Samling:15:30
Aktivitetsinfo: Stor buss
Referat: HAIF 2 - IFK Strömstad
2019-05-06 13:25
Det blev till slut en seger för kamraterna efter en inte så välspelad match på Undavallen.

Kamraternas start på matchen var allt annat än positiv. Efter sex minuters spel så kunde hemmalaget göra 1-0 efter en snygg soloräd från en hemmaspelare. Matchen fortsatte och när Joshua revs ner i straffområdet efter en rejäl kapning så stannade alla upp i väntan på domarens signal på straff. Men tydligen så tyckte domaren annat och vinkade till fortsatt spel och i nästa sekvens så kunde HAIF göra 2-0. Men efter detta ryckte kamraterna upp sig och mittbacken Kristoffer Tingelholm tog sig upp i offensivt straffområde och reducerade till 2-1. Vi tog över mer och mer och målchanserna avlöste varandra. Innan halvlekens slut så skulle Tobias kyligt kvittera till 2-2.

I andra halvlek så kändes det som att bollen var mer utanför än på planen, måste vara rekord i inkast på en halvlek. Efter att kamraterna gjort diverse byten så fick man mer tryck framåt och efter en kvarts spel så kunde Dony Ruiz snyggt lobba in 2-3. I minut 80 så skulle Aulon punktera matchen till 2-4 vilket även blev slutresultatet.

Tre viktiga poäng hängde med till Strömstad men skall man fortsatt vara med i toppen så krävs att man inte sjunker ner för mycket i nivå som denna match. Men nu blickar vi framåt och nu på fredag blir det kamratmöte på Strömsvallen då IFK Lane kommer på besök. Mer info kommer i veckan!