Fotboll

Poängnollan spräckt i femte omgången
2016-05-13 22:54
Det blev en otroligt tuff och händelserik match borta mot IFK Lane, som präglades mycket av just kampspel, eftersom planen inte gav förutsättningar för något större skönspel.

Det var ett otroligt taggat och fokuserat lag vi ställde upp med ikväll, fast beslutna att bärga de första poängen för säsongen! Men tyvärr satte vi taggningen lite i halsen, efter att vi ännu en gång varit alldeles för lite resoluta i försvarsspelet och 1-0 till hemmalaget kom redan i den 3e spelminuten.

Till skillnad från de tidigare matcherna den här säsongen, lyfte vi inställningen ytterligare efter baklängesmålet och jobbade hårt och beslutsamt tillsammans i såväl försvar som anfall. IFK Lane bjöd upp till rejäl kamp och satte vårt försvar på stora prov, men vi redde ut anfall efter anfall på ett mycket starkt sätt!

Allt eftersom lyckades vi också bygga upp det egna anfallsspelet bättre och bättre och efter dryga halvtimmen stod vi för ett anfall som höll hög klass! Efter en stark brytning på egen planhalva och ett par snabba korta passningar för att komma ur situationen, gick en krossboll från mittplanen ut till Liridon Ahmeti på vänsterkanten, som slog ett tidigt inlägg till Adam Johansson, som spelade forward för dagen, och som slet sig fram och lyckades placera bollen förbi Lanemålvakten till 1-1, vilket stod sig till paus.

Tyvärr var inte första halvlek avklarad i och med det, utan än en gång var olyckan framme för vår viktiga lagkapten Erik Barkengren, som i en närkamp fick en spark mot käkbenet som orsakade en befarad hjärnskakning och käkbensfraktur. Ambulans tillkallades och Erik fick transporteras till NÄL för läkarvård. Vi vill i samband med detta rikta ett stort tack till de inblandade från IFK Lane som ställde upp och hjälpte till med allt från ambulanslarmande till omplåstring och stöd för Erik!

Inför andra halvlek var vi fast beslutna att fortsätta med samma starka inställning och att verkligen ge allt för att bärga de första poängen för säsongen! Tyvärr var det dock IFK Lane som lyckades göra andra halvlekens första mål, till 2-1, men än en gång skulle vi komma tillbaka!

Efter att inhopparen Forshid Moradi blivid fälld i straffområdet, kunde Dony Ruiz Uriarte sätta kvitteringen till 2-2 från straffpunkten. Bara minuten senare var samma Dony mindre än 1 meter ifrån att ge oss ledningen i matchen, men en back i hemmalaget hann upp bollen just före mållinjen och kunde rensa. I stället tog vi ledningen ett par minuter senare med vad som skulle vara en kandidat till årets mål, efter att Shqipdon Beka dundrat in bollen i krysset från minst 25 meters avstånd. Jublet från hela bortalaget visste inga gränser, men det var långt kvar av matchen.

IFK Lane hade ingalunda gett upp, utan låg på i anfall efter anfall och i den 78e minuten lyckades man ta sig igenom vårt försvar och kvittera till 3-3 i ett friläge, efter en starkt misstänkt handssituation.

Vi är mycket nöjda och glada för vår första poäng för säsongen, men hade också en mycket stark mersmak efter matchen! Nu väntar två raka hemmamatcher där det ska mycket till för att stoppa oss från att plocka hem alla 3 poängen!

Värt att notera från kvällens match var att vi lyckades bättre än tidigare med att fokusera på spelet mer än på domaren eller andra saker runt om kring och att det säkerligen bidrog till att vi äntligen fick lite medstuds i matchen.

Nästa match spelas på hemma plan mot IFK Valla på fredag den 20 maj kl 19.00. Kom och stötta oss fram till en första seger för säsongen!