Samling:16:15
Delad pott i seriefinalen!
2019-07-04 13:01
Efter en tuff kamp på Ivars Färg Arena i Henån så kunde båda lagen avsluta vårsäsongen med varsitt poäng.
20 grader, sol och vindstilla. Perfekt väder för en seriefinal på en jämn men något hård gräsplan i Henån. Vi startade matchen på ett bra sätt och vann mycket boll i de centrala delarna av planen. Men chanserna framför mål var mindre och hemmalagets backlinje var väldigt stabil som gjorde det svårt för David och Adam att få kontroll på bollen. Men vi fortsatte att få fram bollen offensivt och efter ett par hörnor i rad så kunde ett hemmaspelare nicka in bollen i egen kasse. Dock så blev glädjen kortvarig och två minuter senare så kunde hemmalaget kvittera efter en fast situation. Efter det så blåste domaren av till halvtid.

Andra halvlek startade hemmalaget bättre än oss och vi var inte riktigt på tårna. Efter 20 minuter så blev Filip H utvisad efter att ha kommit sent in en situation. Sista delen av matchen blev det mycket kamp och det blev lite väl många frisparkar till hemmalagets fördel. I minut 82 så fick hemmalaget en straff efter att en hemmaspelare gått omkull i straffområdet. Martin gick åt rätt håll och var sånär på att rädda men tyvärr så tog hemmalaget ledningen. Men skam den som ger sig för i minut 91 så kunde David efter en tilltrasslad situation kvittera till 2-2 som även blev slutresultatet.

Ett rättvist resultat sett över 90 minuter. Vi tackar hemmalaget för en härlig och tuff match. Nu tar vi en välförtjänt ledighet efter en rätt så godkänd vårsäsong. Glad sommar önskar vi och vi ses igen om cirka en månad då Hogstorps IF kommer till Strömsvallen!