3 stabila pinnar i ostabilt väder!
2019-06-04 09:53
Arkivbild från Strömstads tidning
Det var en decimerad trupp som begav sig i storm och spöregn ner till Stora Höga för att möta Vallens IF.

Bättre väder hade man som sagt kunnat önska sig denna kristiflygare. Spöregn och en vind på cirka 10 meter per sekund skulle ställa till det för båda lagen. Vi skulle få börja matchen med kraftig medvind och det tog ett tag för båda lagen att jobba sig in i matchen. Efter cirka 20 minuter skulle vi spräcka nollan genom David Olsson. Matchen fortsatte med mycket kamp men ett litet övertag för oss då vi fick låst fast bollen mer och mer på offensiv planhalva. Dony Ruiz skulle sätta 0-2 men hemmalaget kunde replikera och reducera direkt efter åt. Precis innan halvtid så fick vi en straff som Joshua kyligt kunde slå i in och 1-3 skulle bli halvtidsresultatet.

Ombytta roller till andra halvlek och vi fick motvind istället och hemmalaget började direkt skicka in längre bollar men kamraternas backlinje gjorde en mycket stabil insats idag och kunde försvara på ett ypperligt sätt. Joshua skulle få sätta sitt andra mål för dagen genom ett skott med fel fot som dalade in över målvakten och 1-4 var ett faktum. Dock så skulle vi få spela sista halvtimman med en man mindre efter en tveksam utvisning på Shqipdon. Vallen fick lite tändvätska av detta men den försvann fort då vi istället utökade vår ledning till 1-5 genom David som också satte sitt andra för dagen. Hemma laget reducerade till 2-5 men kom inte närmare än så och tre pinnar hängde med tillbaka norrut.

Nästa match spelas hemma på Strömsvallen nu på fredag 7/7 mot Smögens IF. Mer info i dagarna!