Samling:11:15
Härlig vinst och säkrad kvalplats!
2019-09-22 10:45
Det var en strålande höstdag på Havsvallen i Smögen. Cirka 20 grader och vindstilla och en fin plan gav bra förutsättningar för fotboll!

Och vilken start vi skulle få. Efter avspark så jobbade vi fram en hörna efter första anfallet. En fin hörna från Dony som damp ner framför David vid bortre stolpen som kunde klippa till på ett och 0-1 var ett faktum. Båda lagen spelade en ganska rak fotboll så tempot i matchen var rätt högt och det var farligt åt båda håll. I minut 30 så kom 0-2 efter att Dony vikt in från sin vänsterkant och sköt in 0-2! Resultatet skulle stå sig till halvtid och Smögen skulle även få spela andra halvlek med en man mindre efter att deras mittback dragit på sig två gula och därmed ett rött.

Men hemmalaget gav verkligen inte upp för det. Smögen fortsatte att slita och kamraterna slappnade nog av lite vilket skulle straffa sig. I minut 60 så kunde den snabba Gustav Ekgrund sno åt sig bollen och frispela Johan Hansson som reducerade och som gjorde mål 27 för säsongen, imponerande. Resten av matchen böljade åt båda håll med många trötta ben på en allt mer tungsprungen matta. Men matchen skulle stängas och det efter att nyinbytte Adrian, som gjorde debut fick kröna den med att vackert frispela David Olsson som satte 1-3. Hade kamraterna haft lite mer skärpa under andra halvlek så hade nog målen varit fler, men samtidigt så hade Smögen också ett par chanser i andra halvlek som nog hade blivit mål om inte våran duktiga målvakt Martin gjort ett par kanonräddningar och var stabil som vanligt.

En härlig seger och nu är andraplatsen säkrad vilket betyder kval till division 4 Bohuslän/Dal. Teoretiskt sett har man fortfarande chans till serieseger men då måste serieledande Henån/Gilleby förlora sina två återstående matcher och vi måste ta full pott i våra. Och det återstår att se!
Nästa match spelas nu till veckan mot Skärhamns IK på Strömsvallen. Mer info i dagarna!