Ledare - ansök om ett utdrag från belastningsregistret här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Strömstad
Fotboll

Klara licensierade domare säsongen 2024

9v9

Ahmed Ali

Bleron Hajdari

Dennis Axelsson

Diego Serrano Velasco

Elion Ajvazi

Gavrosh Sallufi

Hadi Al-kadah

Iker Aranbarri Lopetegi

Ines Johander

Kastriot Gjon Thaqi

Khalid Said Mualim

Linnéa Baronowsky

Petrit Gjon Thaqi

Shahin Moosavi Far

Wilma Sjövall

Yusuf Kuranli

 

7v7

Agnes Persson

Alfred Lysén

Ali Kordi

Disa Böhn

Elias Solvang

Elion Ajvazi

Emmi Haugstöl

Estela Majauskaite

Ewias Moosavi Far

Gavrosh Sallufi

Hadi Ciftci

Iker Aranbarri Lopetegi

Jack Olausson

Khalid Said Mualim

Klara Sörman

Luna del Carmen Kleiner

Malou Karlsson

Malte Fjeldstad Johansson

Nemo Stolfer

Nova Marjala

Olle Haush

Olsi Bajrami

Poya Ahmed

Saga Enroth

Sufyan Fahro

Vilton Andersson

Yusuf Kuranli

Domarutbildning säsongen 2024

Domare för 9v9

En succeartad utbildning hölls den 28/2 med över 20 domarkandidater.

 

Domare för 7v7 och 5v5

I IFK Strömstad så ingår en domarkurs i spelarutbildningen. Detta genomförs inför säsongen det år spelaren fyller 13 år. I år är det alltså spelare födda 2011.

 

Lagkurs

Vi höll en kurs för P11 och F09/10/11 i början av april. Efter genomförd kurs kommer deltagarna kunna anmäla sitt intresse för att döma under säsongen - det är alltså inget krav att göra.

 

Kurs för intresserade domare

En andra kurs har vi även genomfört för intresserade spelare från vårt P10 lag. De dömde även förra året och gick därför en uppdateringskurs i maj månad. 

Föreningsdomare

I IFK Strömstad så är det föreningens medlemmar som dömer alla matcher upp till och med spelet 9 mot 9 (11v11 spelet ordnar BFF domare till). Som vanligt blir domarna kallade via Sportadmin och det gäller att ha svarat ``kommer´´ på kallelsen för att få döma matchen.

 

De domare som har angivit ``tillgänglig´´ på en viss match kommer kallas först och får därför förtur till att döma, så kolla in din kalender och ange vilka matcher du har möjlighet att döma ifall du vill döma många matcher.

 

Om du har sagt att du ska döma en match är vi som förening helt beroende av att du dyker upp, och skulle du få ett sent förhinder så måste du kontakta ledaren till det lag du skulle ha dömt för att meddela detta så snart som möjligt. Kontaktuppgifterna hittar du på lagets sida här på hemsidan.

 

När du dömt en match så fyller du i ansökan om domarersättning och skickar in digitalt. Pengarna betalas ut senast den 25:e varje månad.

 

 

Tack för ditt engagemang i föreningen!

Vill du bli domare?

Utblidning

Föreningen har genomför några utbildningar under året för de som dömer 9v9, 7v7 och 5v5. Utbildningstillfällena annonseras här på sidan och inom lagen. För att få döma behöver du genomgå en kurs inför varje säsong.

 

Ambitionen är också att du som domare ska få vidare stöttning genom att döma matcher med olika typer av coachning, exempelvis i samband med internmatcher på vallen.

 

Registrering som domare

Här på sidan kommer du kunna se vilka domare som är registrerade för säsongen. Du kommer också märka att du har din registrering klar genom att du kommer kunna se framtida möjliga domaruppdrag i din kalender i SportAdmin appen.

 

Du registrerar dig som domare genom att först genomgå utbildningen och sedan meddela din tränare eller domaransvarige att du vill döma. Meddela då också om du har preferenser om vilka lag du vill döma, om du vill döma i par, och ifall du vill ha vidare stöttning i ditt dömande. 

 

Utrustning

En domare bär fotbollsskor och vanliga sportkläder. Du kommer få låna en speciell Föreningsdomar T-shirt samt tidtagarur. Alla våra domare får också en visselpipa vid första matchen som hen sedan förväntas ta med vid framtida matcher. De som dömer 9v9 får också låna gula och röda kort. IFK-lagets tränare lämnar ut utrustningen inför matchen och du återlämnar till samma person.

 

Vem får domaruppdragen?

Våra ledare kallar domare i SportAdmin appen, precis som en vanlig aktivitet. Sedan följer vi följande prioritetsordning för vem som kallas till uppdragen:

  • Först och främst försöker vi att rulla på så många domare som möjligt
  1. Domare som har föranmält sig som tillgänglig
  2. Domare som inte har dömt så mycket tidigare
  3. Flickdomare till flickmatcher (detta för att skapa förebilder för framtida kvinnliga domare som det råder brist på)

Frågor?

Hör av dig till domaransvarig hos IFK Strömstad: Erik Lek på erik_lek@hotmail.com.

Praktikprov för domarkandidater 9v9

I år är tanken att vi ska utveckla domarverksamheten ytterligare inom IFK Strömstad. Detta gör vi genom att ge extra stöd till våra domare. Ett steg i detta är att införa ett praktiskt prov till våra domare som dömer 9v9 för att bättre kunna ge er domare uppdrag som passar er personliga utveckling som domare.

 

Efter genomfört praktikprov vill vi därför att du ska reflektera över din och en kompis insats på matchen som domare.

 

Du hittar analysverktyget via denna länken.

 

Lycka till!

Sommaravslutningen 2023
 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners
Ungdomsstöd