Matchnummer: 311234090
Samling:17:45
3 stabila pinnar!
2019-08-15 13:07
David och David firar efter 4-0 målet. Foto: Thomas Bennelind, Strömstad Tidning
Seriens slutspurt närmar sig med stormsteg och nu har kamraterna endast 7 matcher kvar efter att ha avverkat tabelljumbon hemma med en trygg seger.

Några viktiga spelare var tillbaka från avstängning och vi kunde mönstra ett starkt lag. Och kamraterna tog tag i matchen direkt och redan efter tio minuters spel så kunde Filip Hansson avancera framåt från sitt mittfältsposition och säkert placera in 1-0. Gästerna försökte spela sig ur situationerna på ett passningsorienterat sätt men fick mycket problem då kamraterna satte hög press och vann de flesta duellerna. i minut 24 utökades ledningen genom Adam som kunde sätta sin egen retur och 2-0 var ett faktum. Hemmalaget fortsatte pressa på för att utöka sin ledning och innan halvtid så kunde Collins sätta 3-0 efter ett härligt förarbete från David och Adam.

I andra halvlek så sjönk tempot efter att gästerna valde att falla ner med sitt lag vilket gjorde att ytorna blev väldigt få och små på offensiv planhalva. Hemmalaget fick äga mycket boll men hade det som sagt svårt att komma till riktigt bra lägen. Men David Björk skulle också hamna i målprotokollet efter att fint tagit ner en crossboll och dunkat upp den i nättaket. Gästerna tröttnade ju längre matchen gick och hade vi haft mer skärpa i avsluten så hade slutresultatet varit mer än 4-0.

Tre viktiga poäng i toppstriden och nu väntar hela tre bortamatcher i rad för kamraterna. Först ut är ett kamratmöte mot IFK Lane nästa vecka. Mer info om det kommer till veckan!