IFK Strömstad
Fotboll

Efter regn kommer solsken.
2018-06-26 22:40
Charmen med fotboll är att man aldrig kan vara säker på hur det går eller vad som komma skall. Efter tre raka vinster så tog kamraterna den korta resan söderut till Grebbestad och fina Siljevi. Efter en väldigt jämn första halvlek där de blåvita missar ett flertal chanser och inte är  tillräckligt aggressiva i sista tredjedelen, så går man till pausvila med underläge 1-0 men ändå en bra känsla av att gå ut och vända på matchen och fortsätta spela boll på backen.
 Gjorde man detta? Tyvärr inte, man börjar istället att slå långa bollar i hopp om att någon ensam uppe på topp skall sätta bollen i nät. Och samtidigt försvara ytterst dåligt över hela planen och helt rättvist förlora med 6-1 och man har enbart sig själv att skylla.

Men som sagt, efter regn kommer solsken.
En vecka senare väntade ytterligare en bortamatch, denna gången mot serieledaren och för stunden obesegrade Rosseröd. Kamraterna börjar matchen bra och efter en kvarts spel så leder man med 2-0 efter mål av Adam och Shipton. Rosseröd trycker in långboll efter långboll och tillslut så lönar det sig och man kan reducera till 2-1, som även står sig till pausvila.
 Andra halvlek hinner knappt börja innan Dony Ruiz slår till med ett mäktigt skott som hemmamålvakten inte har en chans att ta. 10 minuter senare blir Adam överkörd i straffområdet och David är stensäker och sätter bollen från 11 meter. Rosseröd blir nu väldigt långa i sitt försvar vilket skapar stora ytor och IFK kan kontrollera matchen på ett bra sätt. Shipton fick sätta sitt andra för dagen efter att snyggt dribblat sig förbi två backar och placera bollen i krysset och skrev slutresultatet till 5-1. Otroligt skön seger.

Men nu är det bara att ladda om för på fredag så kommer IFK Lane på besök och det är sista matchen innan uppehållet. Prognosen visar fint väder så kom till Strömsvallen för att stötta oss till en vinst innan semestern!