Ledare - ansök om ett utdrag från belastningsregistret här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Strömstad
Fotboll

Ledarinformation

Hej,

 
Välkomna till ledarnas hörna här på IFKs hemsida.
 
Här är visionen att vi ska kunna dela och spara information för att lättare kunna jobba mot samma mål.
 
Det kommer ut olika nyheter och det finns en mängd information om hur det funkar att vara ledare i IFK
 
Välkomna!
Robotgräsklipparen går på natten
2024-05-08 09:43

Hej alla ledare!

 

Våra gräsplaner klipps av en robot. Roboten ska gå under natten för att planerna ska bli så bra som möjligt för oss att spela på. För att det ska funka så behöver vi köra bort målen från planen.

 

När ni har tränat färdigt vill vi därför att ni reser målen till sina hjul och rullar av dem från spelytan. Allra helst kan målen få vila i "målzonerna",  men om inget annat så rullar vi åtminstone av dem från planen så att roboten har fritt spelrum att åka på.

 

Problemet som kan inträffa om vi inte tar bort målen är att roboten fastnar i näten, och då blir planen inte klippt, men framförallt finns risk att roboten går sönder.

 

Så vänligen, kör av målen från planen när ni tränat klart.

Tips på utbildningar
2024-04-30 10:29

RF-SISU har en mängd utbildningar som IFK Strömstad står för kostnaden för alla våra ledare. Välj ur deras kursutbud. Du anmäler dig själv på deras sida eller hör av dig till Erik Lek. Här följer ett urval av kurser under maj månad:

 

 • Teknikträning och utveckling i ungdomsåren – hur ska man träna teknik för att utvecklas?

 • Osynliga funktionsnedsättningar

 • Kommunikation om mens och idrott

 • Akut omhändertagande vid idrottsskada

 • Snabbhet, riktningsförändringar och plyometri
     - Här har vi redan anmälda ledare

 • Kost för idrottande barn och ungdomar

 

//Kul, Kamratskap, Kämpa och KUNSKAP

Information om seriematcher
2024-04-27 12:08

Nu är seriesäsongen här! Några lag har redan startat medan andra får sina första seriematcher inom kort. I samband med det har jag 4 informationspunkter som ni alla behöver känna till:

 

1. Planbokning

Jag har bokat planen för alla nu registrerade matcher i FOGIS. Om ert lag av någon anledning byter tid eller dag för en match så ska detta meddelas till Magnus på Strömstad aktivitet. Det finns 2 anledningar till att vi bokar hos Magnus, dels är det för att uppfylla kommunens system för planbokning, men framförallt ger det oss tillgång till omklädningsrum 8-9 samt belysning när det behövs.

 

2. Domare

I spelformarna 5v5, 7v7, och 9v9 så är det ni ledare som själva tillsätter domare. Ni gör detta med en vanlig kallelse i SportAdmin. Är ni osäkra på hur det går till så finns det en instruktionsvideo här. Vänligen följ instruktionerna för vem ni kallar som ni hittar under video om hur det hela går till. Ni alla har några domare registrerade i er domargrupp och det kommer bli fler så snart vi gjort fler domarutbildningar. Skulle det vara så någon gång att ingen kan av dem i er domargrupp kan du kalla någon annan domare (lägg till tillfällig deltagare). Här hittar du en lista på samtliga licensierade domare för säsongen 2024.

Tänk på att det är ungdomar som är domare, och det kan finnas en risk att de "glömmer bort" om de kallas för tidigt. Jag skulle rekommendera att kalla domare 4-5 dagar före matchen och lägga till en sista svarstid kanske 2 dagar före matchen.

 

VÄNLIGEN ANVÄND INTE FÖRST TILL KVARN METODEN EFTERSOM DET DÅ RISKERAR ATT BLI SAMMA DOMARE VARJE GÅNG. Domarna går under utbildning likväl som spelarna och ska därför ha samma rätt till lika speltid som våra spelare.

 

3. Matchkläder

Nu har matchkläderna kommit och tryckts. Några har redan fått sina, några har avtalat med tryckeriet om att hämta medan andra kommer kunna hitta sina i speakerrummet på Vallen. Innan vi går vidare så ska vi alla vara mycket tacksamma till de personerna som har varit med och jobbat med att få fram matchkläderna. Till er som inte varit med kan jag berätta att det har varit en oerhört svår, långdragen arbetsuppgift som tagit mycket tid och energi.

 

SÅ STORT TACK TILL ALLA SOM BIDRAGIT MED SIN IDEELLA KRAFT!

 

Jag vet långt ifrån allt, men ungefär såhär ser det ut med matchkläder:

 • Inga målvaktskläder är beställda
  • Här får vi försöka pussla ihop med förra årets kläder
 • Bortaställ finns att dela på för senior och äldre ungdomar, men där saknas shorts och strumpor
 • Herr A, Dam A, P09 har kompletta ställ
 • Herr B / P07/08 behöver större kläder
 • F09/10/11 och F12 har kompletta ställ
 • F13/14 och F15/16 har en gemensam låda med nummerserie 2-25 i speakerrummet på måndag
 • P10 har fått kläder till 1 lag (ca 12-14 ställ)
 • P11, P12, P13 har en gemensam låda kläder med en nummerserie
  • Det är ca 60-70 ställ som ni behöver dela mellan er
 • P14, P15, P16 har en gemensam låda kläder med en nummerserie
  • Det är ca 60 ställ som ni behöver dela mellan er

Som ni ser i listan här ovan så är det inte tillräckligt mycket ställ.

Detta gör att samtliga lag (alltså även dem som fått "sitt eget matchställ") kommer behöva vara beredda på att bli tillfrågade om att antingen lämna ifrån sig ställ till lag som behöver, eller låna ut vecka till vecka tills dess vi fått fler matchställ.

 

IFK-dagen kommer bli den stora utmaningen med matchkläder under våren, och där får jag återkomma med hur vi gör.

 

Vi kommer beställa mer kläder så fort som vi lyckats att sammanställa hur det ser ut i de olika lagen, men eftersom nuvarande leverans påbörjades i februari så kan vi inte räkna med att ha resterande matchställ förrän till höstomgångarna.

 

Detta blir en prövning för samtliga ledare och föreningen som helhet, men jag är övertygad om att vi med en gemensam ansträngning och välvilja kommer kunna se till att vi löser matchkläder till våra matcher.

 

4. Omklädningsrum och planytor

I normala fall så kommer lagen kunna använda planytan som ni planerat i era kalendrar samt de omklädningsrum av 8-9 samt 10-11 som står lediga. Men de helger då det är många matcher på Vallen samtidigt så kommer jag att gå in och lägga upp en planering för den specifika dagen. Då kommer jag ange både på vilken plan matchen ska spelas samt vilka omklädningsrum som ni kan använda. Jag gör detta för att samtliga ska få plats, samt att försöka få till en så härlig gemensam stämning som möjligt på vallen. De dagar som jag gör planering kommer de berörda ledarna få meddelande om det samt att det kommer redovisas på denna hemsidan.

 

MVH

Erik Lek

Matchkläder och medlemsregister
2024-04-10 11:16

Hej alla ledare!

 

Här kommer en liten statusuppdatering på 2 vanligt förekommande frågor för tillfället:

 

Matchkläderna

Vi har nya matchkläder på gång. Just nu är de på tryck. Som vanligt är det tröja och shorts (ungdomsspelarna står för egna sockar). Vi är en grupp som gör vårt bästa för att få klart kläderna så snart som möjligt men vi ber om ert tålamod.

 

Vår ambition är att åtminstone våra representationslag spelar med de nya matchställen nu på fredag (detta är vi övertygade om att klara av). I mån av tid kommer vi också försöka få färdigt matchställen till dem som spelar match nu i helgen, det är dock inte säkert utan förbered er att ni kan behöva spela i de gamla ställen.

 

En av orsakerna som kan göra att vi inte får färdigt kläderna till andra lag förutom representationslagen är att vi kommer behöva försöka få till en organiserad utlämning så att vi vet vilka lag som fått vilka tröjor och samkört storlekar och nummer med rätt lag. Vill du vara med och organisera detta på fredag eftermiddag så hör du av dig till Erik Lek.

 

Medlemsregistret

SportAdmin har en funktion som gör att spelare som inte betalar medlemsavgiften åker ut från våra medlemsgrupper. Denna funktion kan man tycka både gott och ont om, och jag tror det vore bra om vi inom föreningen för en diskussion om vi ska använda funktionen i fortsättningen. Tills vidare är den nu dock avstängd pga problemen den har medfört.

 

Ni kanske har råkat ut för något av följande:

 • Spelare försvunnit från medlemsgruppen
  • Både spelare som inte betalat och spelare som betalat familjemedlemskap
 • Spelare får inte längre kallelse
 • Spelare har blivit registrerade som ledare

Problemen vi går igenom för tillfället grundar sig i att vår organisation (framförallt jag själv) har inte lyckats lösa den manuella hantering som behövts för att genomdriva den familjerabattstruktur som röstades igenom på årsmötet 2023.

 

Våra åtgärder:

 • Vi har för närvarande stängt av funktionen där spelare tas bort från systemet
 • Vi har på årsmötet 2024 röstat igenom en ny familjerabattstruktur som är integrerad i SportAdmins vanliga funktioner
 • Vi försöker så fort vi kan åtgärda de felen som har blivit i systemet
  • Ofta är det saker som vi inte upptäcker själva utan är tacksamma om ni fortsätter meddela när ni märker att någonting är fel

Längre förklaring för den som är intresserad

 • Årsmötet 2023 bestämde att årets familjemedlemskap skulle vara att alla betalar medlemsavgift och att familjer endast behöver betala max 2 träningsavgifter
 • SportAdmin har en funktion för familjemedlemskap som bygger på att familjer får ett pris att betala, oavsett hur många personer och oavsett hur gamla, oavsett vad ordinarie medlemsavgift och oavsett vad ordinarie träningsavgift är
 • Vi kunde därför inte använda SportAdmins funktion och har därför stängt av den för i år
 • I samarbete med SportAdmin tog Erik fram ett manuellt sätt att genomdriva vår struktur för familjemedlemskapet. Vi var då också förvarnade om att en manuell hantering kan medföra en del brister och risk till misstag och problem. Men arbetssättet vi försöker följa ska kunna fungera, så länge det sköts på ett korrekt sätt
 • Vårt arbetssätt är:
  • Familjemedlemmar mailar in vilka som ingår i familjen
  • Vi meddelar vad just den familjens familjemedlemskap kostar
  • Familjen Swishar in sin betalning
  • Vi bockar manuellt av inbetalningarna i systemet
 • Vi har efter bästa förmåga försökt följa arbetssättet, men har misslyckats med att bocka av inbetalningarna i tid, innan medlemmarna försvunnit från sina medlemsgrupper. Detta beror på:
  • Vi har prioriterat andra uppgifter
  • Även ifall vi har ett arbetssätt har vi inte fått in rätt rutiner
  • Problemen som uppstått förutsågs inte

Hör gärna av er med upplysningar om vidare bekymmer och feedback om SportAdmin till Erik Lek så försöker vi få till det bättre framöver.

Info till ledarna
2024-03-31 18:00

Nu drar vi igång på bred front. Här följer lite information för uppstarten:

 • Det ligger en duk på B-plan som gör att vi förhoppningsvis kan gå på gräs i mitten av april. De yngsta går på först
  • Kommunen återkommer om exakt grässtart
 • Räkna med att det är 4 lag på plan samtidigt (5 på torsdag) tills naturgräset öppnar
 • Jag kommer hålla ett öga på planytorna fram tills naturgräset öppnar
  • Blir det ändringar på yta (inte tid) på kort varsel läggs det upp på ledar-facebook sidan
 • När alla lagen bekräftat sina matchtider i FOGIS så uppdateras era kalendrar automatiskt i SportAdmin
  • När det är klart kommer jag skicka in alla hemmamatcherna till Magnus för planbokningen
  • Ändrar ni matchtid eller dag längre fram under säsongen, får ni gärna meddela Magnus det för att säkerställa att ni kommer in i 8/9-omklädningsrummen
 • Vi öppnar nu upp möjligheten att boka - läs gärna igenom instruktionen om hur det går till:
 • Ni ska nu kunna se era lagkassor i SportAdmin
  • Längre fram kommer det anordnas digitala informationskvällar om hur ni kan hjälpa till att hålla lagkassorna uppdaterade
 • Från och med April kommer jag vara på vallen varje tisdag eftermiddag/kväll, och utöver det är jag där när det passar och när någon avtalat med mig

 

MVH

Erik Lek

Organisationsledare

IFK Strömstad

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IFK STRÖMSTAD , 04/05 20:10 
IFK STRÖMSTAD , 04/05 16:46 
IFK STRÖMSTAD , 03/05 16:07 
IFK STRÖMSTAD , 01/04 12:00 
IFK STRÖMSTAD , 21/03 09:52 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners