Serie:Div.5 Bohuslän Herrar
Samling:18:00
4-4 i Seriepremiären.
2018-04-14 08:33
Det hade varit ett par turer fram och tillbaka om matchen skulle spelas 19:00 eller 19:30 men på morgonen på matchdagen så ringde Bohusläns fotbollsförbund till tränare Peter Lindqvist och sa att matchen inte skulle få spelas 19:30 som var gästerna Rosseröds önskemål då domarna vägrade att godkänna en senare matchstart.

Spelarna i IFK kom till Strömsvallen taggade, förväntansfulla och fyllda av premiärnerver, bytte om, värmde upp och var redo för matchstart 19:00 men plötsligt så skulle matchen ändå starta 19:30 enligt domarna och IFK fick ladda om och göra om allt igen vilket var väldigt störande.
Matchen startade och det var IFK som höll i taktpinnen och skapade tidigt många målchanser, Özkan hade ett avslut som målvakten plockade och sedan missade David ett bra läge med vänsterfoten när målvakten släpade kvar med foten och lyckades rädda.
Även Rosseröd kontrade och missade ett ypperligt läge.
Men efter 14 minuter kom 1-0, detta efter ett Q kastade ett inkast till Colins som läckert tog sig förbi ett par spelare och placerade in bollen från snäv vinkel.
Efter 18 spelade minuter högg David och Colins på en Rosserödsspelare som tog lite väl lång tid på sig och båda blev fria, David tog bollen och dribblade förbi målvakten men hamnade i dålig vinkel för att lägga in bollen men lyckades hitta Colins som rullade in bollen och 2-0 var ett faktum.
Sedan spelade David fram Dony som hade öppet mål men som tyvärr använde för många tillslag och målchansen försvann.
IFK ångade på och Rosseröds försvar hade svårt att hänga med, David kom runt på kanten, dribblade sig förbi 2 spelare och blev kapad i straffområdet men istället för att döma straff så lät domaren spelet gå och Rosseröd kontrade och fick med sig en hörna, på hörnan nickade Rosseröds Mathias Carlsson in bollen till 2-1.
I minut 36 visar IFK på fint passningsspel och efter kombinationspel mellan Benjamin, David och Adam så krigar Adam in bollen till 3-1.
Tyvärr hinner inte IFK glädjas länge för redan i minut 38 slarvar Colins och Rosseröds Daniel Hållö kommer fri med Erik och rullar enkelt in 3-2 vilket stod sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek drar igång och IFK skapar ett tryck i medvinden men Rosseröd är inte ofarliga i sina kontringar och missar ett friläge efter en lång boll.
Filip får ett fint läge efter en hörna av Albert men nickar över.
I minut 60 så får David en studsande boll i straffområdet, trixar upp bollen och drar till på en cykelspark med vänsterfoten till 4-2.
Återigen reducerar Rosseröd och detta redan efter 3 minuter då Daniel Hållö håller sig framme igen och gör 4-3.
Lite senare får Özkan ett fint läge men bollen går precis över det vänstra krysset.
Efter 77 minuter får Rosseröd ett inkast som kastas långt och Mathias Carlsson nickar återigen in bollen och ställningen är lika. 4-4.
Strax efter 80 minuter kapas David fult av Rosseröds Hjalmar Svensson som får direkt rött kort trots många protester från Rosseröds spelare.
Någon riktigt bra chans skapas inte efter detta då IFK slarvar i sista tredjedelen och matchen slutar 4-4.

IFKs spelare är väldigt besvikna efter matchen och det känns som en förlust då man tappat ledningen så många gånger och stundtals bjudit på fint passningsspel.
kamraterna behöver träna på sitt  försvarsspel och bli mer distinkta i sista tredjedelen.
Men Rosseröd är ett tungt lag som aldrig ger sig och dom kommer garanterat att plocka många poäng i årets upplaga av Div.5 Bohuslän.

Vi tackar alla som tog sig till vallen en kall och blåsig fredagskväll för att stötta oss och beklagar att ni fick vänta en halvitmma på matchstart.

Nästa match spelas på lördag borta mot IFK Lane kl 15:00