Höstsäsongen är igång
2016-08-07 01:18
2 målskytten är laddad inför fortsättningen
Efter regnet kommer solsken. Ja, vädergudarna hade verkligen sett till att vi hade bästa möjliga förutsättningar på den fina planen i Hällevadsholm!
Svarteborg stod för motståndet. Ett lag vi spelade 2-2 mot hemma i våras och parkerar 1 poäng bakom oss.

Under uppvärmningen var det en fantastiskt glad och energisk stämning. Skulle vi lyckas att omsätta detta i fint spel?

Matchen spelades i ett förhållandevis lågt tempo vilket passade de blåvita Kamraterna denna dag eftersom vi har lite problem i truppen för tillfället.

Men inte desto sämre spel visades upp för det. Inget av lagen satte någon större press vilket gav de båda lagen chansen att försöka passa varandra till målmöjligheter.

Svarteborg var väl det laget som styrde mest till en början när IFK tog hem sina trupper för att känna in matchen.

IFK var dock inte rädda för att komma upp med laget när vi hade bollen. Detta resulterade i att vi efter en kvart fick fram en boll i centralt läge utanför straffområdet där Erik Lek troligtvis fick på sitt bästa skott för säsongen och borrade in 1-0 i nedre hörnet.

Svarteborg fortsatte och försöka lite mer offensivt i en annars jämn första halvlek. Mitt i halvleken missades det i IFK och bollen letade sig fram till en motståndare som kunde lyfta in bollen i mål från långt avstånd.

I slutet av halvleken flipprar sig ytterligare en boll in i IFKs nät efter att en felvänd svartborgspelare felvänd skjutit en lagkamrat i huvudet i straffområdet och oturligt nog letade sig bollen in.

I halvtid sa vi att tar vi det bara lite lugnare och gör saker lite mer rätt så kommer detta gå vägen. Sagt och gjort tog vi över matchen och kunde stundvis få långa anfall med ett fint passningsspel. Lägena skapade vi också där Ahmed Beka var närmast men hans skott i friläget gick strax över.

Med kvarten kvar är det en tilltrasslad situation i offensivt straffområde, och efter lite tråklande från nämnde Beka letade bollen återigen fram till Lek som kunde raka in kvitteringen.

Efter målet tog IFK några kliv hemåt igen, men trots detta var det Strömstad som skapade de sista chanserna utan att lyckas sätta dit den. Matchen avslutas med ett friläge från Albert men hans skott i friläget gick precis utanför från snäv vinkel.

Matchen slutade 2-2 och efteråt vädrade vi morgonluft i omklädningsrummet då vi lyckats hålla svartborgspelare bakom oss och vi fick spela en rolig match!

Nu närmast väntar jumbon hemma på Strömsvallen på onsdag. Kom och hjälp oss att hitta vägar att vinna vår andra 3-poängare för säsongen.