IFK Strömstad
Fotboll

Tung förlust i hemmapremiären
2016-04-24 16:31
Lördagens hemmapremiär gick inte alls som vi hade tänkt oss. Inför matchen hade vi inte mindre än 9 återbud och efter bara 10 minuters spel drabbades vi av en utvisning efter att Ahmed Beka, enligt domaren, uttalat ett könsord på planen.

Efter den mycket tröga matchinledningen, där det ändå var vi som förde spelet, tappade vi fokus och energi och någon form av osäkerhet och tveksamhet smög sig på. Gilleby tilläts vandra in och gör 0-1 alldeles för enkelt och blev i stort sett bjudna på 0-2 från ingenstans.

Trots att vi fortsatte att ha domaren emot oss ryckte vi ändå upp oss och mot slutet av halvleken blev spelet bättre och bättre. Love Faritzon tog sig runt på sin högerkant, utmanade en back och spelade fram Ismail Aliu som satte en reducering till 1-2, vilket var ställningen i paus.

Inför andra halvlek kände vi att det var vi som hade mer att ge, trots numerärt underläge, och var överens om att lägga i en högre växel och att våga mer i anfallsspelet! Tyvärr lyckades i stället Gilleby kontra mot oss flera gånger om och vi får vara nöjda och glada med att de bara gjorde 2 mål till på det sättet.

Den här gången lyckades vi inte alls hålla fokus på rätt saker, vilket inte blev lättare av att vi fick åtskilliga domslut emot oss som lika gärna kunde ha gått med oss. Motstudsen fortsatte tyvärr således, men vi gjort också många bra saker i matchen som vi får ta med oss! En av dessa var en lysande frisparksvariant som gav oss 2-4 med kvarten kvar att spela. Trots att vi flyttade upp folk och försökte i slutet lyckades vi inte komma ikapp.

Vi satsar vidare mot Lysekils AIK på bortaplan följande lördag, den 30 april kl 13.00.