IFK Strömstad
Fotboll

Tung förlust
2016-05-31 23:02

Ja, det gick inte riktigt IFKs väg denna afton. Det såg en smula oinspirerat ut redan på uppvärmningen och inte blev det bättre när matchen startade.

Vi klarade oss visserligen några minuter längre än vanligt innan nätet rasslade till men innan matchuret stod på 10 var det 1-0 till Grohed. Försvaret hände inte med efter ett uppspel längs backen och till slut kunde en Grohed-spelare rulla in bollen i ett friläge.

Vi hade förvisso en del boll och försökte spela, men samspelet var inte riktigt på plats och vi kunde inte riktigt göra oss själva till rätta. En och annan målchans vaskade vi fram men Grohed hade en alldeles fenomenal målvakt denna kväll.

I halvtid stod det 1-0 och i halvtid fyllde vår skadade lagkapten på med några taktiska varianter för att hitta fler målchanser. Tyvärr gick det i stället åt andra hållet. Grohed fick göra både 2, och 3-0 innan det blåvita kamraterna vaknade till och började spela offensivfotboll igen. Vi gick ner på 3 backar och satsade sista kvarten på full fart framåt. Vi fortsatte att skapa några målchanser men ett tag kändes det som att målvakten hade spikat upp ett staket framför mållinjen.

I matchens slutskede lyckade vi till sist få hål på Grohed och ett visst hopp tändes, och när vi dessutom Ismail gör sitt andra mål med 2 minuter kvar så är vi riktigt heta. Då vänder Grohed och får i stället avgöra med ett 4-2 mål på en kontring och vi får återigen se oss besegrade.

Efter matchen kändes det väldigt uppgivet efter en mycket dåligt genomförd match. Det var alldeles för lojt och vi fick inte till något spel. Nej, det blev inte mycket att ta med sig från denna uppgörelse så vi går nu på ett välbehövligt mindre uppehåll och spelar nu inte match på 1.5 vecka så vi har tid att slicka våra sår och komma tillbaka!