Aktivitetsinfo: Ta med egen vattenflaska.
Bra genrep
2020-08-02 10:17
Lördag och inga Premier League matcher på TV. Då passar det perfekt för Kamraterna att spela en sista vänskapsmatch, mot Hamburgsund IF på fina Sundvallen, innan serien startar. Tränarteamet följde sin vana trogen och hade med tre st nyförvärv i truppen, Mukhtar Cabdicasis från Sorsele IF, Isak Munter från Hulåns IF och Renes Jalal Mustafa från Kurdistan, som skulle få visa vad de har att erbjuda på plan. Dagen till ära hade Erik Leks fanclub rest hela vägen från Turkiet i hopp om att se sin idol och det föreföll därmed naturligt att förse han med kaptensbindeln.

Våra lojala bortasupportrar fick njuta av härligt väder och en fin första halvlek. IFK tog kommandot direkt i matchen och vann mycket boll högt i plan, men man lyckades inte komma till avslut tillräckligt ofta. När gossarna inte vann högt så rullade man mycket boll och byggde spelet bakifrån backlinjen. HIF fick jaga och Kamraterna bjöd på många fina passningskombinationer på en touch, med "Musse" som dirigent på mitten, vilket renderade i att HIFs rutinerade försvarare fick mycket att göra.
"Tur är inget man har, det är något man förtjänar" så när det lämpas in en långboll i Hamburgsunds straffområde och Jonathan Montenegro går upp i duell är det delvis tur för kamraterna när mittbacken i HIF nickar in den i eget mål.
IFK fortsätter och mala på och kort tid efter målet dras samma Jonathan omkull i straffområdet. Domaren, Mudar Altahawi, tvekar inte en sekund och blåser straff till Kamraterna. Kapten Lek tar sitt ansvar och lägger en klassisk "Granen" straff, stenhårt i nättaket. Sista 15 minuterna av halvleken tillhör Hamburgsund men Kamraterna stod emot bra och veteranen Jonas Persson, 46 år, producerade flera bra räddningar. Kamraterna går till halvtidsvila med ledning 2-0.

Andra halvlek blir en stark kontrast gentemot första halvlek. IFK klarar inte av att hålla uppe pressen och HIF börjar spela ett direkt spel med många långbollar som hotar IFKs backlinje. Tempot i matchen sänks avsevärt och det delas ut flera efterslängar mot Kamraterna, som står upp bra och inte viker ner. När HIFs anfaller kommer fri mot IFKs målvakt, Renes, och lobbar den över han trodde hela publiken att reduceringen var ett faktum, men Muqtaar ville annat och fullföljde löpningen in bakom och rensar undan med en cyckelspark på mållinjen. Han tilldelas välförtjänt matchens "flygande holländare" . Kamraterna har några bra chanser att utöka sin ledning men lyckas inte punktera matchen. Istället kommer reduceringen i minut 77 och kvitteringen i minut 87 fastställer sedan slutresultatet 2-2.

Ett bra genrep för Kamraterna och vi fick en kort pratstund med Pablo efter matchen.

Hej Pablo, du spelade både vänster och höger ytterback idag. Vad har du för kommentar om matchen?
Det gick bra. Vi hade bra tempo och bra kombinationer som vi tränat på. I andra halvlek så blir vi mer defensiva och sänker tempot, vi försöker att försvara vår ledning. Det blev 2-2 och nu ser vi fram emot seriestarten.

En del tillresta supportar idag på läktaren är det något man tänker på när man spelar matchen?
Ja, det är viktigt att vi har våra fans. Det hjälper oss.

Hur ser formen din ut inför seriestarten mot Stångenäs om en vecka?
Jag ligger i och tränar hårt för att som lägst hålla samma nivå som förra året, men självklart så vill jag göra en ännu bättre säsong i år.

Ni mötte Stångenäs i träningsmatch och vann med 4-2. Vad har du för förväntningar på den matchen?
Vi vill göra en ännu bättre match än sist. Vi har vunnit mot dom en gång, men vi får inte underskatta dom och måste kämpa för att vinna.

Tack för denna gång och nästa match blir alltså borta mot Stångenäs AIS, den 4/8 kl 19.00.