Ledare - ansök om ett utdrag från belastningsregistret här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Strömstad
Fotboll

Välkommen till IFK Strömstad P-18
Lagbild våren 2023

Detta är lagsidan för alla pojkar som är födda 2018.

 

All information angående laget kommer upp här på denna lagsida, där ni bland annat kan se inplanerade aktiviteter, och kontaktuppgifter. Läs också gärna igenom informationen på IFKs allmänna sida där ni bland annat hittar IFKs föräldrainformation.

 

Vi har även en lag-sida för alla målsmän på Facebook, där vi delar en del information. Gå med i grupper IFK Strömstad P-18.

 

En rekommendation är att registrera barnen så snart som möjligt (även om ni ännu är osäkra på om barnet kommer vilja spela), via den blåa bli medlem knappen på IFKs startsida (ange prova-på medlem vid betalningsalternativen). Detta eftersom att ni då också får all information angående laget direkt till er mailadress. Alla barn får gratis prova på under 3 veckor.

 

Alla IFKs barn- och ungdomslag leds av ideellt engagerade föräldrar, och i detta laget har vi en huvudtränare men behöver fler föräldrar som kan hjälpa till. Förhoppningen är att vi har en ledare per 5 barn och inga speciella fotbollsförkunskaper krävs. Däremot vore det bra om ledarna tycker det är roligt att leka med barngrupper.  Vill du vara en del av ledarteamet - anmäl dig då i länken längst ner i denna länk.

 

Träningarna syftar till att skapa rörelse och glädje, och spelarna kommer få chansen att öva på att delta i en gruppaktivitet, lära känna nya kompisar, samt att introducera bollen i deras lek.

 

Välkomna till kamratskapen i IFK Strömstad

Vi fortsätter på lördagar
2023-05-20 11:19

Efter en härlig träning i solskenet bestämde föräldrarna att det blev bäst att fortsätta med samma tid som vi haft. Lördagar klockan 9.00.

 

Zakeria kommer fortsätta som ledare och Linnea hjälper till när det passar. Men vi behöver fortsatt fler föräldrar som sätter upp sig som ledare så vi vet att vi har täckning varje vecka.

 

Väl uppe på träningen hjälps vi sedan åt för att skapa så roliga aktiviteter som möjligt för barnen! 

Fortsättningen för P-18
2023-05-06 11:28

Hej!

 

Tack för en härlig träning idag! Dagens träning bestod av att försöka driva bollen samt prickskjutning.

 

Nu har vi haft våra tre första samlingar och det är dags att ledarskapet övergår till er föräldrar. Som vi sa på föräldramötet så har jag skapat en facebook-grupp som heter IFK Strömstad P-18 som ni kan gå med i och diskutera er fram hur vi gemensamt löser ledarfrågan.

 

Det har varit drygt 10 spelare per träning än så länge, vilket gör att föreningens rekommendation är att det är åtminstone två ansvariga ledare vid varje träning men gärna 3. Sedan vore det bra om flera föräldrar är med som ledare som kanske roterar runt. (ni ser hur många ledare som anmält sig under Truppen)

 

Om ni önskar övningar så kommer föreningen kunna bistå med det då det finns mycket erfarenhet inom föreningen. Erik Lek kommer också ge support till ledarteamet i början för att komma igång. Linnea som varit med och hjälp till här i början har sagt att hon också kan vara med och hjälpa till framöver, men vi behöver er föräldrar som ansvarar över laget och träningarna.

 

Mer information om våra ideella ledarteam hittar ni här.

 

En av sakerna ni i föräldragruppen får diskutera er fram till är vilken dag ni vill träna. Från och med IFK-dagen är vi på naturgräset så då finns det möjlighet att välja vilken tid som helst på veckan. Viktigt är att de som ställer upp som ledare först och främst bestämmer en tid som de har möjlighet, och i övrigt är det bra att ta i beaktande eventuella andra aktiviteters träningstider som är för pojkar födda 2018.

 

De nästa 2 aktiviteterna är (Erik Lek kommer finnas med på dessa)

  • fotograferingen nu på måndag som är för de som vill. Kom då ihåg att ta med fotograferingslapparna och om ni inte fått ännu så har jag mer vid fotograferingen.
  • IFK-dagen nästa lördag, då vi samlas, gör någon rolig lek och så får de som vill spela match. Men avsätt gärna mer tid för att ta del av resten av dagens utbud. På IFK-dagen tänker jag också att era diskussioner i Facebook-gruppen redovisas så att vi har ett klart program inför veckan efter.
  • Separata kallelser skickas ut till dessa evenemang också

Tack för 3 härliga veckor, så ses vi på fotograferingen och IFK-dagen!

En kul träning i kylan
2023-04-29 18:31

Hej!

 

Vi får tacka för en fin träning i vårkylan i morse. Kul att så många slöt upp trots vädret!

 

För er som inte närvarade idag vill jag informera att vi delade ut lappar om medgivande att vara med på fotograferingen som är den 8/5 klockan 17.00. Vi delar ut igen nästa vecka. 

 

Det är frivilligt att vara med på fotograferingen och ni kan läsa mer om det här.

 

Ni som har lappar kan lämna in på lördag eller ta med till fotograferingen.

 

Nästa vecka kommer vi att i samband med träningen hålla ett föräldramöte där vi går igenom hur laget kan fortsätta träna. Det blir tredje passet och efter det lämnas ledarskapet över till föräldragruppen, som jag självklart stöttar så ni kommer igång. Inga speciella fotbollenskunskaper krävs men det är bra om man tycker det är kul att leka med barnen. Om ni blir många ledare kan ni också dela upp det på olika veckor. Här kan ni läsa mer om ledarroller.

 

Slutligen vill jag också göra ett slag för IFK-dagen. På föräldrarmötet kan vi gå igenom vad barnen kan få göra under dagen.

 

Vi ses till veckan!

Första träningen genomförd!
2023-04-23 07:22

Vi tackar alla barn och föräldrar som var med vid lagets första träning :)

 

Härligt väder, glada barn och mycket lek.

 

Agnes och Erik utvärderade lite snabbt träningen efteråt och ville bara delge lite tankar till framtida föräldratränare.

 

Allmänt:

- Väldigt bra med föräldranärvaron. Blyga barn fick hjälp att våga delta, när någon blev ledsen så var de snabbt där

- Kul och hemtrevligt med musik vid planen

 

Vi tränade på:

- Kamratskap genom namnpresentationen och give-me-five aktiviteten

- Motorik genom rallyt

- Bollkontroll genom matchspelen med många bollar

- Introduktion till matchspel

 

Tips:

- Alla har varsin boll så de dels får öva mer med boll, och alla har "sin egen"

- Introducera en övning utan boll och lägg till bollen när barnen kan leken

- Fotbollsträning för barn bör innehålla mycket lek

 

Förbättringsmöjlighet:

- När vi kort  på slutet spelade match med endast 2 lag och 1 boll, blev ett av barnen ledsen pga att han inte fick ha bollen

 

 

Vi har fått in ett par som kanske kan vara med som ledare vid vissa tillfällen framöver, men vi behöver fler. Det är bra om vi är många så att vi kan rotera tillfällena bland föräldrarna. Hör av er till Erik Lek om ni är intresserade.

 

Tack för en härlig lördag!

Fotbollsuppstart pojkar födda 2018 den 22/4
2023-04-13 12:57
Föreningsutvecklare Erik Lek

Det väntas varmare väder nästa vecka och då passar vi på att dra igång fotbollsverksamheten för pojkar födda 2018. Än så länge har vi inte någon klar tränare för laget så därför kommer föreningsutvecklare Erik Lek hålla i de inledande träningarna.

 

Alla föräldrar uppmuntras att närvara vid träningen, och här i början kommer vi i vissa fall försöka involvera även föräldrarna. Träningarna kommer syfta till att lära känna varandra, ha kul med nya kamrater, ta med bollen i leken och rörelseglädje.

 

Barnen bör ha på sin sportiga oömma kläder och skor som är lätta att springa i, samt ha med sig vattenflaska.

 

Under träningen kommer föräldrarna också få mer information om föreningslivet i IFK Strömstad.

 

Som ni ser i kalendern finns det 3 lördagsträningar inplanerade klockan 9.00. Denna tiden gäller för de inledande träningarna så länge vi inte har några lagtränare. När tränare tillsats kommer dessa tillsammans med övriga föräldrar komma fram till bästa möjliga träningstid för laget.

 

Utöver träningarna hittar ni också lagets tid för fotografering samt föreningens stora IFK-dag! Föreningen har lagfotografering i början av maj varje år samt föreningsdagen andra lördagen av maj.

 

Till aktiviteterna kommer det skickas ut kallelser (oftast några dagar före), dessa funkar som påminnelser, men vi vill också att samtliga svarar på kallelser (antingen "kommer" eller "kommer inte") så att ledaren vet hur många som förväntas komma för att bättre kunna planera samt att det blir enklare rent administrativt. Ladda helst ner SportAdmin appen för enklare hantering för dig själv, annars kommer också kallelsen på mail.

 

Välkomna!

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IFK STRÖMSTAD , 01/04 12:00 
IFK STRÖMSTAD , 21/03 09:52 
IFK STRÖMSTAD , 14/03 15:43 
IFK STRÖMSTAD , 12/03 08:56 
IFK STRÖMSTAD , 04/03 16:19 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners