IFK Strömstad
Fotboll

Säsongsdebuten på naturgräset avklarat
2016-08-10 23:43

Ja, då var det äntligen dags för de blåvita att spela första matchen på det fina naturgräset på strömsvallen. Det har ju varit lite problem med gräset under våren men nu var det alltså dags för första matchen.

Återigen var det en upplupen och glad stämning under uppvärmningen. Regnet och vinden som varit under dagen hade lagt sig och det kändes som det skulle bli en riktigt rolig match. Bovall stod för motståndet, vilka återfinns på jumboplatsen i tabellen.

Vi inledde lite tveksamt där Bovall gång efter annan blev fler spelare runt bollen än oss blåvita. De skapade väl inte så mycket till chanser men vi behövde spotta upp oss och efter 10-15 minuter kom vi mer in i matchen.

Det blev för många långa bollar, för långt bak i planen för att sätta tryck på motståndarna men in emellan lyckades vi få till några korta passningar till varandra och då kunde Bovall inte hänga med utan vi passade runt dem och förbi dem hela tiden.

Det var också så vårt ledningsmål kom till. Efter några korta passningar på mittfältet kunde vi enkelt spela ner bollen på en djupledslöpande Dony längs med högerkanten. Han spelade in bollen på framstötande Love Faritzon som kunde stöta in 1-0. Ett fantastiskt fint mål.

Utöver målet så hade vi också ett antal fina målchanser så vi kanske borde ordnat med en större ledning i paus.

I pausen var vi ändå relativt nöjda med matchbilden men ville spela lite bättre för att vi skulle kunna vinna matchen.

Väl ute på plan igen så började vi skapa målchanser - MÅNGA målchanser.

Vi hade flera frilägen och andra lägen när vi från nära håll kom till avslut. Men hela tiden stod deras fenomenala målvakt i vägen.

De stack i mellan ibland och på ett av deras inlägg så lyckades vi inte rensa bort bollen och de kunde nicka in kvitteringen. 1-1.

Vi fortsatte jobba på och skapade även fortsättningsvis många chanser. Allt vad tiden gick blev vi dock mer och mer krampaktiga i vårt spel. Under speciellt andra halvlek så missade vi på tog för många enkla passningar vilket gjorde att vi inte kunde skapa än mer chanser.

Den briljante David Johansson fick linka av mitt i den andra halvleken och vi fick in Colins på mitten med sina fina fötter så vi kunde få till än mer instick till frilägen.

Mot slutet av matchen märkte man tydligt att det var en match från de lägre divisionerna då inget av lagen egentligen orkade spela hela matchen. Båda lagen blev väldigt långa och det var stora hav av ytor som egentligen inget av lagen orkade nyttja. Istället skickades allt som oftast iväg på kontringar, eftersom att ingen av lagen riktigt orkade springa hem fanns det stora möjligheter till snabba anfall. Troligtvis hade vi nog dock tjänat på att försöka dominera spelet mer i slutet av andra halvleken för att skapa de avgörande lägena.

Matchen slutade 1-1, ett resultat som troligtvis Svarteborg är mest nöjda över. Vi får kämpa vidare för att försöka ta 3:an mot Grohed på fredag på bortaplan. Det är kort tid mellan matcherna så det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi har ju i alla fall inte förlorat ännu på naturgräset hemma i Strömstad.