SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kioskbemanning

Varje lag ansvarar för en vecka var på våren och hösten. Det är två vardagstider och helgen vid alla föreningens matcher. Vissa veckor delas mellan två lag. Lagföräldrarna i varje lag fördelar ut kiosktiderna till övriga föräldrar inom laget.

 

Se hela schemat här.

Laget

Varje lag har en egen lagsida som du hittar i den översta menyn här på hemsidan. F står för flickor, P för pojkar och årtalet är när spelarna är födda.

 

På lagets hemsida hittar du alla planerade aktiviteter, kontaktuppgifter och annan information. Antalet träningar och andra aktiviteter skiljer sig från lag till lag men generellt sätt samverkar vi med Strömstads övriga idrottsföreningar genom en samsyn om träningssäsonger där vi i första hand försöker förhålla oss till träningsperioden april-september så att spelare kan prioritera andra sporter under andra tider av året.

 

För att våra lag ska kunna bedriva någon verksamhet behövs föräldrar som ingår i ett ledarteam runt laget.

 

Varje lag tilldelas material för att kunna bedriva verksamheten men utöver det har varje lag en lagkassa som laget kan använda för att göra olika roliga saker.

Målsättning och vision

Vår styrelse leder arbetet mot att uppnå årets målsättningar. Vi följer årsvisa målsättningar som vi tror tar oss mot vår mer långtgående vision:

Att skapa en trivsam och trygg miljö för våra barn, för att nå upp till ambitionen om så många som möjligt, så länge som möjligt och så bra som möjligt.

Match- och träningsmiljö

Vår verksamhet genomsyras av våra 4:a K:

 • Kamratskap, vi respekterar alla, är goda kamrater, peppar och berömmer varandra istället för att gnälla på varandra.
 • Kämpa, vi gör alltid vårt bästa och ger inte upp.
 • Kunskap, vi lär oss massa olika färdigheter, på träning testar vi och vi vågar misslyckas. Vi är på träning för att lära oss fotboll. Lägger andra diskussioner åt sidan. Vi lyssnar på ledarnas instruktioner.
 • Kul, det är viktigt att vi har kul tillsammans, se till att både du och kompisen har kul på träningen så alla längtar till nästa träning.

När vi planerar våra aktiviteter utgår vi från de nationella spelformerna från Svenska fotbollsförbundet och vi förhåller oss till den nationella spelarutbildningsplanen för våra spelares fotbollsutbildning. Detta bygger på grundtankarna som är samlade i fotbollens spela lek och lär. Av denna anledningen vill vi att alla våra ledare ska gå fotbollsförbundets ledarutbildningar.

 

Vi försöker genomföra roliga och allsidiga träningar där alla barn är aktiva och har mycket bollkontakt. Åtminstone 50 % av träningstiden är till spel och spelövningar. Ambitionen är att använda oss av träningsprogram med ett specifikt fokus (moment) på varje träning som ändras över säsongen.

 

Vi anmäler så många lag som möjligt  till seriespel (utifrån de resurserna vi har) så att så att våra spelare får spela så många matcher som möjligt (BFF har inga matcher för 3v3 spelare). Bland de yngre barnen får alla som vill spela lika mycket match, medan ju äldre spelarna blir det viktigare och viktigare med träningsnärvaro för att både kunna och hävda sig i matcherna men också få speltid.

 

Under matchen jobbar vi med positiv uppmuntran för ansträngningar, och mindre direktiv från ledare utan mest prat med avbytare. På planen är det barnen själva som tar besluten för att utvecklas. Spelarna spelar för att vinna matcher, ledarna coachar för att utveckla spelare och spelet. Glädjen över att vinna är stor hos barnen, vi ledare är lika positiva vid både vinst och förlust.

Att vara fotbollsförälder innebär
 • Svara på kallelser i tid. Det ger bättre förutsättningar för planering av träning och match
 • Se till att ert barn kommer i tid till träningen
 • Låt ert barn byta om och duscha på ”Vallen” när tillfälle ges. Då hinner vi prata om annat med kompisarna innan och efter träning
 • Se till att barnen har rätt utrustning samt kläder efter väder med sig
 • Se till att barnen har mat i magen samt en vilja att träna. Vi utesluter godis, dricka, kakor mm i samband med träningar och match
 • Som förälder stöttar du alla spelare i med- och motgång. Uppmuntra och ge beröm
 • Heja gärna på laget men låt oss ledare leda och coacha
 • Respektera domarens beslut
 • Föräldrar står på motsatt sida som avbytarna
 • Tänk på att det är ditt barn som spelar fotboll och inte du
 • Som förälder ställer man upp och hjälper till med de uppgifter som man blir tilldelad. Skulle man få förhinder ansvarar man att någon annan gör uppgiften. Det kan vara att sälja i kiosken, köra till borta matcher, eller kona upp planen till exempel.
Medlemskap och SportAdmin

Medlemskap registreras via den blå bli medlem knappen på hemsidan. Spelaren kommer kunna prova på fotboll under 3 veckor och sedan betalas medlemsavgiften.

 

Vid registrering kommer medlemmen automatiskt med i vårt administrationssystem som heter SportAdmin. Det är ett system med många fördelar:

 • Hjälp till föreningsekonomin
  • Enkel registrering av aktivitetsnärvaro
  • Automatisk registrering för närvarobidrag
 • Hjälp till ledarna
  • Kommunikation inom laget: kallelser till träningar och matcher
  • Kommunikation inom föreningen: kallelser till föreningsevenemang
 • Digitalt medlemskort
  • Ger åtkomst till föreningserbjudanden

Ladda hem SportAdmin medlemsappen för enkel administration.

Följ oss

Vi finns i flera kanaler:

- Hemsidan

- Facebook

- Instagram

 

Utöver detta så har våra individuella lag sina egna grupper och konton på sociala media. Se respektive lag för mer information.

 

Övrigt

Vi har en klubbshop via Intersport där ni kan köpa träningskläder och utrustning, kika gärna också in vår egen Fyndhylla. Som medlem i IFK Strömstad får ni gratis inträde på våra A-lags hemmamatcher, samt möjlighet att ta del av träningserbjudande från Nordic Wellness.

 

Har du några frågor, förslag eller annan feedback till föreningen så hör av dig till styrelsen eller vårt kansli.

 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Ungdomsstöd
Gräsroten