2018-05-02 18:41
Henrik Qvicklund firar med laget efter att han nickat in 1-0.
Efter en välspelad match från vår sida kom första vinsten i serien när vi tog emot Hogstorps IF på hemmaplan.
Första Halvlek
Matchen startade på en blöt konstgräsplan på strömsvallen och nyförvärvet Petter Widen presenterade sig direkt när han i minut 2 tog sitt första gula kort efter en hård tackling på Hogstorps yttermittfältare.
Både Hogstorp och IFK skapade en del halvklara målchanser till en början men ändå var det IFK som kändes hetare och rullade mycket boll inom laget.
I minut 20 skarvnickar Henrik Qvicklund in 1-0  för IFK på en hörnvariant.
Strax efter detta försöker sig återvändaren Shqipdon Beka på sig en fuling och sparkar undan bollen från målvakten när han studsar den i marken men får gult kort för detta.
IFK fortsätter att rulla boll och efter 27 minuter blir Shqipdon fälld utanför straffområdet och David O trycker in frisparken i målvaktens hörn till 2-0.
Resten av halvleken kontrollerar IFK med fint kombinationsspel och har egentligen bara en het målchans genom Shqipdon innan halvtidsvilan.

Andra Halvlek
Andra halvlek drog igång och de 60 personerna som kommit för att kolla fick se ett passivt IFK som plötsligt började släppa till målchanser och backa hem i försvaret, det gjorde att Hogstorp kunde reducera till 2-1 i minut 50 genom Patrik Jansson.
Detta skapade en viss oro i IFKs spel och det såg inte alls lika självsäkert ut som det hade gjort i första halvlek.
Efter ett böljande spel fram och tillbaka  så kunde Dony Ruiz sätta dit returen från Davids skott och 3-1 till IFK var ett faktum.
Nu började IFK återigen att kontrollera matchen och efter 78 minuter kom 4-1 från David O som gjorde sitt andra mål för dagen, framspelad av inhoppande Özkan Uymaz
Nu kändes matchen tämligen avgjord, Colins och Henrik Q som var bra i matchen kontrollerade spelet från innermitten och inhoppande debutanten Joshua Öster stod för fina kombinationer och en fin nick som sånär gick in i motståndarnas kryss.