Samling:17:45
Referat: IFK Strömstad - Eds FF
2019-02-23 11:57
Målskyttarna och Martin som höll nollan.
En kylslagen kväll på Strömsvallen men ändå så valde cirka 50 personer att skippa finalen av På Spåret och bevittna en stabil seger för hemmalaget.
Kamraterna tog emot ett ungt Ed men många yngre och duktiga killar som försökte spela en snabb och passningsorienterad fotboll. Dock fick bortalaget en kalldusch direkt då David O kunde sätta 1-0 efter cirka en minuts spel. Ed håller mycket i bollen men har ytterst svårt att etablera ett spel på kamraternas planhalva. Ed blev lite väl naiva i sitt spel vilket gjorde att många inviduella misstag ställde till det och kamraterna kunde ta bollen och kontra snabbt. Och när kamraterna anföll så gjorde man det ytterst bra.
Många fina kombinationer och löpningar gjorde att kamraterna kunde smälla in 4 bollar till innnan halvtidsvilan.
Andra halvlek blev dock jämnare då kamraterna gjorde en del byten och man fick lite för långt lag i ett par situationer och lät Ed få hämta bollen mellan hemmalagets lagdelar. Ändå så kunde kamraterna hålla nollan och Aulon fick punktera matchen med sitt andra mål i seniorlaget. Vi tar med oss mycket positivt från matchen, framförallt från första halvlek. Vi önskar även Ed lycka till i sin serie där dem förmodligen kommer slåss om en plats i toppen. Nu väntar en träningsvecka innan vi möter seriekollegan Groheds IF i DM nästa helg!