Samling:18:00
Ruskig seger!
2018-06-15 11:51
Glada miner efter Colins andra mål mot Kungshamn.
I snålblåst och regn gjorde IFK sin bästa lagprestation för säsongen, ett sargat Kungshamn fick bekänna färg och slutresultatet skrevs till 4-0.

Matchen startades på konstgräsplanen då gräsplanen var vattendränkt och inledningsvis var det mycket kamp och en del felpass innan lagen lärde sig att hantera det våta underlaget.
IFK inledde ändå bäst och vann flest andrabollar.
I minut 30 hinner Benjamin upp en boll vid hörnflaggan och får in bollen till David som fälls av Kungshamns målvakt, straffen sätter David själv.
Bara några minuter senare gjorde Colins Omondi lite turligt 2-0 när Kungshamns målvakt halkade.
Innan halvtidsvilan får Kungshamn en frispark i farligt läge och frisparken slås bra men debuterande målvakten i IFK William Stenbråthen stod för en fin räddning.

Andra halvlek startade med medvind för IFK som direkt satte en hög press på Kungshamns försvar och det var aldrig något snack om saken i andra halvlek, IFK sprang mycket för varandra och backlinjen hade inga problem med att ta hand om Kungshamns anfallsförsök.
Så många bra chanser framåt skapar dock inte IFK men i minut 69 gör Colins 3-0 och sitt andra mål för dagen.
I minut 87 sätter David slutresultatet till 4-0, återigen på straff, denna gången efter att Nils blivit fälld.

En bra laginsats från IFK och extra kul att William får hålla nollan i sin debut.