Fotboll

1-6 i premiären
2016-04-17 19:24
Strålande sol och konstgräsplanen gav perfekta förutsättningar för fotboll på sparbanksvallen.

Första halvlek började med ett hårt tryck mot det blåvita målet. Mittbacken Erik Barkengren fick också utgå redan i första minuten, efter att ha dragit upp en gammal ledbandsskada i knät under uppvärmningen.

Grebbestad kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. De visade upp ett fint passningsspel och IF Kamraterna hade full sjå med att försöka hålla reda på alla de attackerande rödsvarta spelarna. Vår målvakt Mamo stod för ett par prakträddningar innan han fick kapitulera efter 5 minuter och 2:an hann inte vänta på sig och IFK hade ännu inte fått till första anfallet.

Efter 10 minuter när Grebbestad även haft en tredje boll inne, som blev bortdömt, kunde Strömstad komma i sitt första anfall med några passningar på offensiv planhalva. Det dröjde sedan inte länge inne Mamo sträckte ryggen och in i målet kom i stället Robin Brenna-Lund.

Halvleken fortsatte med ett lite jämnare spel men där Grebbestad stod för målchanserna och det mesta offensiva spelet. Strömstad stack dock upp in emellan och i slutet av halvleken sprang Ahmed Beka till sig ett friläge efter en långboll men fick inte till avslutet. Ismael fick också roffa åt sig bollen av Grebbestads försvarare och fick till ett avslut och ett läge där han föll i straffområdet, utan åtgärd från domaren, innan halvleken var över.

Publiken hann knappt sätta sig för andra halvlek innan det var dags att hämta ut nästa boll ur IFKs nät. IFK lät sig dock inte nedslås utan försökte få igång sitt passningsspel. I en kontringssituation var den för dagen utmärkta mittbacken Adam Johansson längst fram i leden, så när Grebbestad kontrade tillbaka var hålen för stora i försvarslinjen och 4-0 var ett faktum.

IFK försökte trots denna uppförsbacke att spela upp sig och skapade några lägen genom att hitta in med långbollar bakom backlinjen men även att lugnt och metodiskt spela sig upp längs backen. Mitt i halvleken hade Love Faritzon en fantastisk Reid på egen hand genom Grebbestadsförsvaret men skottet smet tyvärr utanför.

I matchminut 80 fick vi se matchens anfall när IFK trillade bollen som gick på ett snöre från egna straffområdet till Grebbestads där Liridons avslut tyvärr missade målet.

Grebbestad hann med att både göra 5-0 och 6-0 i matchens slutskede men i matchens sista sekvens nådde Kamil Krucznier högst på en hörna och Strömstad fick sista ordet i 6-1 förlusten.

Ja, det visade sig att utmaningen denna eftermiddag blev för tuff men det är ingen idé att gräva ner sig för det utan vi får ta med oss det goda och jobba vidare för nästa uppgift.

+: vårt passningsspel var periodvis bra, speciellt i andra halvlek bra och vi kunde skapa några lägen genom detta.

-: 6-1 talar sitt tydliga språk, även om vi glimtvis visade vad vi kunde behöver vi jobba med defensiven, komma rätt i positionerna och markeringen.

+ 2: Kul att se ändå att vi lyckas spela oss fram in emellan! Även om motståndet kändes tufft idag.

+ 3: Kändes också bra att stämningen i omklädningsrummet ändå var uppsluppen efter matchen.