Fjärde raka!
2018-08-18 11:03
Kamraterna firar Joshuas 3-1 mål. Foto: Pontus Johansson
Det var en tuff batalj som skulle äga rum på Strömsvallen denna småkyliga fredagskväll när tabellettan Gilleby IF kom på besök! Men kamraterna skulle visa sig svårstoppade på sin hemmaplan och så även denna kväll.

Första halvlek börjar lite trevande när båda lagen känner på varandra samt att båda sidor spelar bra fotboll med fina kombinationer. Efter 18 minuter kom ledningsmålet och det var ett vackert sådant! Collins och Tobias kombinerade fint och kom runt på kanten, där Tobias kunde slå ett bra inlägg längs backen som hittade hela vägen till bortre stolpen där David kom rusande och slog in 1-0!
Gilleby hade en hyfsad motvind i första halvlek och kom inte riktigt in i matchen under första 45. Matchen fortsätter med fördel kamraterna och precis innan paus så kom det mentalt viktiga 2-0 målet! Tobias håller i sin fina form och fick efter ett fint inlägg av Dony, nicka in 2-0! Otroligt viktigt.

Gilleby kommer ut som ett annat lag i andra halvlek och vill inte åka hemåt utan poäng. Det är en fotbollsmatch som är trevlig att titta på med högt tempo och två lag som inte tänker ge sig. Matchen böljar fram och tillbaka ända fram till matchminut 79. Då kunde Eric Kallberg slå in reduceringsmålet med 10 minuter kvar att spela. Det är i sådana här lägen man måste visa hjärta och karaktär för att de tre pinnarna skulle stanna i Strömstad. Och det gjorde man. David Olsson fick bollen, tog sig förbi tre man och spelade in till Joshua Öster som slog in 3-1! Vilda protester från målvakt och mittback som rusade ut mot linjeman och ville få det till offside men icke, 3-1 var ett faktum. Gilleby flyttade fram allt för ett sista försök till reducering och kvittering. Men kamraterna kunde istället punktera matchen genom Drin Shasivari.

Otroligt viktig seger vilket gör att man hakar på i toppstriden!
Nästa match är mot Stångenäs AIS den 25/8 på Brastad Arena.