IFK Strömstad
Fotboll

Tuff match i Lysekil
2016-05-01 12:11
Lördagens bortamatch spelades på anrika Gullmarsvallens fina gräsplan, vilket blev vår första match på gräs för säsongen. Kanske påverkade det förutsättningarna något att endast halva laget hade kunnat göra en träning på gräs inför matchen, plus att vi var sent på plats i Lysekil och fick en kort uppvärmning.

Matchen hann hur som helst knappt börja innan det stod 1-0 efter 18 sekunders spel. I anfallet efter hade vi ett avslut som smet centimeter utanför krysset och mindre än en minut senare hade vi ett friläge som mycket väl kunde ha gett oss en kvittering. Kanske hade det kunnat ge oss en annan matchbild.

Lysekil spelade sedan med en mycket hög press som vi hade stora problem med att hantera inledningsvis. Det skapade någon form av osäkerhet i laget och när vi inte hann upp i press på bollhållare lyckades de skapa två frilägen som gav ytterligare två mål innan paus. Ju längre halvleken gick jämnade vi ut spelet mer och mer, men när det väl brände till i avgörande lägen var inte skärpan tillräcklig.

Inför andra halvlek var vi överens om att stå upp tillsammans och tro på vårt spel och att just våga spela bollen. Detta lyckades vi också betydligt bättre med i andra halvlek och vi hade flera bra anfall, men lyckades inte komma åt tillräckligt bra inne i straffområdet. Bästa chansen kom i mitten av andra halvlek när Dony Ruiz slog ett fint inlägg från högerkanten som Tiumf Beka mötte med pannan inne i straffområdet, men bollen studsade retfullt en decimeter utanför stolpen.

I stället var det Lysekil som var hetast och tog vara på chanserna på ett mycket bra sätt. 4-0 kom efter ca 10 minuters spel i andra halvlek och tog på något sätt udden av det vi hade lyckats bygga upp sedan pausvilan. Ännu en gång hängde vi inte med i pressen och 5-0 kom alldeles för enkelt! Mot slutet av matchen står målvakten Erik Sörvik Wikström för en kanonräddning på ett friläge, men det är Lysekil som är hungrigast och först på returen och hinner dessutom spela in bollen till en helt fristående spelare som enkelt kan rulla in bollen till 6-0.

Resultatet talar sitt tydliga språk: Insatsen är på intet sätt godkänd naturligtvis. Samtidigt känner vi att vi har betydligt mer att ge! Vi har hittills inte lyckats få ut den kapacitet som laget har, men så länge vi tror på den och arbetar vidare på hitta rätt vägar för att lyckas med detta, är allting möjligt!

Nya tag i årets andra hemmamatch på fredag kl 19.15, då Henåns IF kommer på besök. Kom och stötta oss då!