plats och nedflyttning med 2 vinster, 4 oavgjorda och 7 förluster.

Med laget som vi hade till förfogande så bör vi ha klarat nytt kontrakt men det är tufft med en halv säsong, hamnar man efter i början blir det svårt att rätta till misstagen.

Per-Erik Norlin var huvudtränare, hjälptränare Håkan Hansson, Bert-Ola Mattsson som stödperson och lagledare Tomas Johansson. 

Vid tangentbordet

Tomas Johansson

Verksamhetsberättelse herrar A-lag år 2020

IFK Strömstad A-lag herrar år 2020

 

IFK var tillbaka i division fyra efter nio år i lägre serier.

 

Vi började träna i januari och och spelade träningsmatcher i februari och tog oss vidare från gruppspelet i D-M.

 

Seriespelet blev annorlunda på grund av Coronaviruset, det blev bara en höstomgång med 11 matcher.

 

Vi fick några spelare sjuka av viruset och vi blandade kämpasegrar med några förluster med stora siffror.
IFK slutade på en nionde plats i en bra serie och tränade en månad efter serien för att förbereda oss för kvalspel ännu ett år.

 

På grund av pandemin blev kvalspelet inställt.

IFK Strömstad klarade av föreningens mål och fortsätta spela division fyra fotboll säsongen 2021.

 

Per-Erik Norlin var huvudtränare och hjälptränare var Håkan Hansson
Bert-Ola Mattsson och lagledare Tomas Johansson.


 Vid pennan Bert-Ola Mattsson

Verksamhetsberättelse 2019
 IFK´s A-lag 2019.
 
IFK herrars A-lag har spelat bra fotboll säsongen 2019 och lyckades ta sig upp till division 4 efter att blivit 2:a i serien och vunnit kvalserien.
Vi började träna i januari och körde tre pass i veckan hela vintern och införde lördagsträning igen. Vi hade många spelare på träning.
IFK förlorade endast en match i seriespelet, vi har hela tiden tänkt på lagets bästa och hyllat kollektivet.
 
Vi gjorde en stark höst och avslutade med klara vinster mot Åsebro och Svane i kvalet. Det var en härlig seger på Rimnersvallens plastgräs den 26:e oktober när IFK vann mot Svane med 5-1 inför många tillresta Strömstadsupportrar.
 
Vi har haft spelare i alla åldrar med rutinerade Erik Barkengren och Albert Hazjeri i backlinjen och den lovande femtonårige Aulon Bitiqi som gjort sina första A-lags mål.
 
Säker målvakt var Martin Hansson, bäste målskytt var David Olsson, utsedd till bäste spelare blev Filip Hansson.
Alla spelare i A-lags truppen har bidragit med god träningsvilja och en god kamrat anda och vi hoppas på ett bra 2020.
Tränare för laget har varit Håkan Hansson, Bert-Ola Mattsson och Magnus Fröjd.
Stor tack till vår lagledare Tomas Johansson som gör ett enormt jobb i IFK Strömstad i Toivo Joutsimäkis anda.
 
Vid pennan Bert-Ola "Beppen" Mattsson  
Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 A-lag

 

Fotbollsåret 2018 slutar med ett leende. Peter Lindqvist och Tomas Johansson är nöjda med säsongen. Det blev en 2:a plats i div 5 där tyvärr kvalet inte gick vår väg.  Under året kom det nya och f.d spelare till ett antal av 11 st. En del försvann snabbt  och en del blev tongivande under säsongen. Tyvärr lyckades vi inte hålla kvar ett U-lag en anledning var ledarbrist.. Målvaktsbiten blev betydligt starkare med hjälp av Gordon under 2018. Så tack alla publik, spelare och ledare som gjorde att vi hade många sköna fredagskvällar i Strömstad.  Fortfarande obesegrade i seriespelet i Strömstad de senaste 2 åren.

 

Peter Lindqvist

Verksamhetsberättelse 2017
Verksamhetsberättelse 2017 A-lag
Fotbollsåret 2017 slutar med ett leende. Peter lindqvist och Bosse Fransson började 1 mars.  Inga träningsmatcher som var inplanerade. Det blev 2 st en vinst och en oavgjord. Ett Stort tack till Alexander Böhn som fixade en match mot gamla ifkare så vi kom igång. Vi valde att göra 2 st träningar i veckan där a och u lag tränade på varsin halva, samt en frivillig träning där a och u tränande ihop Serien startade med en konstig match... 1-3 i halvlek mot hunnebo och 10 min in i andra ledning med 5-3.. tillslut slutade matchen 5-5, men jag tror att moralen sattes där. Det kom tillbaka spelare som Filip Arnoldsson, Anton Ruanda, Henrik Qvicklund och Erik Lövgren. Vilket gjorde att vi fick en stabil backlinje. David Olsson flyttade gbg men behöll hjärtat i Strömstad och dubbla klubbar. Davids betydelse under året var enormt stort. delvis en positiv ledare på plan. en pådrivare och en grym målskytt. Vi hade 2 st  födda 2001 som spelade in sig i startelvan Viking Thörnblad och Nils Carlgren. Love Faritzon vann div 6 skytteliga på 25 mål. VI VANN SERIEN,. Det jag är mest stolt över som ansvarig tränare 2017 är att.. Vi kom igen vid underläge... Vi hade inga varningar för tjat i år... Vi jobba för varandra... och att få beröm från en domare.... den är riktigt stor.. Året har präglats mycket av disicplin: kom tid. lämna återbud. respekt mot varandra och ha kul på träningarna.. Det va styrelsens mål och även mitt och Bosses mål. att det blev en serieseger bara en underbar bonus.

blir ett spännande 2018 utan tapp i truppen men fler på gång in.. så... vi går för det alltså att vinna 5:an

Peter Lindqvist

Verksamhetsberättelse 2016

A-laget. Verksamhetsberättelse 2016.

 

Fotbollsåret 2016 kommer inte att gå till historien som en av de bästa säsongerna som IFK Strömstad har gjort utan snarare det motsatta. A-laget började säsongen med Andreas Hansson som tränare. Det såg ganska lovande ut på träningsmatcherna innan serien med bra spel i några matcher. När så sedan serien började blev det många matcher som IFK förlorade i slutet av matcherna pga. av onödiga gula och röda kort samt att man helt enkelt inte räckte till fotbollsmässigt. I augusti fick Andreas nog och ”kastade in handduken”. Bo Fransson, Jan Turesson och Reimer Johansson fick ta över ett ganska stukat lag. Under hösten gjorde laget ett par riktigt bra matcher med några vinster på hemmaplan. Problemet var att när man skulle spela borta så var det väldigt få spelare som kunde vara med. Resultatet av detta blev att laget saknade kontinuitet och en trygghet i spelet. De spelare som var med på bortaplan ska ha en eloge för att de kämpade och gjorde sitt allra bästa för att IFK skulle få med sig poäng hem till Strömstad.

 

Allting resulterade i att den sista matchen mot Grebbestad var avgörande för om IFK skulle stanna kvar i div 5 eller åka ner en division. Strömstad spelade riktigt bra men var tvungna att vinna matchen för att stanna kvar. Tyvärr så gick Grebbestad segrande ur det striden och Svarteborg blev det laget som fick stanna kvar istället för Strömstad

 

IFK Strömstad hamnade på näst sista plats på 14 poäng med endast Bovallstrand bakom sig. 22 matcher varav 3 vunna, 5 oavgjorda och 14 förluster med en målskillnad på 35-87.

 

Vi ser fram emot 2017 års säsong då IFK Strömstad kommer att revanschera sig och komma väl rustade inför div 6 premiären.

 

Vid datorn Reimer Johansson

Verksamhetsberättelse A-lag 2015.

A-laget. Verksamhetsberättelse 2015

 

 

2015 började i dur när Pelle Norlin  anställdes med hopp om en topplacering i div 5

Tyvärr grusade ambitionen tidigt pga. olika omständigheter. Norlin avgick alldeles för dålig inställning och för få killar på träningen meddelades det. När undertecknad samt Reimer J Bosse F och Bexhet Baka tittade över läget så var känslan inte så positiv. Vi startade upp med 6 killar på träningen det var en tuff utmaning. Allt blev mycket lättare när vi fick med 3 gossar ifrån Halden, Labinot Ismail och Liridon. 2 träningsmatcher spelades vinster mot Bullaren och Tanum. Vi hade stora problem att få ihop ett fungerande lag till seriepremiären

 

Vi lyckades med stor tur att fixa 3p mot IFK Valla i vår hemma premiär. Sedan följde en 6 matcher lång förlustrad. Resten av vårsäsongen spelade vi mycket bättre fotboll och förblev obesegrade fram till sommaruppehållet. En träningsmatch spelade vi mot Grebbestad förlust med 5-1, men ändå länge jämnt.

 

Hösten fortsatte mycket bra och vi avancerade i tabellen, men när David J o Erik L stack tillbaka till sina studier i september fick vi problem . Nedflyttning hotade igen men när vi lyckades besegra serievinnarna Munkedal i näst sista omgången var vi klara för div 5 även 2016.  

Vi tog till slut en 7 plats i serien med 30p, 9vinster 3 oavgjorda och 10 förluster 48-63 i målkvot.   Ismail Aliu 13 mål näst bäste målgörare blev Ahmed Beka 10 mål. 46 åskådare/match. 8 utvisningar något som bör förbättras till nästa säsong.

 

Rulla in en boll o låt den. ..... . Vid pennan S Martindahl. 

Verksamhetsberättelse A-lag 2014
Verksamhetsberättelse 2014. Året 2014 skulle komma att bjuda IFK Strömstads senior verksamhet på både med och motgångar. Träningen inför säsongen startades i November månad 2014, och bestod av träning både inomhus och utomhus. Det tillbringades tid med att stärka och bygga upp kondition, uthållighet och styrka. Ett flertal pass på badhusets gym var obligatorisk denna försäsong. Detta var ett upplägg som både spelare och ledare var nöjda med. Under vintersäsongen så var det ca 25 spelare som var aktiva i träningarna som ägde rum. Och ambitionen för IFK Strömstad var att deltaga med 2 seniorlag under seriespel 2014. 1 A-lag, samt 1 utvecklingslag. Och att lagen skulle träna 3 dagar i veckan, samt att spela matcher på helgen. Under säsongen skulle även IFK Strömstad deltaga i utomhus DM. Henrik Norgren och Lars-Erik Lund skulle ansvara för A-laget, och Erik Lek skulle vara ansvarig för IFK Strömstads utvecklingslag. Tanken var från föreningens sida att det även skulle finnas ytterligare en ledare för A-laget, då Henrik Norgren skulle vara spelande tränare för laget. Tyvärr uteblev denna assisterande tränarfunktion under året. Under första delen av året tränade lagen tillsammans, men efter några månader så togs beslutet att dessa båda lagen skulle träna på separata tider. Allt eftersom månaderna gick så droppade det av spelare från utvecklingslaget. Detta gjorde att IFK Strömstad med besvikelse var tvungna att dra sig ur U-lags serien pga att det inte fanns spelarunderlag för att deltaga i denna serie. Det fanns med andra ord inte tillräckligt med antal spelare så det räckte till att bedriva 2 seniorlag i IFK Strömstad. 21 April 2014 startade seriespelet för IFK Strömstads A-lag, och detta gjordes med stor entusiasm från både spelare och ledare. Serie premiären spelades mot Munkedal på hemmaplan. Denna förlorades dock med 2-6. Under året som gick så spelades det 22 omgångar i serien Div 5 Bohuslän. Och detta gjordes med blandade resultat från A-lagets sida. Men A-laget lyckades ändå med relativt små medel prestera en bättre placering i sluttabellen 2014, än vad som gjordes under året 2013. Säsongen 2013 placerade sig IFK Strömstad på plats 9 i serien. Detta året deltog 12 lag sammanlagt. Säsongen 2104 placerade sig IFK Strömstad på plats 6 i serien. Detta året deltog 12 lag sammanlagt. Detta visar trots en del motgångar under säsongen 2014, på ett bättre sportsligt resultat för IFK Strömstads div 5 lag, än föregående säsong. Henrik Norgren Tränare 2014, IFK Strömstad
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners