Ledare - ansök om ett utdrag från belastningsregistret här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Strömstad
Fotboll

Sammanfattning vårt första sammandrag IFK Valla
2023-06-04 10:29
Lagbild första sammandraget IFK Valla

Vilken dag!

Då var vårat första sammandrag gjort. Vi åkte till Tjörn till IFK Vallas hemmaplan, och tjejerna verkade spända, förväntningsfulla och taggade. 

 

2 matcher stod på matchprogrammet, Bovall/Hunnebo och IFK Valla. 

Det skulle bli spännande att se hur tjejerna stod sig mot de andra lagen. 

 

Första matchen var full fart från start och vi hade bollen på Bovall/Hunnebos planhalva nästan hela matchen, men det var svårt att få in den i mål då det fort grötade ihop sig. Bovall/Hunnebo tjejerna var snabba att utnyttja detta och kontrade in tre mål, men vi fick in ett också. 

Våra tjejer var inte vana med att motståndarna spelade så fysiskt, och var lite upprörda över det. Men faktum är att motståndarna spelade helt fair, det var bara vi som var tvungna lära oss att spela på samma sätt. Tjejerna taggade till, och sagt och gjort, så var vi med på banan igen. 
Det var en del frustration p.g.a. att vi tyckte vi var bättre, men så är fotboll. Det gäller att göra mål. 

 

Andra matchen mot IFK Valla 2 kom rätt så tätt inpå den första matchen, men det verkade inte vara några problem för våra tränade tjejer. Denna matchen var mycket mer böljande och det var chanser åt båda hållen. Skall jag vara helt ärlig så är jag inte helt säker på resultatet, men vi gjorde 7 mål denna matchen vilken var väldigt kul och släppte in något likande antal. IFK Valla hade med en kille också som spelade fysiskt och sköt som en häst så det var direkt avgörande för flera av deras mål. 

 

Underbart att se att barnen gläds åt varandra när vi gör något bra och upplever att vår lagkänsla blir starkare och starkare. De visade också på vinnarskalle och en kämpa anda som jag inte har sett på träningarna innan, vilket också är otroligt positivt.  

 

Vi hade ett fantastiskt stöd av er föräldrar som hejade och applåderade, och man märkte att tjejerna blev rejält taggade av det. Superfint var det när vi efter matchen gick ut och klappade till föräldrarna som svarade med stort jubel :)

Stort tack för denna lördagen och innan så kändes det som att 3 timmar skulle vara en väldigt lång biltur, men efteråt så var känslan att det var värt varenda minuts bilkörning. 

 

Nu är det viktigt att vi tar med oss erfarenheterna av vad vi lärt oss och vidareför de till våra lagkompisar som kommer vara med på andra sammandrag framöver. Vi kan konstatera att det var jämna matcher som kunde slutat hur som helst och det känns också väldigt kul! 

 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners
Ungdomsstöd