IFK Strömstad
Fotboll

Vi börjar hitta receptet
2016-05-21 10:51
En kylslagen vårkväll skulle värmas upp av bitvis bländande spel från de blåvita Kamraterna. Valla bjöd in till fint spel genom att hålla en väldigt låg press. Detta gjorde att Strömstad kunde få igång ett väldigt fint passningsspel. Vi ska dock inte förringa Vallas försvarspel då vi trots ett stort bollinnehav hade väldigt svårt att hitta de heta målchanserna.

Vi försökte allt som oftast i mitten där vi stötte på ett tight försvar. Våra målchanser skapade vi istället när vi efter några korta passningar vände spel och hittade ut på en av kanterna där dony ofta visade framfötterna på sin högerkant och slog några fina inlägg.

Annars var Shipton den vår viktigaste pusselbit i anfallen. Han droppade gång efter annan ner från sin forward position och mötte uppspelen, spelade enkelt felvänd tillbaka till framrusande Strömstad spelare som kunde hota i djupled, detta gav oss ett väldigt fint flöde i anfallsspelet.

En annan fin intention var att vi till en början hade ett fint forwards sammarbete där en mötte och den andra gick I djupet i den öppna luckan som lämnades, vi lyckades dock inte hitta in med bollar här utan det stannade oftast i att vi kom i 1-1 lägen.

I mitten av första halvleken fick Liridon linka av med smärtor i magområdet men han kunde återvända i andra halvlek, värre gick det för triumf Beka som efter en tuff situation föll på axeln och fick uppsöka läkare senare på kvällen, vi önskar triumf en snabb återhämtning.

Efter en spelmässigt väldigt fin första halvlek gick vi in i omklädningsrummet med gott mod med ställningen 0-0.

Andra började i precis samma anda, vi fortsatte med fint spel och ganska snart kom Ismael fram till ett bra läge i mitten men efter att försvaret avvärjt fick Samuel Brahne tag på bollen till vänster i straffområdet. Pga sin speed lyckades inte försvararen hänga med och han drog iväg ett hårt skott med vänstern som målvakten inte kunde rå på och 1-0 var ett faktum! Mycket välförtjänt.

IFK forsade på och skapade fler målchanser med ett stolpskott från dony och efter fina kortpassningskombinationer fick Q iväg ett skott som målvakten var uppe i krysset och räddade..

Efter halva andra flyttade Valla fram positionerna och fick lite grepp om matchen. Strömstads motangrepp var att sätta in vindsnabbe ahmet på topp.

Valla tog dock över allt mer och skapade målchanser. Mamo som vaktade stolparna för dagen visade då upp storspel. Han var säker matchen igenom i höjdspelet, trots en besvärlig vind och han hade även flera fina räddningar.

IFK stack upp på några kontringar men lyckades inte avgöra tillställningen. Så kom då några ödesdigra situationer för IFK, för i en valla attack tappade vi fokus på spelet och plötsligt stod en friställd valla spelare och rakade in kvitteringen. Riktigt tungt då det bara var 5 minuter kvar att spela.

Kort därefter fick de blåvita en hörnspark och vi flyttade upp för att få till ett segermål. Efter en dålig hörna blev det en farlig kontring där den ensamme Paul försökte få stopp på, i den situationen rev han ner motståndaren vilket resulterade i att Strömstad fick avsluta med 10 man. Detta klarade vi av med bravur men när domaren blåste av 1-1 matchen var det med en bitter eftersmak.

Tur då att vi hade laddat upp med en go grillkväll på vallen. Kallt men riktigt gött! Så nu ser vi med gott mod fram emot nästa uppgift som är Stångenäs hemma på torsdag kväll.