Ledare - ansök om ett utdrag från belastningsregistret här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Strömstad
Fotboll

Engagera dig i föreningen

Här listar vi olika uppgifter och roller som behöver utföras i föreningen för att vi ska kunna erbjuda så bra aktiviteter som möjligt för våra nuvarande och framtida medlemmar.

 

Vill du komma in i föreningsgemenskapen och bidra med ditt kunnande och engagemang? Vad kul! Ta en titt i listan och fundera på vad som skulle passa dig, med dina intressen och kunskaper samt vilken tid du har möjlighet att engagera dig.

 

Att engagera sig i en ideell förening har många fördelar, så som att få träffa nya människor, få utföra meningsfulla uppgifter som intresserar en, och vara med och bidra till större möjligheter till ett aktivt fritidsliv i Strömstad.

Välkommen till IFK Strömstad!

 

Aktuell lista i korthet:

- Styrelseledamot

- Hemmamatch planerare

- Arbetsgrupper

- Evenemangsgrupp Dam

- Sportslig evenemangsansvarig barn/ungdom

- Värd för barn- och ungdomsevenemang

- Hemsideansvarig

- Efterforska och presentera vårt kulturarv

Styrelseledamot

Beskrivning: På årsmötet i mars så vi röstar vi in vår nya styrelse för säsongen. Valberedningen jobbar under året med att hitta lämpliga kandidater till posterna. Arbetsuppgifterna är sedvanligt styrelsearbete där ni tar olika föreningsbeslut för att våra medlemmar ska få bästa möjliga upplevelse

 

Tidsåtgång: Styrelsen har möte 1 gång i månaden ca 10 månader/år och varje möte är ca 1.5 timme. Mellan styrelsemötena kan det finnas uppgifter att göra utifrån intresse och tidstillgång.

 

Bra egenskaper: Ett brinnande intresse för Strömstadsbornas möjlighet till idrottande, påhittighet, benägenhet att tänka på helheten, och organisatorisk förmåga är bra egenskaper att ha för denna roll

 

Övrigt: Våra styrelseledamot väljs in på 2 år och hälften röstas det om varje år, så du kommer kunna få god stöttning för att komma in i styrelsearbetet. 

 

Anmäl intresse till: Kansliet på info@ifkstromstad.se

Hemmamatch planerare

Beskrivning: De flesta helgerna under säsongen är det väldigt många matcher som spelas på Strömsvallen. Detta kräver viss koordinering av planytor och omklädningsrum då flera av matcherna spelas samtidigt och vi har ett begränsat antal omklädningsrum. Detta uppdrag är därför att hjälpa ledarna att få det att flyta dagar då det är många matcher.

 

Tidsåtgång: I mitten av varje vecka behöver du kika in kalendern för att se vilka matcher som spelas och om schemat innehåller många samtida matcher så tar koordineringen ca 30-60 minuter att ordna med.

 

Bra egenskaper: Intresse av ordning och reda. Vetskap om planstorlek samt matchlängd för olika åldrar (det finns instruktioner).

 

Övrigt: Detta är ett uppdrag som förenklar vardagen åt många av våra ledare som har fullt upp med att organisera lagen och deras aktiviteter.

 

Anmäl intresse till: Kanslietinfo@ifkstromstad.se

Arbetsgrupper

Beskrivning: För några år sedan beslutade IFK att starta upp olika arbetsgrupper, som jobbar för att utveckla vår verksamhet på olika sätt. Kika gärna om dina intressent motsvarar någon av dessa grupper.

 

Tidsåtgång: Det beror lite på eget engagemang och möjligheter hos våra partners. Men det brukar innebära 5-10 möten under ett år samt eventuella uppgifter där emellan som bestäms av gruppen.

 

Bra egenskaper: Att kunna föra en konstruktiv dialog, där kompromiss och förståelse för situationen är en viktig bit. Det är också bra att ha en god överblick på vad vi som förening är i behov av.

 

Övrigt: En viktig sak för dessa grupper är att fortsätta försöka få ut viktig information till våra ledare, medlemmar och föräldrar om arbetet som sker inom föreningen.

 

Anmäl intresse till: Kanslietinfo@ifkstromstad.se

Evenemangsgrupp Dam

Beskrivning: Vi behöver expandera vår lilla grupp som ansvarar över evenemangen kring våra damlagsmatcher. Gruppen ansvarar bland annat för att ordna med musik, speaker, och iordningställning av planen. Men om du har egna idéer är finns det också utrymme för det i samråd med gruppen och laget.

 

Tidsåtgång: Under matchsäsongen april-oktober spelar laget ca 10 hemmamatcher och varje tillfälle tar ca 3 timmar.

 

Bra egenskaper: Ett engagemang för damidrotten samt att våga komma med kreativa idéer är bra egenskaper för denna roll.

 

Övrigt: Du kommer ingå i en grupp med några personer som har några säsonger bakom sig vilket kommer underlätta i början.

 

Anmäl intresse till: Kansliet på info@ifkstromstad.se

Sportslig evenemangsansvarig barn/ungdom

Beskrivning: Under säsongen har vi i föreningen flera stora barn- och ungdomsevenemang, vilka du kan se i vårt årshjul. Dessa planeras och genomförs av lagföräldrar och spelarnas föräldrar. Sedan vill vi också genomföra ett antal andra evenemang som inte finns med i årshjulet, som exempelvis cupspel, större matchevenemang etc. Som sportslig evenemangsansvarig så har du en överblick över den sportsliga delen av våra barn- och ungdomsevenemang samt är med och organiserar evenemangen utanför årshjulet. Du kommer jobba tillsammans med vår eventansvarige, som ansvarar mer över organisationen av eventen så som personal.

 

Tidsåtgång: ca 3 möten på ett år utöver planerings- och genomförandetid av evenemangen. Uppskattningsvis ett 3-timmars evenemang per månad i maj, juni, augusti och september med kanske lika lång planeringstid.

 

Bra egenskaper: Glädjas åt att förbereda för barn och ungdomars aktivitet, organisatorisk förmåga, förmåga att delegera arbetsuppgifter, kunskap om planstorlekar och matchlängd.

 

Övrigt: Föreningsutvecklare Erik Lek är med och stöttar upp vid samtliga föreningens större evenemang.

 

Anmäl intresse till: Kanslietinfo@ifkstromstad.se

Värd på barn- och ungdomsevenemang

Beskrivning: Under säsongen har vi i föreningen flera stora barn- och ungdomsevenemang, vilka du kan se i vårt årshjul. Dessa planeras och genomförs av lagföräldrar och spelarnas föräldrar. Sedan vill vi också genomföra ett antal andra evenemang som inte finns med i årshjulet, som exempelvis cupspel, större matchevenemang etc. Som värd vid barn- och ungdomsevenemang hjälper du till och skapar goda aktiviteter för deltagarna. Det kan vara att vara speaker, eller att ställa ut tävlingsbanor, eller att hålla i någon aktivitet. Vanligtvis genomförs detta av föräldrar från gruppen som är med i aktiviteten eller av unga vuxna medlemmar, men skulle lika gärna kunna genomföras av dig som är intresserad av sådant här arbete.

 

Tidsåtgång: Vanligtvis pågår ett evenemang i 2-4 timmar och vi önskar att ha något evenemang varje månad kring sommarmånaderna. Det är olika åldrar och utformning varje gång.

 

Bra egenskaper: Glädjas åt att förbereda för barn och ungdomars aktivitet, ledaregenskaper, förmåga att arbeta med barn- och ungdomar

 

Övrigt: Evenemangsansvariga kommer stå för planering och organisering av evenemangen och som värd hjälper du till där det passar bäst, beroende på kunskap, intresse och övriga värdar.

 

Anmäl intresse till: Kanslietinfo@ifkstromstad.se

Hemsideansvarig

Beskrivning: En av föreningens målsättningar är att ha en bra kommunikation med medlemmar, supporters och andra intressenter. De senaste säsongerna har vi fått igång våra sociala medier på ett bra sätt, och insatser görs även för hemsidan. Vi vill att den ska vara uppdaterad och attraktiv att läsa och följa, vilket blir den ansvariges arbetsuppgift.

 

Tidsåtgång: I början kommer det nog krävas lite tid för att se till så att hemsidan får en snygg design, detta blir ju lite efter tycke och smak och är därför lite svårt att uppskatta tid. Sedan tänker vi oss att vi 1 gång i veckan får ett inlägg från något av våra lag, ibland kan det vara bilder, ibland texter, och ibland intervjuer. Dessa kan skötas av den ansvarige alternativt att hen delegerar till föräldrar i föreningen. Men man kan nog räkna med någon timme per vecka för detta uppdrag.

 

Bra egenskaper: Väldigt kul om du är påhittig vad gäller innehåll och ännu bättre om du också är duktig på att skriva texter.

 

Övrigt: Själva proceduren för att lägga in inlägg är ganska simpel, istället ligger utmaningen här i innehållet och designen.

 

Anmäl intresse till: Kanslietinfo@ifkstromstad.se

Efterforska och presentera vårt kulturarv

Beskrivning: IFK Strömstad har en lång och hedervärd historia som sträcker sig ända tillbaka till 1907. På vår hemsida går att läsa en liten historieskrivning som vi skulle vilja fortsätta på och med dokumentation kunna presentera för allmänheten. Det finns många gamla IFK:are som sitter inne på mycket information och vi har även en hel del gamal dokumentation som skulle kunna få ny lyskraft vilket kan stärka föreningen att gå framåt.

 

Tidsåtgång: Detta kommer helt bero på möjligheterna för den eller dem som skulle vilja jobba med frågan.

 

Bra egenskaper: Att vara intresserad av historia och kulturarv vore bra för denna uppgift. Sedan skulle det också kunna vara bra att vara kreativ i hur det skulle kunna presenteras och bra i skrift.

 

Övrigt: Detta är ett uppdrag som kan göras fort eller långsamt, i grupp eller enskilt, fullständigt eller bitvis. Så hjälp oss att dokumentera vårt kulturarv och organisera vår arkivering till den utsträckningen du själv har möjlighet till.

 

Anmäl intresse till: Kanslietinfo@ifkstromstad.se

 
Huvudsponsorer
Guldsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners
Ungdomsstöd