Matchnummer: 311270001
Samling:12:45
Seger i första kvalmatchen!
2019-10-14 10:07
Efter en stabil insats från kamraterna så kunde man vinna med 4-0 hemma mot Åsebro i den första kvalmatchen!
Matchen började dock lite trevande från båda lagen och man kände lite på varandra och det var inte så mycket skönspel direkt. Men vi kom in i matchen mer och mer och vann mycket i duellspelet på mitten tack vare Filip H och Collins som jobbade hårt matchen igenom. I minut 19 så skulle vi spräcka nollan genom ett härligt anfall! Collins bröt ett uppspel på mitten och vände snabbt spelet ut till Joshua på högerkanten. Samma man drev inåt i planen och släppte den till Adam i djupet som sedan släppte den tillbaka till Joshua som bara kunde lägga in 1-0. Efter detta fortsatte vi att trumma på i samma stil och vi kände att vi hade kontroll på matchen. Cirka 10 minuter efter ledningsmålet så skulle tvåan komma. Filip H avancerade framåt i djupet från sin mittfältsposition och fick en perfekt boll av Joshua. Filip sköt i steget men målvakten stod i vägen. Men bollen kom tillbaka till Filip och då passade han bara direkt till Adam som kunde lägga in tvåan i öppen kasse. 2-0 stod sig till halvtid.

Åsebro startade dock andra halvlek bättre än oss och man ville få till en snabbt reduceringsmål. Bortalaget fixade fram ett par fasta situationer men vi kunde reda ut det. Bortalaget flyttade fram folk vilket skapade stora ytor för oss på offensiv planhalva som vi kunde förvaltat mycket bättre. Men ju länge halvleken led desto mer tog vi över och med lite mer skärpa i sista tredjedelen så kunde målen varit fler. Men till slut så skulle 3-0 komma genom David. Efter ett snabbt inkast från Benjamin på högerkanten så kunde David dra en gubbe och sedan smäcka dit ett hårt, placerat skott som var otagbart för målvakten och där var matchen klar. Efter lite slarv från försvaret i Åsebro så kunde Aulon sno åt sig bollen men blev fasthållen och domaren blåste och pekade på straffpunkten. David stegade fram och satte säkert 4-0 och kort efter det så gick slutsignalen!

En härlig seger och nu är det klart att det blir IK Svane från Division 4 som står för motståndet i nästa kvalmatch och den spelas den 26/10 på bortaplan. Dessförinnan skall Åsebro och Svane mötas och den matchen spelas 21/10. Vi passar på att tacka alla som har varit stöttat oss under säsongen och nu hoppas vi att vi kan avancera upp en division till nästa säsong!