En riktigt riktigt go fredagskväll! Sveriges kvartsfinaltriumf i all ära men ute i Grohed utspelades en drabbning på andra sidan av idrottens spektrum.

Vi togs emot av en fantastiskt fin anläggning med nya omklädningsrum och bra matta, i varje fall före matchstart...

Det regna och regna och regna.
Det blåste och regna och regna.

De blåvita kom med nästan identiskt lag som senast och det kändes verkligen som att det var en bra grupp som var på plats för denna viktiga bottenmatch.

När matchen var igång visade det sig att regnet skulle spela en stor roll och det var svårt att få kontroll på kropp och boll på den blöta planen.

Grohed började helt klart bäst, IFK försökte freda sitt mål medan Grohed visade upp ett väldigt bra passningsspel trots förutsättningarna.

Det dröjde heller inte länge förrän det stod 1-0 på resultattavlan när IFK försvaret inte hängde med i löpningarna. Efter 20 minuter kom Colins in på Strömstads mittfält och med hans lugn med bollen fick IFK ordning på spelet och kom in i matchen.

Det var också Colins som slog en riktig räkmacka fram till en friställd Love Faritzon som kunde lirka in 1-1. Vi spelade nu väldigt bra och lyckades med många fina uppspel. Innan halvleken var över hade dock Grohed åter tagit ledningen efter slarv i IFK försvaret.

Som i de 2 första höstmatcherna var känslan i halvtiden att gör vi bara saker lite, lite bättre så får vi åka hem med 3 poäng.

Vi började sedan också än bättre med vårt spel och kunde trycka tillbaka Grohed. Men det skulle vara en miss av deras målvakt som gav oss kvitteringen. Mittback Barkengren slog en frispark från 45 meter och i regnet kunde målvakten inte hålla bollen utan istället var ställningen 2-2.

Spelet är lika jämt som tabellbotten men vi lyckas fortsatt med ett spelet av och till. Med 20 minuter kvar att spela får Love ett läge utanför straffområdet där han dammar till bollen utan räckhåll för målvakten. 3-2 nu och liv i luckan.

Avslutningen präglades av ett försvarande IFK som även tog ut en forward för att spela 5 på mitten. Det resulterade i att vi lyckades stoppa många av deras anfall redan där på mitten.

När domaren blåste av matchen stod vi som vinnare, och efter 3 höstmatcher kan vi se en riktig Bosse-effekt. Sedan Bosse gick in som assisterande tränare har vi ännu inte förlorat och har lämnat 2 lag i botten av tabellen.

Efter en tung vecka med 3 matcher får vi nu chansen till lite återhämtning inför Stångenäs nästa helg.