Fotboll

Bra kämpa insats
2016-05-30 15:46

Ligaledarna Stångenäs gästa Strömsvallens konstgräs här innan helgen.

Det skulle visa sig bli en tuff match, men inte bara för de blåvita utan även för Stångenäs som kanske trott att de ganska enkelt skulle få tuffa vidare med sitt segertåg.

Som vanligt, tyvärr, fick IFK en väldigt dålig start då Stångenäs gjorde 1-0 redan efter några minuter. Men efter detta bet Strömstad ifrån och rustade upp sitt försvar.

Vi kämpade på väldigt bra och var täta i vårt försvarsspel vilket gjorde att Stångenäs hade väldigt svårt att få sitt spel att stämma. Vi å andra sidan fick till något uppspel in emellan och kunde skapa en och annan målchans.

I mitten av halvleken fick vi ett inkast mitt på motståndarna planhalva. Liridon steppade upp och kastade ett av sina patenterade långa inkast till Ismail som kunde skarva in bollen vid den bortre stolpen! 1-1 var resultatet som vi tog med oss in i paus.

I andra halvlek dröjde det återigen inte många minuter innan vi fick plocka ut nästa boll ur nät. Detta är verkligen någonting vi får jobba vidare med här framöver.

Men återigen kom vi in i försvarsspelet direkt efter deras ledningsmål och vi spelade en hyfsat jämn andra halvlek där vi mot slutet försökte pressa på för en kvittering, dock utan resultat.

Vi får ta med oss den fina kämpainsatsen samt vårt försvarsspel som blir allt bättre. Sedan så gjorde Erik Sörvik i målet en väldigt fin insats då han stoppade de chanserna där Stångenäs lyckades att borra igenom vårt försvar.

Nu går vi in i en väldigt viktig period i serien då vi möte 3 lag på raken som ligger runt omkring oss i ligan. Först ut är Grohed/Ljungskile hemma i morgon tisdag klockan 19.00.