Ledare - ansök om ett utdrag från belastningsregistret här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Strömstad
Fotboll

Jämställdhetspolicy

IFK Strömstad verkar för en jämställd idrott. I vår förening försöker vi därför ge samma förutsättningar både på flick- och pojksidan.

 

De senaste åren har vi haft som målsättning att stärka flick- och damfotbollen vilket givit resultat genom att vi nu både har ett damlag, samt flicklag från fem års ålder upp till de äldsta ungdomarna. En av insatserna vi gjort för att nå detta resultat är att arrangera fotbollsfritids för tjejer från årskurs 2–4 varje vår och höst. Vi har också ökat antalet kvinnliga ledare samt att hälften av styrelsen är kvinnor. Detta tror vi är en framgångsfaktor i den fortsatta utvecklingen av föreningen då vi vill vara en förening för alla medborgare i Strömstad.

 

Vår erfarenhet som förening är att vi riskerar att tappa många av tjejerna på ett tidigt stadium när vi bedriver verksamhet med blandade könsgrupper. I unga år har vi tidigare tänkt att det inte borde spela så stor roll, men erfarenheten har påvisat annat, säkerligen av många olika skäl. Som förening har vi därför kommit fram till att alltid erbjuda renodlade träningsgrupper både för killar och tjejer.

 

I IFK Strömstad har varje lag en lagkassa som det enskilda laget kan samla in pengar till för att kunna göra roliga saker tillsammans. Våra representationslag (Dam-A och Herr-A) har också denna möjlighet, men där har styrelsen också beslutat att skjuta till extra medel för att lagen ska kunna bedriva en bra verksamhet. Dessa extra medel är samma på dam- och herrsidan, och användningen av medlen bestäms internt av respektive lag.

 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners
Ungdomsstöd