IFK Strömstad
Fotboll

Liket lever!
2016-09-19 11:38

Kniven på strupen och bästa matchtruppen på mycket länge. Lysekil hemma med fina förutsättningar. Det har ju gått lite trögt på sistone men vi lyckades gripa det sista halmstrået och nu är vi med i matchen igen.

Det var väl egentligen bara 3-4 spelare kvar i laget från Henånsmatchen och visst presterade vi från start. Med Drin och Collins på innermittfältet kunde vi skapa farliga målchanser med instick. Vi fick också stadga i försvaret med Arnoldsson på planen. Det kändes väldigt stabilt från start.

Halvvägs in i första halvlek gör vi också 2 mål men tyvärr orkade vi inte hålla till halvtidsvilan utan efter första 45 minuterna stod det 2-2.

I andra halvlek fortsatte vi att spela stabilt och även skapa målchanser framåt. En stor skillnad från tidigare matcher var också att vi denna gång gjorde mål. S Beka och Love firade stora triumfer längst fram i banan och vi kunde återigen ta ledningen.

Med 10 minuter kvar av matchen och ställningen 4-3 står vår målvakt för dagen Robin Brenna-Lund på huvudet för att freda vårt mål och i omställningen efter att Lysekil ropat på kvittering avgör vi matchen med vårt 5-3 mål.

Ja, detta blev en stabil IFK seger som förhoppningsvis gör att vi kan få behålla samma lag till våra sista matcher. Eftersom att Svarteborg förlorade mot Henån med 1-0 går vi nu tillfälligt upp över nedflyttningsstrecket men Svarteborg har en hängmatch mot bottenlaget kvar samt att de ska möta detta Lysekil. Så vi lär väl behöva plocka några poäng till på våra 2 sista matcher för att knyta ihop säcken och hålla oss kvar i ligan.