Fotboll

Förlust hemma mot Henån
2016-05-06 23:20

I strålande solsken vandrade kamraterna, tillsammans med sina kombattanter från Orust, ut på Strömsvallens konstgräsplan denna vackra vårkväll. Träningarna under veckan hade sett relativt bra ut och de blåvita siktade på att bärga sina första poäng.

Så blev dock inte fallet. Henån erövrade bollen på mitten direkt efter avspark och fick snabbt upp den i IFK´s straffområde där de forcerade in bollen i mål. Efter denna kalldusch jämnade spelet ut sig och kamraterna stod upp bra i närkampsspelet utan för den sakens skull skapa några farliga lägen. IFK försöker att rulla bollen längs backen och Henån sätter hög press, alltsomoftast lyckas kamraterna ta sig förbi knepiga situationer men bollen transporteras dessvärre inte framåt i plan. Spelet går i stå och när väl Henån erövrar bollen sätter de full fart framåt på sina snabba yttrar/forwards. Efter 20 minuters spel slår Henån ett inlägg från höger vilket oturligt nickas i mål av Erik Lek och 2-0 är ett faktum. Henån får nu ett visst spelövertag och skapar en del lägen men där IFK- spelarna, anförda av Erik Wikström fredar sig gång på gång. Efter 40 minuters spel får forwarden Love Faritzon sitt andra gula kort efter en offensiv tackling och IFK´s uppförsbacke är påtaglig. Trots 0-2 underläge i halvtid kände kamraterna att de hade något på gång och att matchen inte var över.

Andra halvleken startade, precis som den första, i moll då Henån sticker in en boll mellan IFK´s mittbackar och forwarden rundade Erik och rullade in 3-0. IFK behåller lugnet i sitt spel och får så när fram den till Ismail på topp. Nyinsatte Achmed Beka får iväg en raket vilken smiter precis bredvid krysset. Henån fortsätter med sitt frejdiga spel och ställer ständigt frågor till IFKs backlinje där Erik ofta går ut och reder ut situationerna. Efter 50 minuter spelade, avfyrar en henånspelare iväg ett skott utanför straffområdet som Erik styr ut till höger men det vill sig inte bättre än att bollen kommer ut till en påpassligt löpande forward som rakar in 4-0. Efter ytterligare en 10 minuter kommer Ismail farande i Henåns straffområde och en henånback sätter ut foten, straff eller inte? Oavsett vilket uppstår en diskussion med domaren och Ismail får sitt andra gula för dagen och manskapet är nu reducerat till 9. Henån gör slutligen 5-0 på ett tröttkört IFK. Ridå.

Vi tar med oss det goda spelet i första halvlek inför kommande drabbningar. Kul var även att Filip Arnoldsson var tillbaka i den blåvita skjortan och gjorde en bra insats på mitten.

Vid pennan: David J